Φαρμακευτική δαπάνη: Αγωνιούν οι εταιρίες – Αναμένουν συνάντηση με τον Άδωνι Γεωργιάδη

Φαρμακευτική δαπάνη: Αγωνιούν οι εταιρίες – Αναμένουν συνάντηση με τον Άδωνι Γεωργιάδη

Μετά το Πάσχα θα συναντηθούν οι εκπρόσωποι των φαρμακευτικών εταιρειών με τον Υπουργό Υγείας για να ενημερωθούν εάν τα μέτρα που έχουν ληφθεί έχουν αποτέλεσμα στον περιορισμό της δαπάνης

pharmacist-with-client_2400029951
Με αγωνία περιμένουν οι εκπρόσωποι των φαρμακευτικών εταιρειών τα αποτελέσματα των μέτρων που έχουν ήδη ληφθεί το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους με σκοπό τον έλεγχο της φαρμακευτικής δαπάνης. Η συνάντηση που θα είχαν με τον Υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, ήταν να γίνει πριν το Πάσχα, ωστόσο δεν έχει προγραμματιστεί, με αποτέλεσμα να πηγαίνει μετά το Πάσχα αλλά χωρίς ακόμη συγκεκριμένη ημερομηνία.

Τη συνάντηση προανήγγειλε ο Υπουργός από το Φόρουμ των Δελφών και έχει ως σκοπό να ενημερωθούν εκτενώς οι εκπρόσωποι των φαρμακευτικών εταιρειών για το εάν τα μέτρα ελέγχου της φαρμακευτικής δαπάνης αποδίδουν ή όχι. Με δεδομένο το μεγάλο ύψος της δαπάνης, και κατά συνέπεια των αυτόματων επιστροφών (clawback και rebate) που το 2023 ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, οι εταιρείες βρίσκονται σε… αναμμένα κάρβουνα.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης