Έρευνα: Οι Αμερικανοί εμπιστεύονται περισσότερο την Google παρά τον Τραμπ

Έρευνα: Οι Αμερικανοί εμπιστεύονται περισσότερο την Google παρά τον Τραμπ

Μόνο το 20% τον εμπιστεύονται - Το τραγικό της υπόθεσης, για τον Αμερικανό πρόεδρο, είναι ότι περισσότεροι εμπιστεύονται τον Τομ Χανκς και την Όπρα Γουίνφρεϊ από εκείνον

trumpg7-thumb-large
Τα σκάνδαλα, οι κωλοτούμπες, οι προκλητικές δηλώσεις... δεν είναι λίγα για να δημιουργήσουν ρήγμα ανάμεσα στην εμπιστοσύνη των Αμερικανών πολιτών και στην κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με αποκαλυπτική έρευνα της εταιρείας Morning Consult, που εγείρει αν μη τι άλλο  προβληματισμό, οι περισσότεροι πολίτες των ΗΠΑ εμπιστεύονται τους τεχνολογικούς κολοσσούς Google και Αmazon, από τους θεσμικούς παράγοντες. 

H εμπιστοσύνη στην Ρεπουμπλικανική κυβέρνηση φαίνεται να έχει χαθεί, καθώς σε ποσοστό 50% οι Αμερικανοί εμπιστεύονται περισσότερο τον οικογενειακό τους γιατρό και σε ποσοστό 44% τον στρατό. 

Ακολουθούν, στην κλίμακα της εμπιστοσύνης, Amazon και Google  με 39% και 38%, αντίστοιχα. Τα ποσοστά αυτά είναι υψηλότερα από εκείνα που δείχνουν τον βαθμό εμπιστοσύνης στην αστυνομία (30%) και σε επιστημονικές έρευνες (26%). 

Σαν να μην φτάνει αυτό, περισσότεροι Αμερικανοί εμπιστεύονται τον ηθοποιό Τομ Χανκς (34%) και την Όπρα Γουίνφρεϊ (27%) από τον Τραμπ, ο οποίος κατέχει το ταπεινό 20% στην εμπιστοσύνη των πολιτών.

MW-HY346_trust__20200114123301_NS
Κλείσιμο



HΠΑ: Έξι στους δέκα Αμερικανούς κατά της δολοφονίας Σουλεϊμανί

Λίγοτεροι από τους μισούς, δηλαδή το 40%, υποστηρίζουν την πολιτική Τραμπ σχετικά με το Ιράν σύμφωνα με δημοσκόπηση της USAToday/Ipsos.

Ο λόγος που οι περισσότεροι τάσσονται κατά της δολοφονίας Σουλεϊμανί είναι ο φόβος για τα αντίποινα.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε αμέσως μετά τη δολοφονία, προτού όμως εξαπολύσει τις επιθέσεις η Τεχεράνη κατά αμερικανικών θέσεων στη Βαγδάτη.

Επτά στους 10 υποστηρίζουν ότι η ενέργεια της κυβέρνησης Τραμπ θα πυροδοτήσει επιθέσεις από το Ιράν στη Μέση Ανατολή, ενώ έξι στους δέκα πιστεύουν ότι θα σημειωθούν τρομοκρατικές ενέργειες σε βάρος των ΗΠΑ.

Σε ποσοστό, μάλιστα, 62%, οι Αμερικανοί βλέπουν πόλεμο με το Ιράν και το 52% θεωρεί ότι η Τεχεράνη θα αναπτύξει πυρηνικά όπλα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης