HΠΑ: Έξι στους δέκα Αμερικανούς κατά της δολοφονίας Σουλεϊμανί

HΠΑ: Έξι στους δέκα Αμερικανούς κατά της δολοφονίας Σουλεϊμανί

Σύμφωνα με δημοσκόπηση επτά στους 10 υποστηρίζουν ότι η ενέργεια της κυβέρνησης Τραμπ θα πυροδοτήσει επιθέσεις από το Ιράν στη Μέση Ανατολή, ενώ έξι στους δέκα πιστεύουν ότι θα σημειωθούν τρομοκρατικές ενέργειες σε βάρος των ΗΠΑ - Σε ποσοστό 62% οι Αμερικανοί βλέπουν πόλεμο με το Ιράν

usa_tramp
Πίστευε ότι θα ανέβουν οι «μετοχές» του, όμως κάτι τέτοιο δεν αποτυπώνεται μέχρι στιγμής σε αριθμούς. Κατά της απόφασης του προέδρου των ΗΠΑ να εξοντωθεί ο Ιρανός υποστράτηγος, Κασέμ Σουλεϊμανί, στη Βαγδάτη, τάσσεται η πλειοψηφία των Αμερικανών πολιτών, οι οποίοι φανερώνουν την ανησυχία τους για το μέλλον. 

Λίγοτεροι από τους μισούς, δηλαδή το 40%, υποστηρίζουν την πολιτική Τραμπ σχετικά με το Ιράν σύμφωνα με δημοσκόπηση της  USAToday/Ipsos.

Ο λόγος που οι περισσότεροι τάσσονται κατά της δολοφονίας Σουλεϊμανί είναι ο φόβος για τα αντίποινα. 

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε αμέσως μετά τη δολοφονία, προτού όμως εξαπολύσει τις επιθέσεις η Τεχεράνη κατά αμερικανικών θέσεων στη Βαγδάτη. 

Επτά στους 10 υποστηρίζουν ότι η ενέργεια της κυβέρνησης Τραμπ θα πυροδοτήσει επιθέσεις από το Ιράν στη Μέση Ανατολή, ενώ έξι στους δέκα πιστεύουν ότι θα σημειωθούν τρομοκρατικές ενέργειες σε βάρος των ΗΠΑ.

Σε ποσοστό, μάλιστα, 62%, οι Αμερικανοί βλέπουν πόλεμο με το Ιράν και το 52% θεωρεί ότι η Τεχεράνη θα αναπτύξει πυρηνικά όπλα. 

Κλείσιμο
Πάνω, δε, από τους μισούς και συγκεκριμένα το 53% υποστηρίζουν τον περιορισμό της στρατιωτικής δράσης του Τραμπ στο Ιράν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης