ΗΠΑ: Αστυνομικός που του ζήτησαν να «μετριάσει την ομοφυλοφιλία» του κέρδισε 19 εκατ. δολάρια

ΗΠΑ: Αστυνομικός που του ζήτησαν να «μετριάσει την ομοφυλοφιλία» του κέρδισε 19 εκατ. δολάρια

Δικαστική δικαίωση για γκέι αστυνομικό του ζήτησαν να «μετριάσει την ομοφυλοφιλία του» για να πάρει προαγωγή – Το δικαστήριο έκρινε ότι είχε πέσει θύμα διάκρισης

police_missouri
Αποζημίωση κοντά στα 20 εκατομμύρια δολάρια κέρδισε ένας γκέι αστυνομικός στο Μισούρι, που του είχαν πει ότι για να πάρει προαγωγή θα πρέπει να μετριάσει την ομοφιλοφιλία του.

Ο λόγος για τον Κιθ Γουάιλντχαμπερ, αρχιφύλακα στο Σαιντ Λούις, που κατέθεσε αγωγή κατά του αστυνομικού τμήματος το 2017, ενώ υποτίθεται ότι η κρίση για την προαγωγή του αναβλήθηκε 23 φορές.

«Ήμουν άρρωστος εξαιτίας αυτού», είπε ο αστυνομικός, σύμφωνα με την Post-Dispatch. Μάλιστα, όταν έκανε καταγγελία, τον μετέθεσαν σε ένα σταθμό πιο μακριά από το σπίτι του.

Το δικαστήριο των ενόρκων που έκρινε την υπόθεση επιδίκασε στον αστυνομικό 1,9 εκατομμύρια δολάρια για πραγματική ζημία, 10 εκατομμύρια δολάρια ως ποινική αποζημίωση καθώς έκρινε ότι έπεσε θύμα διακριτικής μεταχείρισης. Επίσης, διαπίστωσε ότι μετά την κατάθεση της δίκης του, του έγιναν αντίποινα, προσθέτοντας 999.000 δολάρια ως αποζημίωση και 7 εκατομμύρια δολάρια ως ποινική αποζημίωση.

«Θέλαμε να στείλουμε ένα μήνυμα», είπε ο πρόεδρος της επιτροπής των ενόρκων σε δημοσιογράφους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης