Κέρινο ελληνικό «τάμπλετ» 1800 ετών θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στη Βρετανία

breta1

Κέρινο ταμπλέτ που ανακαλύφθηκε στην Αίγυπτο θα παρουσιαστεί για πρώτη φορα μετά από 40 χρόνια - Το «τάμπλετ» περιέχει χειρόγραφο 1800 ετών γραμμένο στα ελληνικά από παιδί

Ένα κέρινο τάμπλετ που δείχνει την ελληνική σχολική εργασία ενός παιδιού πριν από 1800 χρόνια θα παρουσιαστεί σε έκθεση στη βρετανική βιβλιοθήκη.

Το αρχαίο αυτό ταμπλετ το οποίο περιέχει εξαιρετικά παραδείγματα γραφικού χαρακτήρα, ασκήσεις ορθογραφίας, και ωρολόγια προγράμματα βρισκόταν αποθηκευμένο για 40 χρόνια.

Το αρχαίο που ανακαλύφθηκε στην Αίγυπτο δείχνει δύο σειρές που είναι γραμμένες στα ελληνικά, σκαλισμένες στο κερί, με μια «γραφίδα» από ένα παιδί που πιστεύεται ότι είναι οκτώ ή εννέα ετών, σύμφωνα με τη Telegraph.

vre4
vret2


Ο Roly Keating, διευθύνων σύμβουλος της βρετανικής Βιβλιοθήκης, δήλωσε:

«Αυτό είναι ένα αντικείμενο που νομίζω ότι το είχαμε ξεχάσει και σίγουρα είναι κάτι που έχει να δει το κοινό από τη δεκαετία του '70».

Ουσιαστικά πρόκειται για μία εργασία ενός παιδιού δημοτικού σχολείου τον 2ο αιώνα μ.Χ. στην Αίγυπτο και το αρχαίο αυτό ταμπλετ  έχει το μέγεθος ενός iPad mini.

vret3


«Αυτό που μας κόβει την ανάσα είναι ότι μπορούμε να δούμε την προσπάθεια ενός παιδιού στα ελληνικά πριν από 1.800 χρόνια».

Το αρχαίο αυτό τάμπλετ θα παρουσιαστεί στη Βρετανική Βιβλιοθήκη, στο πλαίσιο της έκθεσης «Writing: Making Your Mark exhibition between » μεταξύ 26 Απριλίου και 27 Αυγούστου.

ΣΧΟΛΙΑ (8)

ερώτηση

Έχει και θύρα usb?

ΒΑΓ

λογικά οι ελληνόφωνοι αριστεροί θα υποστηρίξουν ότι είναι γραμμένο στη μακεδονική γλώσσα

Ilias

Όταν είχαμε ταμπλέτες, οι ευρωπαίοι κρεμόντουσαν από τα δέντρα...

Ποιό τάμπλετ ρε!

Ο ανώνυμος δημοσιογράφος του άρθρου, είναι απλά άσχετος και αστοιχείωτος. Αμφιβάλλω αν έχει βγάλει το σχολείο. Πληρώνεται για να κάνει άραγε αυτή τη δουλειά; Ποιος ξέρει..

Πειραιώτης μαουνιέρης.

εσυ είσαι άσχετος και βλάκας.Σε εισαγωγικά τάμπλετ είναι ρε βλάκα,σε εισαγωγικά.

Διαβαζε πρωτα

Ρε αδερφε σε ολο το αρθρο χωρις εισαγωγικα το γραφει

αντιτάμπλετ

Σε κέρινες πινακίδες για την ακρίβεια...

Μικρομαγαζάτορας

Στα ελληνικά λέγονται πλάκες όχι τάμπλετ... Έστω ταμπλέτες...

Ζήσης Αποστόλης

Tablet kai paparies έπρεπε να είναι ο τίτλος. Οι μαθητές μάθαιναν γραφή σε πλάκες με κερί χρησιμοποιώντας μια πένα που λεγόταν στύλος.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

20599882

«Το σχέδιο της κυβέρνησης για το Brexit έπρεπε να αλλάξει και αλλάζει», ανέφερε η Τερέζα Μέι μιλώντας στη Βουλή, παρουσιάζοντας το plan b μετά τη συντριπτική της ήττα την περασμένη εβδομάδα – Ζητά από τους βουλευτές να διευκρινίσουν τι θέλουν για το backstop

ameron

Η απάντηση ήρθε την επόμενη κιόλας ημέρα, όταν ο Κάμερον, φορώντας σορτσάκι και ελαφρά μαυρισμένος από τις πρόσφατες οικογενειακές διακοπές σε ένα θέρετρο της Κόστα Ρίκα που κοστίζει σχεδόν 2.000 ευρώ την βραδιά, αιφνιδιάστηκε από τους δημοσιογράφους που τον περίμεναν έξω από το σπίτι του στο Νότινγκ Χιλ