Αγόρι ή κορίτσι; Ποιος παράγοντας καθορίζει το φύλο του παιδιού

Αγόρι ή κορίτσι; Ποιος παράγοντας καθορίζει το φύλο του παιδιού

Μεγάλη στατιστική ανάλυση βασισμένη στον πληθυσμό της Σουηδίας, αποκαλύπτει αν τελικά υπάρχει ένας καθοριστικός παράγοντας που επηρεάζει το φύλο του παιδιού

200309220344_kids-1280x720
Τι καθορίζει το φύλο του παιδιού; Η επιστήμη έχει δώσει πολλές απαντήσεις. Κάποιοι επιστήμονες έχουν υποστηρίξει πως το φύλο καθορίζεται από τον πατέρα, χωρίς ωστόσο να έχει βρεθεί κάποιο τέτοιο γονίδιο. Άλλοι έχουν υποδείξει ότι το φύλο προσδιορίζεται από κληρονομικούς παράγοντες που θα μπορούσαν να ευνοήσουν το ένα φύλο έναντι του άλλου. Για παράδειγμα, κατά καιρούς έρευνες έχουν διαπιστώσει ότι ψηλότεροι γονείς έχουν την τάση να φέρνουν στον κόσμο αγόρια, οι πιο όμορφοι περισσότερα κορίτσια, θεωρίες που όμως έχουν δεχθεί κριτικές. Μια άλλη υπόθεση θέλει τις ορμόνες των γονέων τη στιγμή της σύλληψης να επηρεάζουν το φύλο.

Ωστόσο, νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Proceedings of the Royal Society Β και η οποία έλαβε υπ’ όψιν κατά την έρευνα τα στοιχεία του συνολικού πληθυσμού της Σουηδίας από το 1932, ισχυρίζεται ότι το φύλο των απογόνων είναι καθαρά θέμα τύχης.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης