Η γιόγκα βοηθά στην εγκυμοσύνη

egkumosini

Επιπλέον, μειώνει τον κίνδυνο κατάθλιψης

Η γιόγκα βοηθά τις έγκυες μητέρες να χαλαρώσουν και να περάσουν καλύτερα τους εννέα πολύτιμους μήνες. Όσα πρέπει να ξέρετε πριν τη δοκιμάσετε…

Η γιόγκα είναι μια αρχαία πρακτική που έχει τις ρίζες της στην ινδουιστική θρησκεία. Η λέξη γιόγκα προέρχεται από τη σανσκριτική λέξη “yuj “, η οποία περιγράφει τη δράση της ένωσης.

Στη Δυτική έκδοση, η πρακτική Γιόγκα περιλαμβάνει τις σωματικές ασκήσεις στις οποίες σημειώνονται οι θέσεις και οι ακολουθίες όπου εναλλάσσονται οι φάσεις εισπνοής και εκπνοής, οι τεχνικές αναπνοής και οι ασκήσεις χαλάρωσης.

Η γιόγκα βοηθά τις έγκυες μητέρες για να χαλαρώσουν και να ζήσουν καλύτερα τους εννέα μήνες. Επιπλέον, μειώνει τον κίνδυνο κατάθλιψης.

Εδώ και κάποιο χρονικό διάστημα, πολλοί ειδικοί υποστηρίζουν ότι η γιόγκα στην εγκυμοσύνη είναι πολύ ευεργετική, όχι μόνο για την ανακούφιση του πόνου κατά τη διάρκεια του τοκετού αλλά και για την προετοιμασία για τον τοκετό. Πρόσφατα ήρθε η επίσημη επιστημονική επιβεβαίωση. Σύμφωνα με μια μελέτη που διεξήχθη από ομάδα Βρετανών ερευνητών, αυτή η πειθαρχία της γιόγκα μειώνει το άγχος και το στρες που μπορεί να εμφανίσουν κάποιες έγκυες γυναίκες.

Διαβάστε περισσότερα στο www.kontasou.com 

ΣΧΟΛΙΑ (2)

ΔΓ

Υπάρχει bias (συστηματικό σφάλμα) της μελέτης: Η μελέτη αυτή δεν γίνεται να είναι διπλή-τυφλή (double-blind). Οι γυναίκες στην ομάδα της yoga θα ήταν τόσο πορωμένες με την εκκεντρική επιλογή τους (όπως όλοι οι fans των ανατολίτικων τελετουργικών), ώστε θα ανέφεραν λιγότερο πόνο, άγχος και κατάθλιψη, σε σχέση με την ομάδα ελέγχου... Απλή επιδημιολογία για beginners. ΥΓ: Συμφωνώ απόλυτα με τη Μαρία.

Μαρία

Όλες αυτές οι ανατολικές θεωρίες κι ασκήσεις είναι στην πραγματικότητα κεκαλυμμένα θρησκευτικά τελετουργικά, διαφορετικά κι ενάντια στη δική μας Ορθόδοξη Χριστιανική Παράδοση Χιλιετηρίδων. Αφορούν στην αφύπνιση του ενεργειακού φιδιού "κουνταλίνι" που έχουμε, λένε, στη σπονδυλική μας στήλη, το οποίο θα μας ενώσει μετά με ανώτερες "ενεργειακές δυνάμεις του Σύμπαντος", οι οποίες θα μας επηρεάζουν. Οι Άγιοι Πατέρες της Εκκλησίας μας, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, διάφορες Χριστιανικές Οργανώσεις, έχουν αποτρέψει τους πιστούς από το την ενασχόληση με γιόγκα, βουδιστικούς διαλογισμούς, Ταϊ Τσι, προτείνοντας εναλλακτικά δοκιμασμένα Ορθόδοξα τελετουργικά νηστείας/αγρυπνίας/προσευχής/μετανοιών/γονατοκλισιών/κτλ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

aronia

Ανακαλύψτε το φρούτο που προστατεύει από τον καρκίνο και τον διαβήτη, συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία του ήπατος και του στομάχου και προωθεί την υγεία των αρτηριών και των αιμοφόρων αγγείων συνεισφέροντας στην πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων

adynatisma2

Παρά τις προσπάθειες για υγιεινή διατροφή και άσκηση τα περιττά κιλά συσσωρεύονται καθώς μεγαλώνουμε. Γιατί συμβαίνει αυτό; Νέα έρευνα Σουηδών επιστημόνων δίνει την εξήγηση και ανοίγει νέους ορίζοντες στην αντιμετώπισης της παχυσαρκίας