Αφαίρεση Σκωληκοειδίτιδας: Οι καλύψεις του συμβολαίου υγείας για το επείγον περιστατικό

Αφαίρεση Σκωληκοειδίτιδας: Οι καλύψεις του συμβολαίου υγείας για το επείγον περιστατικό

Ενημερωθείτε πώς η ασφάλεια υγείας μπορεί να καλύψει μια ενδεχόμενη επέμβαση σκωληκοειδίτιδας, μια κατάσταση που εμφανίζεται στο 7-10% του πληθυσμού κάθε χρόνο

koiloponos1
Η σκωληκοειδίτιδα αφορά όλες τις ηλικίες αλλά κυρίως εμφανίζεται σε παιδιά και εφήβους. Η σκωληκοειδής απόφυση είναι τμήμα του παχέος εντέρου και αποτελεί εμβρυικό υπόλειμμα. Δεν έχει ακριβή θέση, συνήθως όμως εντοπίζεται στο δεξί κάτω τεταρτημόριο της κοιλιάς.

Η οξεία σκωληκοειδίτιδα είναι η οξεία φλεγμονή της σκωληκοειδούς απόφυσης. Εκδηλώνεται με έντονα συμπτώματα που μπορεί να επιδεινωθούν γρήγορα και θεωρείται εξαιρετικά επείγουσα κατάσταση. Η χρόνια σκωληκοειδίτιδα, από την άλλη, δεν έχει την έντονη συμπτωματολογία της οξείας και εμφανίζεται όταν η φλεγμονή επιμένει για μεγάλο χρονικό διάστημα, προκαλώντας συμπτώματα που παρουσιάζουν εξάρσεις και υφέσεις. Αυτός ο τύπος είναι σπάνιος και αποτελεί μόνο το 1-5% όλων των περιπτώσεων.

Τα συμπτώματα και στις δύο περιπτώσεις είναι παρόμοια και περιλαμβάνουν τον κοιλιακό πόνο, που ξεκινά γύρω από τον αφαλό και σταδιακά μετατοπίζεται στο δεξιό τμήμα της κοιλιακής χώρας. Ο πόνος επιδεινώνεται στην περίπτωση βαθιάς αναπνοής, βήχα ή άσκηση πίεσης στην κοιλιά. Σε αρκετές περιπτώσεις παρατηρείται και η απώλεια όρεξης, η δυσφορία, η ναυτία όπως επίσης και η παρουσία χαμηλού πυρετού.




Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης