Κορωνοϊός στις ΗΠΑ: Η Ιβάνκα Τραμπ παραβίασε την καραντίνα για να γιορτάσει το Πάσχα στο εξοχικό της

Κορωνοϊός στις ΗΠΑ: Η Ιβάνκα Τραμπ παραβίασε την καραντίνα για να γιορτάσει το Πάσχα στο εξοχικό της

Το κακό παράδειγμα δίνει στους Αμερικανούς η κόρη του Αμερικανού προέδρου

ivanka_ar
Οι οδηγίες που δόθηκαν από τις αμερικανικές αρχές για τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας σε μία προσπάθεια να μπει φρένο στην εξάπλωση του κορωνοϊού, δεν ισχύουν για όλους τους πολίτες των ΗΠΑ: εξαιρείται η αγαπημένη κόρη του Αμερικανού προέδρου, σύμφωνα με δημοσίευμα των «New York Times», η οποία ήθελε να αλλάξει τον αέρα της για τις διακοπές του Πάσχα.

Λίγες ώρες αργότερα, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου έσπευσε να επιβεβαιώσει το δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας υποστηρίζοντας ότι, η Ιβάνκα Τραμπ ταξίδεψε με την οικογένειά της από την Ουάσινγκτον στο Μπεντμίνστερ του Νιου Τζέρσει, την περασμένη εβδομάδα, για να γιορτάσει το Πάσχα.

Η κίνηση αυτή δείχνει αν μη τι άλλο ότι η κόρη του προέδρου των ΗΠΑ έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων της τις ομοσπονδιακές κατευθυντήριες γραμμές για την καταπολέμηση του κορωνοϊού που συμβουλεύουν οι ειδικοί συστήνοντας στους Αμερικανούς να αποφεύγουν τα άσκοπα ταξίδια.

«Η Ιβάνκα με την οικογένειά της γιόρτασε το Πάσχα σε κλειστή εγκατάσταση που θεωρείται οικογενειακό σπίτι. Η τοποθεσία ήταν λιγότερο κατοικημένη από τη γύρω περιοχή κοντά της σπίτι στην Ουάσινγκτον», δήλωσε ο αξιωματούχος του Λευκού Οίκου στο CNN σε μία προσπάθεια να υποβαθμίσει το θέμα.

«Στο Μπεντμίνστερ κρατούσε τις κοινωνικές αποστάσεις. Το ταξίδι της δεν ήταν ταξίδι αναψυχής. Επέλεξε να κάνει διακοπές με την οικογένειά της».

H κόρη του προέδρου των ΗΠΑ Ιβάνκα Τραμπ ταξίδεψε στο Νιου Τζέρσεϊ από την Ουάσινγκτον για τις διακοπές του Πάσχα, αγνοώντας τις οδηγίες των ειδικών, αλλά και τις δικές της συμβουλές στους Αμερικανούς πολίτες, τους οποίους έχει προτρέψει να μείνουν σπίτι, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η βρετανική εφημερίδα«Daily Mail».

Κλείσιμο
Το δημοσίευμα των New York Times είχε αποκαλύψει ότι η κόρη του προέδρου των ΗΠΑ ταξίδεψε με τον σύζυγό της, Τζάρεντ Κούσνερ, και τα τρία τους παιδιά στο οικογενειακό Κλαμπ Γκολφ στο Νιού Τζέρσεϊ για το Πάσχα των Καθολικών που ήταν στις 8 Απριλίου. Η μετακίνηση του ζευγαριού έγινε οδικώς, όπως αναφέρει το CNN.

Η ίδια και τα παιδιά παρέμειναν στο Νιου Τζέρσεϊ και μετά τις 8 Απριλίου. Η Ιβάνκα εργαζόταν μέσω τηλεδιάσκεψης, ενώ ο σύζυγός της επέστρεψε στον Λευκό Οίκο για να βοηθήσει τον Αμερικανό πρόεδρο στο αγώνα που δίνει η κυβέρνησης απέναντι στον Covid- 19.

Υπενθυμίζεται ότι, ο Λευκός Οίκος έχει συμβουλεύσει τους Αμερικανούς να εφαρμόζουν μέτρα κοινωνική αποστασιοποίησης, να κρατούν απόσταση δύο μέτρων ο ένας από τον άλλο και να αποφεύγουν τις κοινωνικές συναθροίσεις 10 ή περισσότερων ατόμων.

Την ίδια ώρα, η δήμαρχος της Ουάσινγκτον έχει επίσης δώσει εντολή στους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους, περιορίζοντας της μετακινήσεις τους μόνο σε απαραίτητες δραστηριότητες και ταξίδια.

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Τραμπ «ανοίγει» τις ΗΠΑ παρά το σοκ με ακόμα 4.491 νεκρούς από κορωνοϊό

To Hopkins δίνει 4.491 θανάτους σε ένα 24ωρο στις ΗΠΑ

Δημοσκόπηση στις ΗΠΑ: Ο Τραμπ άργησε να αντιδράσει στην πανδημία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης