Η συγκινητική επιστολή του Τζορτζ Μπους στον Μπιλ Κλίντον που έκανε την Χίλαρι να κλάψει

Η συγκινητική επιστολή του Τζορτζ Μπους στον Μπιλ Κλίντον που έκανε την Χίλαρι να κλάψει

Tην επιστολή αναδημοσιεύουν σήμερα πολλοί χρήστες των social media, ως ενδεικτική του πολιτικού ήθους, της μεγαλοψυχίας και της ειλικρίνειας του Τζορτζ Μπους, που εξασφάλιζε τον βαθύ σεβασμό ακόμα και των πολιτικών του αντιπάλων

clinton-bush
Την παράδοση που θέλει τον απερχόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ να αφήνει μια επιστολή στο Οβάλ Γραφείο για τον διάδοχό του, τίμησε με τον πιο συγκινητικό τρόπο ο Τζορτζ Χέρμπερτ Ουόκερ Μπους, ο οποίος απεβίωσε εχθές στην ηλικία των 94 ετών.

Πριν αποχωρήσει από το Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου, στις 20 Ιανουαρίου του 1993, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος άφησε ένα συγκινητικό σημείωμα στον Δημοκρατικό Μπιλ Κλίντον.

Αυτό το σημείωμα αναδημοσιεύουν σήμερα πολλοί χρήστες των social media, ως ενδεικτικό του πολιτικού ήθους, της μεγαλοψυχίας και της ειλικρίνειας του Μπους, που εξασφάλιζε τον βαθύ σεβασμό ακόμα και των πολιτικών του αντιπάλων.

Η επιστολή που άφησε στον διάδοχό του τον Γενάρη του 1993 ο Μπους ο πρεσβύτερος, δεν είχε συγκινήσει μόνο τον Μπιλ Κλίντον, αλλά και την σύζυγό του Χίλαρι, που παραδέχτηκε πριν δύο χρόνια σε ομιλία της ότι έβαλε τα κλάματα διαβάζοντάς την.




Διαβάστε παρακάτω το σημείωμα

Κλείσιμο
«Αγαπητέ Μπιλ,

Οταν μπήκα σε αυτό το γραφείο πριν λίγη ώρα ένιωσα το ίδιο δέος και σεβασμό που είχα νιώσει και πριν από τέσσερα χρόνια. Ξέρω ότι το ίδιο θα αισθανθείς και εσύ.

Σου εύχομαι να είσαι πολύ ευτυχισμένος εδώ. Εγώ δεν ένιωσα ποτέ τη μοναξιά που περιγράφουν άλλοι πρόεδροι.

Θα υπάρξουν μερικές πολύ δύσκολες στιγμές, που θα γίνουν ακόμα δυσκολότερες από την κριτική που μπορεί να θεωρήσεις άδικη.

Δεν είμαι πολύ καλός στο να δίνω συμβουλές, όμως μην αφήσεις τους επικριτές σου να σε αποθαρρύνουν ή να σε αποπροσανατολίσουν από τον στόχο σου.

'Οταν θα διαβάζεις την επιστολή αυτή θα είσαι ο πρόεδρός μας. Σου εύχομαι ό,τι καλύτερο για σένα και την οικογένειά σου. Η επιτυχία σου τώρα είναι επιτυχία της χώρας μας. Σε στηρίζω με θέρμη. Καλή τύχη.

Τζορτζ»


Hillary Clinton: Bush's letter moved me to tears
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης