Κορωνοϊός: Ο παράγοντας που επηρεάζει τη βαρύτητα της νόσου και τη νοσηλεία σε ΜΕΘ

Κορωνοϊός: Ο παράγοντας που επηρεάζει τη βαρύτητα της νόσου και τη νοσηλεία σε ΜΕΘ

Η κακή εντερική υγεία μπορεί να θεωρηθεί εν μέρει υπεύθυνη για τη σοβαρή λοίμωξη από COVID-19, σύμφωνα με μια πρόσφατη επανεξέταση επιστημονικών μελετών – Τι πρέπει να αυξήσουμε στη διατροφή μας για να ενισχύσουμε τον οργανισμό και να αποφύγουμε τη νοσηλεία

201110092547_200109081301_meth
Οι άνθρωποι που μολύνονται από την COVID-19 βιώνουν μια μεγάλη ποικιλία στη σοβαρότητα και τα συμπτώματα της νόσου, με τα πιο συχνά να είναι ο υψηλός πυρετός και τα αναπνευστικά προβλήματα. Αυτοψίες και άλλες μελέτες, ωστόσο, έχουν αποκαλύψει ότι η λοίμωξη μπορεί να επηρεάσει το ήπαρ, τα νεφρά, την καρδιά, τον σπλήνα, ακόμα και τη γαστρεντερική οδό. Ένα σημαντικό κομμάτι των ασθενών που νοσηλεύονται με αναπνευστικά προβλήματα παρουσιάζουν, επίσης, διάρροια, ναυτία και τάση για έμετο, υποδεικνύοντας ότι όταν ο ιός εμπλέκεται στην γαστρεντερική οδό αυξάνει τη σοβαρότητα της νόσου.

Σε μια επανεξέταση που δημοσιεύθηκε στο mBio, ο μικροβιολόγος Heenam Stanley Kim από το Πανεπιστήμιο της Κορέας εξέτασε νέα στοιχεία που δείχνουν ότι η κακή εντερική υγεία επηρεάζει αρνητικά την πρόγνωση της COVID-19.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης