Κορωνοϊός - Τραμπ: Σε λίγο καιρό θα κυκλοφορήσει φάρμακο κατά της ελονοσίας ως θεραπεία

Κορωνοϊός - Τραμπ: Σε λίγο καιρό θα κυκλοφορήσει φάρμακο κατά της ελονοσίας ως θεραπεία

Ο Τραμπ κάλεσε τις ρυθμιστικές αρχές φαρμάκων να επιταχύνουν την κυκλοφορία δυνητικών θεραπειών για τον κορωνοϊό, λόγω της τάχιστης εξάπλωσής του - Τι απαντά για τη χρήση του όρου «κινέζικος ιός»

trump_ar_0
Οι ΗΠΑ ενέκριναν τη χρήση της υδροξυλοχλοροκίνης κατά του κορωνοϊού, μίας θεραπείας που χρησιμοποιείται συνήθως για την ελονοσία, η οποία «έδειξε πολύ, πολύ ενθαρρυντικά προκαταρκτικά αποτελέσματα», ανακοίνωσε ο πρόεδος Ντόναλντ Τραμπ.

«Θα μπορέσουμε να έχουμε διαθέσιμο το φάρμακο τούτο σχεδόν αμέσως», διαβεβαίωσε ο ίδιος στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στον Λευκό Οίκο εκτιμώντας πως η θεραπεία αυτή θα μπορούσε να «αλλάξει τα δεδομένα» στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ο Τραμπ κάλεσε τις ρυθμιστικές αρχές φαρμάκων να επιταχύνουν την κυκλοφορία δυνητικών θεραπειών για τον κορωνοϊό, λόγω της τάχιστης εξάπλωσής του, υποστηρίζοντας πως θα αποτελέσουν μία σημαντική πρόοδο στην αντιμετώπισή του ενώσο οι έρευνες για την ανάπτυξη εμβολίου ακόμη βρίσκονται σε πειραματικό στάδιο.

Στη συνέντευξη Τύπου του, ο Τραμπ αναφέρθηκε στις προσπάθειες της Gilead Sciences Inc's να αναπτύξει το αντιϊκό φάρμακο Remdesivir και το σκεύασμα κατά της ελονοσίας hydroxychloroquine, τονίζοντας πως εισηγήθηκε σχετικα στην ομοσπονδιακή ρυθμιστική αρχή φαρμάκου FDA να επισπεύσει τις αδειοδοτήσεις.

«Θα πρέπει να μετακινήσουμε κάθε εμπόδιο. Αυτό μπορεί να αλλάξει το παιχνίδι, ή όχι», τόνισε ο Τραμπ στους δημοσιογράφους.

Ο επίτροπος της FDA Στέφεν Χαν δήλωσε πως η υπηρεσία του εργάζεται με γρήγορους ρυθμούς για να εξετάσει όλες τις δυνατότητες: «σε βραχυπρόθεσμο διάστημα, κοιτάζουμε για φάρμακα που ήδη έχουν εγκριθεί για άλλες ενδείξεις» και συμπτώματα, τόνισε ο Χαν.

trump12


«Κρουαζιερόπλοια μπορεί να διαμορφωθούν σε πλωτά νοσοκομεία»

Κρουαζιερόπλοια μπορεί να διαμορφωθούν σε πλωτά νοσοκομεία για την περίθαλψη ασθενών που έχουν προσβληθεί από τον ιό Covid-19, ανακοίνωσε σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Κλείσιμο
Ο πρόεδρος του ομίλου Carnival Μίκι 'Αρισον «έκανε μια πολύ γενναιόδωρη πρόταση», δήλωσε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Είπε ότι είχε ορισμένα πλοία που θα μπορούσαν να προσαρμοστούν πλήρως σε αυτό που κάνουμε», εξήγησε, καθώς τα πλοία αυτά «είναι μεγάλα και έχουν πολλές καμπίνες».

«Αν έχουμε ανάγκη από πλοία, πολλές καμπίνες, θα είναι δεμένα στη Νέα Υόρκη, στο Λος 'Αντζελες, στο Σαν Φρανσίσκο και σε άλλα λιμάνια», διευκρίνισε.

«Εκτιμάμε την πρόταση του Carnival»,, του μεγαλύτερου ομίλου κρουαζιεροπλοίων παγκοσμίως, τόνισε διευκρινίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν έχει δεχτεί ακόμη την πρόταση.

Ενώπιον της κατακόρυφης αύξησης των ασθενών του Covid-19 και για να ελευθερωθούν νοσοκομειακές κλίνες, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έστειλε το πλωτό νοσοκομείο USNS Comfort με σχεδόν 1.000 δωμάτια προς τη Νέα Υόρκη, την ώρα που η ομώνυμη Πολιτεία είναι από τις πλέον πληγείσες από την επιδημία.

Δεν είναι γνωστό πότε θα φθάσει το πλοίο στην πρώτη αμερικανική μητρόπολη.

Ο τομέας της κρουαζιέρας έχει βυθιστεί σε μείζονα κρίση από τότε που άρχισε αυτή η υγειονομική κρίση, όταν αρκετά πλοία εγκλωβίστηκαν λόγω των κρουσμάτων μόλυνσης μέσα σε αυτά.

Στις 13 Μαρτίου ο πρόεδρος Τραμπ είχε ανακοινώσει την αναστολή όλων των κρουαζιέρων από τις ΗΠΑ προς το εξωτερικό για 30 ημέρες.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός - ΗΠΑ: Ο Τραμπ στέλνει «πλωτό νοσοκομείο» στη Νέα Υόρκη

Κορωνοϊός - Τραμπ: Θα εφαρμόσουμε νόμο πολέμου στη μάχη κατά της νόσου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης