«Συγγνώμη» από την αστυνομία του Τέξας για τους έφιππους που τραβούσαν με σκοινί Αφροαμερικανό

«Συγγνώμη» από την αστυνομία του Τέξας για τους έφιππους που τραβούσαν με σκοινί Αφροαμερικανό

Ο σάλος που προκάλεσε η εικόνα ντροπής είχε ως αποτέλεσμα η αστυνομία του Γκάλβεστον να βάλει μόνιμα τέλος σε αυτήν την απαρχαιωμένη πρακτική

gal
Επίσημα «συγγνώμη» ζήτησε ένα αστυνομικό τμήμα στο Γκάλβεστον του Τέξας, που έγινε στόχος παγκόσμιας κατακραυγής τις τελευταίες ώρες, μετά τη δημοσιοποίηση μιας φωτογραφίας που δείχνει δύο έφιππα όργανα να «τραβούν» με σχοινί έναν πεζό συλληφθέντα Αφροαμερικανό, στους δρόμους της πόλης.

Η φωτογραφία που έκανε εχθές τον γύρο του διαδικτύου προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων δείχνει τον 43χρονο Ντόναλντ Νίλι να προχωρά πεζός, με τα χέρια του πιασμένα με χειροπέδες στο πίσω μέρος της πλάτης, πλαισιωμένος από δύο έφιππους αστυνομικούς. Ο ένας τους μάλιστα φαίνεται να κρατά ένα χοντρό μπλε σχοινί που είναι δεμένο στις χειροπέδες του συλληφθέντα, προκειμένου ο τελευταίος να μη διαφύγει.

Σύμφωνα με την Guardian, ο σάλος που προκάλεσε αυτή η εικόνα ντροπής, η οποία ξυπνά οδυνηρές αναμνήσεις από το ρατσιστικό παρελθόν των ΗΠΑ, οδήγησε το αστυνομικό τμήμα του Γκάλβεστον στην απόφαση να βάλει τέλος σε αυτήν την απαρχαιωμένη πρακτικής σύλληψης.

gal-mesa


«Κατανούμε τις αρνητικές εντυπώσεις που δημιουργεί αυτή η ενέργεια και θεωρούμε ότι το σωστό είναι να σταματήσουμε εντελώς να χρησιμοποιούμε αυτήν την τεχνική», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το αστυνομικό τμήμα του Γκάλβεστον.

Κλείσιμο
Η κουνιάδα του Νίλι ήταν ένα από τα άτομα που κατακεραύνωσαν αυτήν την ενέργεια των αστυνομικών.

Σε ανάρτησή της στο Facebook έγραψε ότι ο 43χρονος άνδρας «αντιμετωπίστηκε σαν ζώο», προσθέτοντας ότι πρόκειται για ένα άτομο άστεγο και ψυχικά ασθενές, που συχνά εξαφανίζεται με αποτέλεσμα να τον αναζητούν οι δικοί του.

Ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας επιβεβαίωσε εχθές ότι η εν λόγω φωτογραφία ήταν αυθεντική. Στη δήλωσή του, τόνισε «Αρχικά θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη στον κ. Νίλι για αυτόν τον τελείως περιττό εξευτελισμό. Παρόλο που πρόκειται για μια δοκιμασμένη τεχνική, και κατάλληλη για ορισμένα σενάρια, θεωρώ ότι σε αυτήν την περίπτωση τα όργανα έδειξαν κακή κρίση και θα μπορούσαν να περιμένουν να φτάσει ένα όχημα προτού προχωρήσουν στη σύλληψη».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης