Γεύσεις από τις Σπέτσες

Γεύσεις από τις Σπέτσες

Το Spetses Mini Marathon γιορτάζει την πρώτη του πενταετία με ένα ιδιαίτερο βιβλίο μαγειρικής

Γεύσεις από τις Σπέτσες
Ομολογώ πως αν και Πειραιώτης δεν είχα εξερευνήσει επαρκώς το νησί των Σπετσών. Όχι πως είναι ένα βήμα από τον Πειραιά, αλλά κάθε Πειραιώτης που σέβεται τον εαυτό του, οφείλει να έχει μια σαφή εικόνα για τα νησιά του Αργοσαρωνικού.

Αυτή τη φορά όμως είχα και έναν ακόμη λόγο να συνδυάσω τις ολιγοήμερες διακοπές μου. Αφορμή ήταν η έκδοση του βιβλίου μαγειρικής «Spetses Mini Marathon cookbook: Μαγειρεύοντας για το Spetses Mini Marathon», που φέρει την υπογραφή της Μαρίνας-Λήδας Κουταρέλλη
Κλείσιμο
. Η παρουσίαση του βιβλίου έλαβε χώρα στο Μουσείο της Μπουμπουλίνας, την Τετάρτη 5 Αυγούστου. Το μουσείο ήταν κατάμεστο από Σπετσιώτες -ανάμεσά τους και σύσσωμη η Δημοτική Αρχή, καθώς και εκπρόσωποι των επαγγελματικών κλάδων του νησιού- αλλά και από τουρίστες που απολαμβάνουν κατά τη διαμονή τους τη νόστιμη σπετσιώτικη κουζίνα.

Αδιαμφισβήτητα οι Σπέτσες τα τελευταία χρόνια έχουν επιτύχει να επιμηκύνουν την τουριστική περίοδο μέσα από την διοργάνωση πολύπλευρων δραστηριοτήτων. Μία από αυτές, είναι το γνωστό πλέον Spetses Mini Marathon, που συμπληρώνει πλέον πέντε χρόνια από την πρώτη του διοργάνωση το 2011.



Σε αυτήν την επετειακή χρονιά για το Spetses Mini Marathon, η Οργανωτική Επιτροπή αποφάσισε να γιορτάσει την επιτυχία του με μια σειρά ενεργειών, ανάμεσα στις οποίες είναι η δημιουργία του βιβλίου μαγειρικής «Spetses Mini Marathon cookbook: Μαγειρεύοντας για το Spetses Mini Marathon».

Η νέα έκδοση δεν είναι υπό τη στενή έννοια του όρου ένα βιβλίο μαγειρικής για αθλητές, αλλά στις 108 σελίδες της εύχρηστης αυτής έκδοσης, η οποία χωρίζεται σε έξι ενότητες («Ορεκτικά», «Ζυμαρικά», «Πίτες», «Κρέας», «Θαλασσινά» και «Γλυκά») θα ανακαλύψετε μία συλλογή από αγαπημένες σπετσιώτικες συνταγές του αεικίνητου Συλλόγου Γυναικών Σπετσών και της Μαρίνας-Λήδας Κουταρέλλη, ιδρύτριας και προέδρου της οργανωτικής επιτροπής.

Τη συγγραφή και την επιμέλεια του βιβλίου ανέλαβε όπως προαναφέραμε η εμπνευστής του Spetses Mini Marathon, κ. Κουταρέλλη, η οποία έχει γεμίσει τις σελίδες του βιβλίου με εικόνες και συνταγές των πιο νόστιμων γεύσεων του νησιού. Παράλληλα, την «πολυσύνθετη» ομάδα πλαισιώνουν και φίλοι του Spetses Mini Marathon, όπως ο αγαπητός σε όλους μας Στέλιος Παρλιάρος που έχει δημιουργήσει ειδικές ενεργειακές μπάρες για τους αθλητές, ο ταλαντούχος Χριστόφορος Πέσκιας που μαγειρεύει το «σπαγγέτι της Μαρίνας», καθώς και σεφ από εστιατόρια των Σπετσών.



Το Spetses Mini Marathon δεν είναι μόνο μια αθλητική διοργάνωση διεθνούς βεληνεκούς, αλλά ταυτόχρονα και ένας θεσμός-ορόσημο για την τοπική κοινωνία των Σπετσών, την οποία έχει μπολιάσει με νέες αξίες και της έχει εμφυσήσει νέα πνοή, υποστηρίζοντάς την οικονομικά, κοινωνικά και πολιτιστικά.

Το σύνολο των κερδών του βιβλίου θα δοθεί για τους σκοπούς του Συλλόγου Γυναικών Σπετσών που εδώ και 35 χρόνια βρίσκεται κοντά στους Σπετσιώτες και αγκαλιάζει κάθε καινοτόμα πρωτοβουλία. Ο πολυπράγμων Σύλλογος όλα αυτά τα χρόνια είναι πρωτεργάτης σε πλήθος κοινωνικών, πολιτιστικών, αθλητικών δραστηριοτήτων συνδράμοντας ουσιαστικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ντόπιων γυναικών με πρωτοβουλίες όπως διοργάνωση ημερίδων, ενημερωτικών εκδηλώσεων, επισκέψεις γιατρών, παροχή δωρεάν προληπτικών εξετάσεων κά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης