Κορωνοϊός-Ιβάνκα Τραμπ: Οι «ανάλαφρες» αναρτήσεις της που ενόχλησαν εν μέσω της πανδημίας

Κορωνοϊός-Ιβάνκα Τραμπ: Οι «ανάλαφρες» αναρτήσεις της που ενόχλησαν εν μέσω της πανδημίας

Κορωνοϊός - Ιβάνκα Τραμπ: Εκτός τόπου και χρόνου βρήκαν πολλοί τα βίντεο και τις φωτογραφίες που πόσταρε η κόρη του Αμερικανού προέδρου στα social media κατά τη διάρκεια της προληπτικής της απομόνωσης - Το σαπούνι των... 40 δολαρίων και το κάμπινγκ στο σαλόνι

trump
Εν μέσω πανδημίας που πλέον δείχνει τα δόντια της και στις ΗΠΑ, η Ιβάνκα Τραμπ βρίσκεται για ακόμα μία φορά στο στόχαστρο. Η ανάλαφρη διαδικτυακή της παρουσία –κατά πολλούς– δεν συνάδει με τον ρόλο της, παραπέμποντας σε μία σύγχρονη Μαρία Αντουανέττα. Πόσο, μάλλον όταν ακούγεται ότι και αυτή αποτελεί ανεπίσημο μέλος της task force που συγκρότησε ο πρόεδρος και πατέρας της κατά του κορωνοϊού. Σε αυτή ανήκει επισήμως και ο σύζυγός της. Περιττό να ειπωθεί ότι κανένας από τους δύο δεν διαθέτει την παραμικρή εμπειρία που θα δικαιολογούσε την εμπλοκή τους σε ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα.

Η «πρώτη κόρη» αναγκάστηκε να εγκαταλείψει για αρκετές ημέρες τον Λευκό Οίκο και τα καθήκοντά της, τα οποία παραμένουν συγκεχυμένα, μέχρι να επιβεβαιωθεί ότι δεν νοσεί από τον κορωνοϊό. Μία συνάντησή της με τον υπουργό Εσωτερικών της Αυστραλίας Πίτερ Ντάτον την είχε θέσει σε κίνδυνο, καθώς δύο ημέρες μετά εκείνος βρέθηκε θετικός στον ιό. Εκτός αυτού, το ζεύγος Κάσνερ εκτέθηκε, επίσης, κατά τη διάρκεια μίας ολοήμερης επίσκεψης της βραζιλιάνικης αντιπροσωπείας, όπου τουλάχιστον ένα μέλος της νόησε.


Κατά τη διάρκεια του προληπτικού εγκλεισμού της, όμως, παρέμεινε εξαιρετικά ενεργή στα σόσιαλ μίντια. Πραγματοποίησε αρκετές αναρτήσεις με οικογενειακά βιντεάκια, μέσω των οποίων έδινε συμβουλές σε άλλες εργαζόμενες μητέρες για τη δημιουργική απασχόληση των ανήλικων παιδιών σε συνθήκες εγκλεισμού. Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ιβάνκα καταπιάνεται με το συγκεκριμένο ζήτημα. Συχνά, πυκνά αρθρογραφεί και τοποθετείται σχετικά με αυτό, έχοντας υιοθετήσει τον ρόλο της πρέσβειρας των εργαζόμενων μητέρων.



Η πρόσφατη διαδικτυακή της παρουσία δεν διαφέρει και τόσο από την πλειονότητα αναγνωρίσιμων προσωπικοτήτων. 

Μοιράζεται χαριτωμένες στιγμές στο σπίτι με την οικογένειά της, προβάλλοντας και τα θετικά της κοινωνικής αποστασιοποίησης. Στρατολόγησε τα τρία παιδιά της, σε μία προσπάθεια να ενθαρρύνει τον κόσμο να πλένει συχνά και σχολαστικά τα χέρια τους, ώστε να αποτρέψουν την εξάπλωση του ιού.



Κλείσιμο
Και τα τρία τραγουδούν ένα παιδικό τραγούδι, ενώ ο σκύλος τους μπαίνει βαριεστημένος στο πλάνο. Μοιράζεται χιουμοριστικά και τρυφερά βίντεο από άτομα που ανακαλύπτουν ευφάνταστους τρόπους για να περνούν την ημέρα τους, ενώ βρίσκονται σε καραντίνα στο σπίτι. Την Τετάρτη το πρωί, ανέβασε μία φωτογραφία μίας κόκκινης καρδιάς, γράφοντας: «Η καλοσύνη είναι μια πράξη θάρρους! #TogetherApart. Ας συνεχίσουμε να αγαπάμε και να φροντίζουμε ο ένας τον άλλον».

Το βίντεο αυτό το παρακολούθησαν περισσότερα από 350.000 άτομα, πολλά από τα οποία φάνηκαν να ενοχλούνται από το σαπούνι χεριών, το οποίο είναι μίας γνωστής μάρκας και κοστίζει 40 δολάρια. Αυτό, όμως, που προκάλεσε τη μεγαλύτερη δυσφορία είναι μία φωτογραφία, στην οποία απεικονίζεται να απολαμβάνει κατασκήνωση εντός του σπιτιού με τα παιδιά της. Προτρέπει τους ακολούθους της να τοποθετήσουν μαξιλάρια, σεντόνια, ή κάποια σκηνή μέσα στο σαλόνι και να ετοιμάσουν κολατσιό.

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που βρήκαν εκτός τόπου και χρόνου τις προτροπές της. Οι χαριτωμένες αυτές εικόνες έρχονται σε μια εποχή κατά την οποία οι γονείς που είναι υποχρεωμένοι να συνεχίζουν την εργασία τους, δεν έχουν που να αφήσουν τα παιδιά τους. Το 18% των ανειδίκευτων εργαζομένων έχουν χάσει την δουλειά τους, ενώ πολλοί έχουν δει τις ώρες εργασίας τους να συρρικνώνονται.
Εκατοντάδες χρήστες σχολιάζουν ότι το άγχος των περισσοτέρων δεν είναι πως θα διασκεδάσουν τα παιδιά τους, αλλά πως θα τα ταΐσουν. Πολλοί είναι εκείνοι που την καυτηριάζουν, λέγοντας ότι ακόμα και μία πανδημία δεν την αποτρέπει από το να χτίζει και να προωθεί την προσωπική της εικόνα.



Παράλληλα, τις τελευταίες ημέρες, πληθώρα αμερικανικών δημοσιευμάτων χάρισαν στην πρωτότοκη κόρη και το προσωνύμιο «πριγκίπισσα Ιβάνκα». Ισχυρίζονται ότι αυτή είναι που παρασκηνιακά έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην διάσωση του πρώην Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Μάικλ Φλιν, ο οποίος έχει παραδεχτεί την ενοχή του για ψευδορκία στο FBI αναφορικά με τις σχέσεις που είχε με την Ρωσία και πριν από την ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων από τον Ντόναλντ Τραμπ. Η ίδια στο παρελθόν τον είχε χαρακτηρίσει «τον πλέον έμπιστο συνεργάτη του πατέρα μου», ενώ πληροφορίες την εμφανίζουν ως το άτομο που ενορχήστρωσε την απονομή χάριτος που ούτε λίγο, ούτε πολύ προανήγγειλε ο Αμερικανός πρόεδρος.


Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

#TogetherApart

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ivanka Trump (@ivankatrump) στις




Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός στις ΗΠΑ: Εκτινάχθηκαν στα 85.000 τα κρούσματα και ο Τραμπ... «καμαρώνει» για τα τεστ


Κορωνοϊός: «Νέα σημαντική πρωτοβουλία» από κοινού Τραμπ και Μακρόν για την επιδημία

Κορωνοϊός: Πρώτη χώρα σε κρούσματα παγκοσμίως οι ΗΠΑ - Πέρασαν και την Κίνα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης