Έξαρση ιώσεων: Ποιοι ιοί θα μας ταλαιπωρήσουν αυτό το χειμώνα

Έξαρση ιώσεων: Ποιοι ιοί θα μας ταλαιπωρήσουν αυτό το χειμώνα

Καθώς η θερμοκρασία μειώνεται και αυξάνεται ο συγχρωτισμός σε κλειστούς χώρους, σταδιακά αυξάνονται και οι ιώσεις. Δύο ειδικοί εξηγούν ποιοι ιοί αναμένεται να κυριαρχήσουν αυτόν τον χειμώνα και ποια είναι τα μέσα που θα προστατεύσουν ενήλικες και παιδιά

iosis
Οι ιώσεις που αναμένεται να παρουσιάσουν έξαρση στη χώρα μας τον φετινό χειμώνα αφορούν το αναπνευστικό σύστημα. «Οι ιοί που αναμένεται να κυριαρχήσουν είναι της γρίπης, του κοινού κρυολογήματος και ο αναπνευστικός συγκυτιακός ιός (RSV), που επηρεάζει κυρίως τα παιδιά. Θα συνεχίσουν να υπάρχουν επίσης κρούσματα κορωνοϊού, αλλά και λοιμώξεις που οφείλονται σε μικρόβια όπως ο πνευμονιόκοκκος και ο στρεπτόκοκκος» εξηγεί ο κ. Ελευθέριος Αζάς, Παθολόγος Αναπληρωτής Διευθυντής Γ’ Παθολογικής Κλινικής Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ.

Ο αναπνευστικός συγκυτιακός ιός (RSV) συνήθως προκαλεί ήπια συμπτώματα που μοιάζουν με κρυολόγημα. Οι περισσότεροι άνθρωποι αναρρώνουν σε μία ή δύο εβδομάδες, αλλά τα παιδιά κάτω των δύο ετών και οι ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν σοβαρή νόσο και να χρειαστούν νοσηλεία.

Το κοινό κρυολόγημα είναι το πιο συχνό λοιμώδες νόσημα του αναπνευστικού συστήματος και οφείλεται σε διάφορους ιούς με συχνότερο τον ρινοϊό. Είναι ένα αυτοπεριοριζόμενο νόσημα, με ήπια συμπτώματα και συνήθως χωρίς επιπλοκές.

Η γρίπη είναι μια μεταδοτική νόσος που προκαλείται από τους ιούς της γρίπης (τύπου Α και Β) που μολύνουν τη μύτη, τον λαιμό και τους πνεύμονες. Τα άτομα με γρίπη είναι πιο μεταδοτικά τις πρώτες 3-4 ημέρες μετά την έναρξη των συμπτωμάτων, αλλά μπορεί να μεταδίδουν τη γρίπη προτού αντιληφθούν ότι ασθενούν.




Κλείσιμο
Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης