Καρκίνος παχέος εντέρου: Πέντε προειδοποιητικά σημάδια που πρέπει να ανησυχήσουν τους 45αρηδες

Καρκίνος παχέος εντέρου: Πέντε προειδοποιητικά σημάδια που πρέπει να ανησυχήσουν τους 45αρηδες

Πότε πρέπει να γίνονται οι προληπτικές εξετάσεις για τον καρκίνο του παχέος εντέρου; Δύο ειδικοί αναλύουν τα προειδοποιητικά σημάδια που χρήζουν άμεσης διερεύνησης για τους 45ρηδες

ezgif_com-webp-to-jpg__72_
Ο καρκίνος του παχέος εντέρου κατατάσσεται ως ο δεύτερος πιο θανατηφόρος καρκίνος στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με στοιχεία της Αμερικανικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, ενώ τα τελευταία χρόνια παραμένει η δεύτερη πιο κοινή αιτία θανάτου από καρκίνο στην Ελλάδα. Η επίπτωσή του στους κάτω των 50 ετών αυξάνεται σταθερά, σημειώνοντας αύξηση κατά περίπου 2% ετησίως από το 2011 έως το 2016. Την ίδια πορεία ακολουθούν και οι θάνατοι, καθώς καταγράφουν επίσης ετήσια αύξηση 1,3% από το 2008 έως το 2017.

Σε τι οφείλονται, όμως, αυτά τα θλιβερά ποσοστά; Σύμφωνα με την δρα. Cassandra Fritz, επίκουρη καθηγήτρια στο τμήμα γαστρεντερολογίας στο Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον στο Σεντ Λούις, η υιοθέτηση της δυτικής διατροφής, τα αυξημένα ποσοστά παχυσαρκίας και διάφοροι άλλοι παράγοντες θα μπορούσαν να εξηγήσουν αυτές τις αυξήσεις σε νεότερες ηλικίες.

Παράλληλα, ωστόσο, παρατηρείται συνεχής μείωση του αριθμού των περιπτώσεων καρκίνου του παχέος εντέρου και των σχετικών θανάτων εδώ και αρκετές δεκαετίες, λόγω της ευρύτερης χρήσης της κολονοσκόπησης, σύμφωνα με τον δρα. Paul Oberstein, MD, ιατρικό ογκολόγο στο Κέντρο Καρκίνου Perlmutter στο NYU Langone Health. Πότε όμως είναι η κατάλληλη στιγμή για αυτή την εξέταση; Ακολουθούν πέντε παράγοντες που ενδεχομένως να επισπεύσουν την διενέργεια προληπτικού ελέγχου.



Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης