Μπορεί το ολόπαχο τυρί να προστατεύει το μυαλό από άνοια; Η επιστήμη απαντά
Μπορεί το ολόπαχο τυρί να προστατεύει το μυαλό από άνοια; Η επιστήμη απαντά
Μεγάλη 25ετής μελέτη στη Σουηδία συσχετίζει συγκεκριμένα πλούσια σε λιπαρά γαλακτοκομικά προϊόντα όπως το τυρί και η κρέμα γάλακτος με χαμηλότερο κίνδυνο άνοιας, έως και 29%
Μπορεί το ολόπαχο τυρί και η κρέμα γάλακτος να αποτελούν προστάτες του μυαλού; Νέα, μεγάλης διάρκειας μελέτη στη Σουηδία, δημοσιευμένη στο Neurology, καταγράφει ότι η συχνότερη κατανάλωση τυριών και κρέμας υψηλών λιπαρών συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης άνοιας.
Τα τυριά υψηλών λιπαρών ορίζονται (εν προκειμένω) ως όσα περιέχουν πάνω από 20% λιπαρά (π.χ. τσένταρ, μπρι, γκούντα), ενώ οι κρέμες υψηλών λιπαρών συνήθως κινούνται στο 30-40%, δηλαδή οι «πλήρεις/κανονικές» εκδοχές που εντοπίζουμε στα ράφια.
Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Τα τυριά υψηλών λιπαρών ορίζονται (εν προκειμένω) ως όσα περιέχουν πάνω από 20% λιπαρά (π.χ. τσένταρ, μπρι, γκούντα), ενώ οι κρέμες υψηλών λιπαρών συνήθως κινούνται στο 30-40%, δηλαδή οι «πλήρεις/κανονικές» εκδοχές που εντοπίζουμε στα ράφια.
Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα