
Το λάθος στη διατροφή που μπορεί να πυροδοτήσει τη νόσο Πάρκινσον
Πατατάκια, μπισκότα και συσκευασμένα γλυκά και ψωμιά αναστατώνουν το έντερο και αυξάνουν τον κίνδυνο - Τι συμβουλεύουν οι ειδικοί για την πρόληψη της νόσου Πάρκινσον

Η διατροφή μας φαίνεται πως μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση της νόσου Πάρκινσον, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του King’s College London που δημοσιεύτηκε στο Gut Microbes. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση υπερ-επεξεργασμένων τροφών, όπως πατατάκια, μπισκότα και συσκευασμένα ψωμιά, μπορεί να προκαλέσει εντερική δυσβίωση και να αυξήσει τον κίνδυνο για τη νευροεκφυλιστική αυτή νόσο.
Στη νέα μελέτη, οι ερευνητές ανέλυσαν δείγματα κοπράνων και σιέλου από 88 ασθενείς με νόσο Πάρκινσον και 26 υγιείς ενήλικες. Διαπίστωσαν ότι οι ασθενείς είχαν μειωμένη ποικιλία «καλών» βακτηρίων και αυξημένα επίπεδα «βλαβερών» βακτηρίων στο έντερο, ένα εύρημα που σχετίζεται με φλεγμονή και εκφύλιση των ντοπαμινεργικών νευρώνων.
Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr