Η Alpine επέστρεψε!

Η Alpine επέστρεψε!

To νέο γαλλικό σπορ coupe θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Διέππης, την ιστορική έδρα της μάρκας

Η Alpine επέστρεψε!
Το Μόντε Κάρλο γέμισε από τις Α110 berlinette, οι οποίες κλήθηκαν να παραστούν στην… αναγέννηση της Alpine. Παρόντος του Προέδρου της Renault, Κάρλος Γκον, αλλά και του Πρίγκιπα Αλβέρτου του Μονακό, παρουσιάστηκε το πρωτότυπο Vision. Από άποψης σχεδίασης βρίσκεται πολύ κοντά στην τελική μορφή που θα έχει το μοντέλο παραγωγής, το οποίο προγραμματίζεται να παρουσιαστεί στα τέλη του 2016.

Κλείσιμο


Σύμφωνα με τον Ghosn, η νέα Alpine θα αρχίσει να κατασκευάζεται μέσα στο 2017 στο εργοστάσιο της Διέππης, την ιστορική έδρα της μάρκας (εκεί βρίσκεται σήμερα η γραμμή παραγωγής του Clio RS). Το πλαίσιο της Alpine (θα ονομάζεται μάλλον Α120) θα εξελιχθεί από τη Renault Sport, με έμφαση στην ακαμψία και το χαμηλό βάρος.

Όσο για τη διαδικασία 0-100 km/h, στόχος είναι – όπως δήλωσε ο Γκον – ένας χρόνος κάτω από τα 4,5 sec. Ο κινητήρας της «berlinette του 21ου αιώνα» δεν έχει γίνει γνωστός, εικάζεται όμως ότι πρόκειται για 1.8 turbo, ισχύος περίπου 300 ίππων. Όπως αρμόζει σε ένα σπορ μοντέλο, η κίνηση θα περνά στους πίσω τροχούς.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης