Κορωνοϊός: 1.046 νέα κρούσματα στην Ελβετία το τελευταίο 24ωρο

Κορωνοϊός: 1.046 νέα κρούσματα στην Ελβετία το τελευταίο 24ωρο

Ανησυχίες για την αντοχή του συστήματος υγείας - Eπιστρατεύεται η Πολιτοφυλακή

corona_germany_1
Οι υγειονομικές αρχές της Ελβετίας κατέγραψαν 1.046 νέα κρούσματα του κορωνοϊού τις τελευταίες 24 ώρες, που ανέρχονται σε 8.060 συνολικά στην Ελβετία και το Λιχτενστάιν.

Ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε κατά 6 από χθες και ανέρχεται σε 66.

Ο γενικός διευθυντής των υπηρεσιών Υγείας στο καντόνι της Γενεύης δήλωσε χθες κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι «η κατάσταση είναι σοβαρή» και ότι οι εξελίξεις των προσεχών λίγων ημερών θα είναι καθοριστικές για το ελβετικό σύστημα υγείας το οποίο δέχεται μεγάλες πιέσεις.

Για να ανακουφίσει τις πιέσεις που δέχεται το προσωπικό των ελβετικών νοσοκομείων, ο στρατός ανακοίνωσε ότι μπορεί να κινητοποιήσει μέχρι και 8.000 εφέδρους στα 26 καντόνια της ελβετικής ομοσπονδίας.

Ο ελβετικός στρατός αποτελεί έναν από τους ακρογωνιαίους λίθους του ελβετικού κράτους και έχει την οργάνωση πολιτοφυλακής. Οι στρατεύσιμοι παρακολουθούν 4μηνη αρχική εκπαίδευση και στο εξής επιστρέφουν κάθε χρόνο για τρεις εβδομάδες εκπαίδευσης.

«Είναι η πρώτη φορά που οι δυνάμεις της Πολιτοφυλακής επιστρατεύονται πραγματικά. Η τελευταία φορά ήταν το 1939», εξηγεί ο διοικητής 750μελούς τάγματος που βρίσκεται στην Μπιέρ.

Οι ελβετοί πολιτοφύλακες εκπαιδεύονται ήδη στην διακομιδή ασθενών, την απολύμανση ασθενοφόρων, στην λήψη μέτρων προστασίας από τον ιό.
200130085307_corona_laboratory

3.611 τα κρούσματα στην Αυστρία

Κλείσιμο
Έπειτα από την ιδιαίτερα χαμηλή ποσοστιαία αύξηση των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στην Αυστρία, που καταγράφηκε χθες στο 15% σε σχέση με προχθές και ήταν το χαμηλότερο ποσοστό ημερήσιας αύξησης του αριθμού των κρουσμάτων από την ανακοίνωση του πρώτου επιβεβαιωμένου κρούσματος στη χώρα, πριν από έναν μήνα, τα 585 νέα κρούσματα αντιστοιχούν σε ποσοστό ημερήσιας αύξησης 19,33% και αύξησαν τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων σε 3.611 στις 8:00 τοπική ώρα σήμερα (09:00 ώρα Ελλάδας).

Η πορεία της ασθένειας στη διάρκεια της περασμένης, πρώτης εβδομάδας του "περιορισμού εξόδου" στην Αυστρία είχε οδηγήσει αρχικά σε περιορισμό της ραγδαίας μέχρι τότε αύξησης των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα, όπως διαπιστώνονταν από τα στοιχεία των τελευταίων εικοσιτετραώρων.

Χθες, η αύξηση αντιστοιχούσε σε ποσοστό "μόνον" 15% σε σχέση με την προηγούμενη, προχθεσινή ημερήσια αύξηση που ήταν στο 20% και οι ειδικοί άφηναν να εννοηθεί πως είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι η μέση ημερήσια αύξηση τις προηγούμενες επτά ημέρες είχε διαμορφωθεί στο 20,9%, ενώ την προηγούμενη, προτελευταία εβδομάδα η ημερήσια αύξηση των κρουσμάτων έφθανε κατά μέσο όρο το 40%.

Από το σύνολο των 3.611 έως σήμερα το πρωί επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊου, τα περισσότερα εμφανίζονται για πρώτη φορά στο ομόσπονδο κρατίδιο της 'Ανω Αυστρίας, συγκεκριμένα 696, και ακολουθεί, με 676 κρούσματα, το ομόσπονδο κρατίδιο του Τιρόλου, που συνορεύει με την Ιταλία και, έως χθες, βρισκόταν στην κορυφή του καταλόγου, ενώ και οι 279 δήμοι και κοινότητές του έχουν τεθεί εδώ και έξι ημέρες σε συνολική καραντίνα.

Ακολουθούν σε αριθμό κρουσμάτων τα ομόσπονδα κρατίδια: Κάτω Αυστρία με 512 κρούσματα, Βιέννη (451), Στυρία (447), Φόραλμπεργκ (294), Σάλτσμπουργκ (358), Καρινθία (113) και Μπούργκενλαντ (64).

Σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία του αυστριακού υπουργείου Υγείας, μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί στο σχετικό τεστ διάγνωσης κορωνοϊού συνολικά 23.429 άνθρωποι ενώ σε 16 ανέρχονται οι οφειλόμενοι στον κορονοϊό θάνατοι στην Αυστρία.

Διαβάστε επίσης: 

Κορωνοϊός - Επίδομα 800 ευρώ: Από αύριο οι αιτήσεις - Ποιοι το δικαιούνται

Κορωνοϊός: Ξηλώνουν τα παγκάκια στην Καλλιθέα!

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Έρημοι δρόμοι στα βόρεια προάστια - Δείτε κυκλοφορίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης