McLaren: Πέρασαν 50 χρόνια!

McLaren: Πέρασαν 50 χρόνια!

Η ομάδα γιορτάζει την συμπλήρωση 50 ετών από τις 2/9/1963 όταν ο Μπρους ΜακΛάρεν ίδρυσε την ομώνυμη εταιρεία McLaren Motor Racing Limited.

Ανέλαβε τα καθήκοντά του ο νέος πρόεδρος της Ουγγαρίας
McLaren: Πέρασαν 50 χρόνια!
Σήμερα η εταιρεία απασχολεί 2000 άτομα και δραστηριοποιείται εκτός από τη F1, στην παραγωγή αυτοκινήτων δρόμου, στην αεροδιαστημική, στην ιατρική βιοτεχνολογία στο design, στην κατασκευή εξαρτημάτων από ανθρακόνημα στο catering κ.α.

Κλείσιμο
Αναφερόμενος στο γεγονός ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Μάρτιν Ουίτμαρς τόνισε: «Η 50στη επέτειος της McLaren είναι μια στιγμή περηφάνιας για μένα προσωπικά αλλά και όλους τους εργαζόμενους στην εταιρεία».

Στα 50 χρόνια ύπαρξής της η McLaren έχει κερδίσει σε 182GP έχει πάρει 8 τίτλους κατασκευαστών, ο τελευταίος εκ των οποίων το 1998 και 12 τίτλους οδηγών, ο τελευταίος το 2008 με το Χάμιλτον. Πρωταθλητές με τη McLaren έχουν αναδειχτεί οι Φιτιπάλντι, Χαντ, Λάουντα, Προστ, Σένα, Χάκινεν και Χάμιλτον.

Το πρώτο όνομα σήμερα στο ρόστερ των πιλότων της McLaren είναι ο Τζένσον Μπάτον, πρωταθλητής το 2009. Με τη McLaren έχει κερδίσει σε 8 GP αλλά δεν έχει πάρει ακόμη τίτλο: «Καμαρώνω που οδηγώ για τη McLaren. Μεγάλωσα παρακολουθώντας τα ανδραγαθήματα της ομάδας με το Σένα αλλά και το ίνδαλμά μου, τον Αλαίν Προστ».

Ο πρώτος αγώνας που συμμετείχε η McLaren ήταν το GP του Μονακό το 1966. Σήμερα το βράδυ θα γίνει η παγκόσμια πρώτη προβολή της ταινίας Rush στο Λονδίνο όπου η McLaren έχει σημαντικό ρόλο. Οι εορτασμοί θα κορυφωθούν στην Μόντσα και το Ιταλικό GP.  


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης