«Ζήτω η Ινδία» θα λένε πλέον οι πιλότοι της Air India

«Ζήτω η Ινδία» θα λένε πλέον οι πιλότοι της Air India

Μετά την κρίση με το Πακιστάν, η Air India ζήτησε από το πλήρωμα να ολοκληρώνει τις ανακοινώσεις με τη φράση «Ζήτω η Ινδία» - Η φράση θα λέγεται μετά από κάθε ανακοίνωση, ύστερα από μικρή παύση και με ζήλο

11720235
Πατριωτικό χρώμα θα αποκτήσουν οι ανακοινώσεις των πιλότων της Air India, που πλέον με άνωθεν εντολή, καλούνται να πουν τη φράση «Ζήτω η Ινδία» μετά από οποιαδήποτε ανακοίνωση κάνουν προς τους επιβάτες.

Η απόφαση λαμβάνεται σε μία περίοδο που η χώρα διέρχεται κρίση με το Πακιστάν. Ο εθνικός αερομεταφορέας της Ινδίας, Air India, σε εσωτερικό της υπόμνημα αναφέρει:
«Προς όλα τα πληρώματα, με άμεση ισχύ, απαιτείται από όλους να αναφωνούν “Τζάι Χιντ” (Ζήτω η Ινδία) έπειτα από όλες τις ανακοινώσεις, ύστερα από μια μικρή παύση και με ζήλο», αναφέρει εσωτερικό υπόμνημα της εταιρείας.

Η εντολή, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Air India, δόθηκε αρχικά το 2017. Όμως χρειάστηκε να επαναληφθεί μετά την πρόσληψη νέου προσωπικού.

Πάντως, η κρίση ανάμεσα στην Ινδία και το Πακιστάν προκαλεί διεθνή ανησυχία, καθώς υπάρχουν φόβοι για το ξέσπασμα νέα σύγκρουσης μεταξύ των δύο πυρηνικών δυνάμεων.

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι υποκινεί τους Ινδούς να ενισχύσουν το πατριωτικό τους συναίσθημα, κάτι που γίνεται εμφανές τόσο στους ειδησεογραφικούς οργανισμούς, όσο και στην επάνοδο της δημοτικότητας μιας εθνικιστικής ταινίας δράσης του Bollywood με τίτλο: “Uri: The Surgical Strike”.

Κλείσιμο
Αν και κάποιοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την εντολή της Air India, μερικοί αστειεύτηκαν για το πόσο ασυνήθιστο θα είναι να ολοκληρώνονται όλες οι ανακοινώσεις εν ώρα πτήσης με το σύνθημα «Ζήτω η Ινδία».

Μάλιστα ένας χρήστης του Twitter πρότεινε να γίνεται διαγωνισμός μεταξύ των επιβατών για το ποιος θα απαντήσει πιο δυνατά «Ζήτω η Ινδία», με τον νικητή να μπορεί να αναβαθμίσει δωρεάν τη θέση του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης