Επίθεση με μαχαίρι στην Ιαπωνία: Τρεις νεκροί και πολλοί τραυματίες έξω από σταθμό τρένων

Επίθεση με μαχαίρι στην Ιαπωνία: Τρεις νεκροί και πολλοί τραυματίες έξω από σταθμό τρένων

Νεκρό ένα κοριτσάκι 6-7 χρονών - Ανάμεσα στους νεκρούς και ο δράστης που αυτομαχαιρώθηκε - Πολλά παιδιά ανάμεσα στα θύματα - Ο δράστης επιτέθηκε σε πάρκο και σε στάση λεωφορείου

tokyo2
Τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους και πολλά ακόμα τραυματίστηκαν από επίθεση με μαχαίρι σε πάρκο και σε στάση λεωφορείου έξω από σταθμό τρένων στο προάστιο Καβασάκι του Τόκιο, στην Ιαπωνία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την τελευταία τους πνοή επί τόπου άφησαν ένα παιδί και ένας ενήλικας, ενώ άλλα 16 άτομα, ανάμεσά τους και οκτώ παιδιά, έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία με σοβαρά τραύματα. Ένα άτομο ακόμα μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση, αλλά λίγη ώρα αργότερα κατέληξε, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων σε τρία. Όπως ανέφεραν ιαπωνικά ΜΜΕ, ο ένας νεκρός είναι περίπου 30 ετών και το παιδί είναι ένα κοριτσάκι 6 ή 7 ετών.

Το περιστατικό, που συνέβη ενώ βρίσκεται στην Ιαπωνία ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, σημειώθηκε στις 7:44 το πρωί (τοπική ώρα), σε στάση λεωφορείου έξω από τον σταθμό τρένων του πάρκου Μετροπόλιταν.

Ο δράστης, αμέσως μετά την επίθεση που πραγματοποίησε, επιχείρησε να αυτοκτονήσει και μεταφέρθηκε σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο. Λίγη ώρα μετά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο, η αστυνομία του Τόκιο ανακοίνωσε ότι ο δράστης κατέληξε στα τραύματά του. Όπως αναφέρουν πληροφορίες, ο δράστης ήταν περίπου 50 ετών και κρατούσε στα χέρια του δύο μαχαίρια, τα οποία βρέθηκαν πεταμένα στο παρακείμενο πάρκο.

児童含む16人けが 確保の男、自分の首刺す 川崎市(19/05/28)


Κλείσιμο
Οι πληροφορίες για τις συνθήκες υπό τις οποίες διαπράχθηκε η επίθεση είναι ακόμη αντιφατικές. Οι πρώτες μαρτυρίες έκαναν λόγο για επίθεση σε στάση λεωφορείου και σε πάρκο. Ωστόσο, κατά το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo, τα περισσότερα θύματα τραυματίστηκαν όταν ο ύποπτος ανέβηκε σε σχολικό λεωφορείο που μετέφερε μαθήτριες στο σχολείο τους.

Το Κιόντο ανέφερε ακόμη ότι ανάμεσα στα θύματα είναι δεκατρία κορίτσια 6 ως 7 ετών, μαθήτριες ιδιωτικού καθολικού σχολείου.

«Άκουσα σειρήνες ασθενοφόρων κι είδα έναν άνθρωπο πεσμένο κάτω, αιμόφυρτο», είπε κάτοικος στο NHK. «Είδα επίσης μαθήτριες πεσμένες κάτω. Εδώ είναι ήσυχη συνοικία, είναι τρομακτικό να βλέπεις τέτοια πράγματα», πρόσθεσε.

«Φαίνεται πως κάποιος μπήκε στο σχολικό που χρησιμοποιεί η κόρη μου και τραυμάτισε πολύ κόσμο», υπογράμμισε ένας πατέρας που έσπευσε επιτόπου. Ωστόσο η πληροφορία αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί από τις αρχές.

Τηλεοπτικά πλάνα εικονίζουν πολλά αυτοκίνητα της αστυνομίας, της πυροσβεστικής και ασθενοφόρα στο σημείο.

tokyo1

tokyo
tokyo2
tokyo3

Τραμπ για την επίθεση στο Τόκιο: Είμαστε δίπλα στον ιαπωνικό λαό

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε την αλληλεγγύη του προς την Ιαπωνία μετά την επίθεση με μαχαίρι που διαπράχθηκε το πρωί σε νότιο προάστιο του Τόκιο, με θύματα κυρίως μικρές μαθήτριες.

«Όλοι οι Αμερικανοί βρίσκονται στο πλευρό του ιαπωνικού λαού και θρηνούν για τα θύματα και τις οικογένειές τους», δήλωσε ο Τραμπ, ο οποίος βρίσκεται πάνω σε ιαπωνικό πολεμικό πλοίο, την τελευταία ημέρα της επίσημης επίσκεψής του στη χώρα. «Εξ ονόματος της πρώτης κυρίας και εμού του ιδίου, θέλω τους να απευθύνω τις προσευχές μας και τη συμπάθειά μας».

Εκφράζονται φόβοι για τουλάχιστον δύο νεκρούς, ανάμεσά τους μια μικρή μαθήτρια, στην επίθεση που διέπραξε άνδρας οπλισμένος με μαχαίρια στο Καβασάκι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης