Σουηδία-εκλογές: Μάχη στήθος με στήθος για Κεντροαριστερά και Κεντροδεξιά - Ενισχύεται το εθνικιστικό κόμμα

DmrCyADVAAA_rZo

Κέρδη για την άκρα δεξιά, με αποτέλεσμα η κεντροδεξιά και ο κεντροαριστερός κυβερνητικός συνασπισμός να μην εμφανίζονται να είναι σε θέση να εξασφαλίσουν την πλειοψηφία των 349 εδρών του κοινοβουλίου

Με τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών που διεξήχθησαν την Κυριακή στη Σουηδία να φτάνουν στο 99%,  οι ψηφοφόροι δίνουν στην κυβερνώσα κεντροαριστερή συμμαχία των Σοσιαλδημοκρατών, Πρασίνων και αριστερών κομμάτων ποσοστό 40,6%.

Η κεντροδεξιά Συμμαχία της αντιπολίτευσης λαμβάνει ποσοστό 40,2% και το αντιμεταναστευτικό ακροδεξιό κόμμα των Σουηδών Δημοκρατών λαμβάνει ποσοστό 17,6%.

Ο ηγέτης του κόμματος των Φιλελευθέρων της Σουηδίας, ο Γιαν Μπγιέρκλουντ, τόνισε ότι θέλει να σχηματιστεί κυβέρνηση της κεντροδεξιάς Συμμαχίας, πρόσθεσε όμως ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει χάρη στη συνεργασία με το ακροδεξιό, αντιμεταναστευτικό κόμμα των Σουηδών Δημοκρατών.

«Θέλω μια κυβέρνηση της Συμμαχίας, αλλά αυτό δεν θα γίνει σε συνεργασία με τους Σουηδούς Δημοκράτες», είπε ο Μπγιέρκλουντ κατά τη διάρκεια υποστηρικτών του κόμματός του.

Οι Φιλελεύθεροι ανήκουν στην τετρακομματική, κεντροδεξιά Συμμαχία, η οποία ισοψηφεί με την κεντροαριστερή συμπολίτευση του σοσιαλδημοκράτη πρωθυπουργού Στέφαν Λεβέν.

Καθώς όλα τα κόμματα αποκλείουν κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με τους Σουηδούς Δημοκράτες, οι κεντρώοι Φιλελεύθεροι ενδέχεται να αποτελέσουν κλειδί στις προσπάθειες σχηματισμού κυβέρνησης με δεδομένο ότι η πολιτική ισχύς στο επόμενο σουηδικό κοινοβούλιο θα είναι κατακερματισμένη.

Στις εκλογές της Κυριακής, όπως προβλεπόταν, κατέγραψε κέρδη η άκρα δεξιά, με αποτέλεσμα η κεντροδεξιά και ο κεντροαριστερός κυβερνητικός συνασπισμός να μην εμφανίζονται να είναι σε θέση να εξασφαλίσουν την πλειοψηφία των 349 εδρών του κοινοβουλίου.

Ο ηγέτης της κεντροδεξιάς αντιπολίτευσης της Σουηδίας Ουλφ Κριστερσόν προέτρεψε τον πρωθυπουργό των Σοσιαλδημοκρατών Στέφαν Λεβέν να παραιτηθεί, καθώς τα ως τώρα, προκαταρκτικά αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών εμφανίζουν τη Συμμαχία να ισοψηφεί με την κεντροαριστερή συμπολίτευση.

«Αυτή η κυβέρνηση ολοκλήρωσε τον κύκλο της», τόνισε ο Κριστερσόν σε συγκέντρωση υποστηρικτών του κόμματός του, αναφερόμενος στην κυβέρνηση μειοψηφίας του Λεβέν.

«Τώρα πρέπει να παραιτηθεί», πρόσθεσε.

Ο Κριστερσόν είναι ο επικεφαλής του κόμματος των Μετριοπαθών και ο υποψήφιος της τετρακομματικής Συμμαχίας για το αξίωμα του πρωθυπουργού.

Από την πλευρά του, ο Λεβέν δήλωσε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ότι θα παραμείνει στον θώκο του τουλάχιστον για τις επόμενες εβδομάδες, ενώ παράλληλα απηύθυνε έκκληση να υπάρξει συνεργασία των συμμαχιών εξουσίας μετά τις βουλευτικές εκλογές στις οποίες δεν μπόρεσε να καταγάγει καθαρή νίκη καμιά από τις δύο μεγάλες παρατάξεις.

«Μας μένουν δύο εβδομάδες ωσότου να συγκληθεί σε σώμα το (νέο) κοινοβούλιο. Θα συνεχίσω να εργάζομαι με ηρεμία, σεβόμενος τους ψηφοφόρους και το σουηδικό εκλογικό σύστημα», είπε ο Λεβέν απευθυνόμενος σε υποστηρικτές του κόμματός του.

«Ένα πράγμα είναι σίγουρο, κανείς δεν εξασφάλισε πλειοψηφία. Είναι κατά συνέπεια φυσικό να υπάρξει συνεργασία ανάμεσα στις παρατάξεις», πρόσθεσε.

Ο Λεβέν είναι επικεφαλής της κυβέρνησης μειοψηφίας των Σοσιαλδημοκρατών και των Πρασίνων, με την υποστήριξη του κόμματος της Αριστεράς στο κοινοβούλιο, τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

ΣΧΟΛΙΑ (26)

ΦΤΑΝΕΙ

ΜΑΣ ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΠΡΗΞΕΙ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ

γξρτθτ4ι

Sto 95%. Eθνικιστες 17,7%. Συντηρητ 19,8% Φιλ5,5, Χριστιανοδ 6,5% Κεντρωοι8,6% Συνολο 40,4% 143 εδρες +2 σε σχεση με προηγουμ εκλογες. Μπλοκ αριστερο 40,7%και 143 εδρ -16εδρες. Σοσιαλδημ 28,3% Αριστ8 Πρασιν 4,4

Μαιρουλα

Αδιαφορες, ασημαντες εκλογές σε ένα αοσμο και ασήμαντο κράτος. Λες και ήξερε κανένας πέραν της Σκανδιναβίας ποιος ήταν μέχρι τώρα ο πρωθυπουργός τους. Πραγματικά κανένα απολύτως ευρωπαϊκό ενδιαφέρον δεν υπάρχει για ένα κράτος που βρίσκεται στις παρυφές της Ευρώπης και που σύντομα θα τραβήξει το δικό του δρόμο μακρυά από τις δομές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ας πάνε στο καλό και ας μας αφήσουν. Δε θα λείψουν σε κανέναν.

VfV

Πολύ θα ήθελα να εργαζόμουν εκεί... Η Ευρώπη θα είναι πολύ φτωχότερη απο άποψη πολιτισμού αν έφευγε η Σουηδία. Με αγανακτεί οτι δεν μπορώ να πάω και πάνε άτομα που δεν ενστερνίζονται τις αρχές της, και ενώ τους έχει προσφερθεί τόση άνοδος στο βιοτικό τους επίπεδο έχουν παράπονο που η χώρα που τους περιέθαλψε δεν είναι τριτοκοσμική σαν τη δική τους.... και κάνουν και φασαρίες. Έχω παράπονο που όλα τα σχόλια είναι συνομοσιολογικά και εθνικιστικά... Παράπονο γτ πέφτει η σημερινή (δεν αναφέρομαι στην παλιά η πρόσφατη ιστορία) χώρα μου στα μάτια μου.

Αλεξανδρα

Να δείτε πόσο θα ανέβει και η Χρυσή Αυγή.

ξέρουμε ήδη....

είπαμε, σύμφωνα με την UNESCO ο αναλφαβητισμός στην Ελλάδα είναι 8,5%, οπότε μέχρι εκεί θα πάτε. Αν πάτε παραπάνω, τα στοιχεία της UNESCO θα χρειαστούν ενημέρωση...

🇬🇷 Ε Λ Λ Η Ν Α Σ 🇬🇷 - ΣΟΥΗΔΙΑ

Οι Ελληνικές φυλλάδες είναι μέσα παραπληροφόρησης, ΜΜΕ= Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης!!! Πόσο ακροδεξιό μπορεί να είναι ένα κόμμα που διοικείται από σιωνιστές Εβραίους;;; Πολλοί Σουηδοί όχι εντελώς αδικαιολόγητα, αποκαλούν το κόμμα αυτό "σιωνιστές δημοκράτες" δηλαδή "Sionistdemokraterna”. Πολύ καλά το διαβάσατε, οι περισσότεροι στο προεδρείο του Σουηδικού ακροδεξιού κόμματος SD (Sverigedemokraterna) Σβέριεντεμοκράτερνα (Σουηδοί δημοκράτες) είναι ΕΒΡΑΙΟΙ. Μεταξύ αυτών είναι η Πάουλα Μπίλλερ (Paula Bieler), οι δίδυμοι αδερφοί Ted Ekeroth και Kent Ekeroth, o Linus Spylund, ο Björn Söder, ο Tommy Hansson και κάμποσοι άλλοι. Ο Kent Ekeroth έχει δικαστεί αρκετές φορές για ξυλοδαρμούς και επίθεση με σιδερολοστό, παιδί μάλαμα. Το παράξενο είναι πως μπορεί το υποτίθεται ακροδεξιό κόμμα και ναζιστικό όπως το αποκαλούν πολλοί να έχει Εβραίους, τον λαό που υπέστη ολοκαύτωμα στα κρεματόρια στην Γερμανία του Χίτλερ. Όχι αγαπητοί συμπατριώτες, το κόμμα αυτό κάθε άλλο παρά ακροδεξιό είναι, είναι ένα κόμμα μαριονέτα της Σιών, ένα κόμμα που διοικείται από ανθρώπους πχ Kent Ekeroth, που έχει βραβευθεί από το εβραίικο σιωνιστικό κέντρο Herzl για την καταγωγή του, την αγάπη του και την προσφορά του στο εβραϊσμό, που έχει παρευρεθεί πολλές φορές στη βουλή του Ισραήλ Κνέσετ, που έχει φωτογραφηθεί με Εβραίους στρατιώτες δίπλα σε τανκς στα σύνορα Ισραήλ με την Παλαιστίνη, ένα άτομο που όπου κάτσει και όπου σταθεί διατυμπανίζει ότι είναι ΕΒΡΑΙΟΣ, ένα άτομο που στις προηγούμενες Σουηδικές εκλογές σήκωσε ψηλά μαζί με άλλους Εβραίους την σημαία του Ισραήλ αντί της Σουηδικής. Αυτό είναι το "ακροδεξιό" σουηδικό κόμμα. Όλα τα Σουηδικά κόμματα ελέγχονται από τους σιωνιστές. Το κεντροδεξιό κόμμα Kristdemokraterna έχει αρχηγό την Εβραία Ebba Busch Thor, ο σημερινός ΣΟΣΙΑ-ΛΗΣΤΗΣ πρωθυπουργός Στέφαν Λεβέν πριν εκλεγεί στις προηγούμενες εκλογές είχε πάει σε συνάντηση της σιωνιστικής λέσχης Μπίλντεμπεργκ, ο υπαρχηγός των δεξιών της Σουηδίας Κάρλ Μπίλντ είναι βασικό μέλος της ίδιας λέσχης

ΓΙΑΝΝΗΣ84

Διαβασμένος ήρθες για 0.60.

Παραλογιστής

Είναι η πρώτη φορά που θα συμφωνήσω μαζί σου 100%

μας εχεις πριξει τα

με το ιδιο σχολιο παντου αντιγραφη επικοληση.Λοιπον μαθε οτι οι Εβρσαιοι ειναι οιμ μεγαλυτεροι ακροδεξιοι απο καταβολης κοσμου και το λενε και το γραφουν οι ιδιοι στα βιβλια τους (victor ostrobsky στα αδυτα της μοσαντ) ηαιτι θεωρουν τονεαυτο τουςτην αρι φυλη τον εκλεκτο λσο του θεου γιατι πο ολους τους λαους μονο αυτους διαλεξε ο θεος και τους εμπιστευθηκε για να παραδωσει στη ανθρωποτητα τις δεκα εντολες.Δεν εδει σημασια αν εικ εβραιι.Μαλλον στην μακριη καταγωγη εννοεις.Οχι οτι εινα και ισρηαλινοι στα χαρτια ταυτοτητες διαβατηρια.Κατι σαν τον υποψηφιο προερδο αμερικης Δουκακη δηλαδη καμια σχεση με Ελλαδα.Και στο κατω κατω δεν εχει σημασια τι ειναι αυτοι σημαια εχει το καταστατικο του κομματος τι λεει.Και της λεπεν ο επικεφαλης του γραφειου της προεκλογικηςτης εκστρατειας ειναι προεδροε των εβραηκων συλλογων - ενωσεων-οργνωσεων γαλλιας.Τι σημαινει δηλαδη υτο;Ραβρος εν γωνια αρα βρεχει;Μια χαρα την κανει ο εβριος τη δουλεια και βρισκει και φραγγα εισφορες στη χαβρα ιουδαιων.Μη το ξαναγραψεις βλακειες γραφεις ειναι απογοητευτικο και ντροπιαστικο το σχολιο σου και για Ελλδα και για Σουηδια,τι προτειεις και τι υπονοεις δηλαδη τους ξαναστειλουμε τους εβραιους στους φουρνους οπως ο αδολφος;....

κουκουρουκου

οι εβραιοι εκαναν αυτο, οι εβραιοι εκαναν το αλλο, καλα εκαναν ρε φιλε! γι'αυτο κανουν κουμαντο σ'ολο τον κοσμο οι σιωνιστες, μακαρι κι εμεις οι Ελληνες να τους μοιαζαμε εστω και λιγο στην αλληλουποστηριξη αναμεσα μας, αλλα ουτε κατα προσεγγιση δεν τους φτανουμε. και επιτελους, τι χαζομαρες γραφεις τελως παντων; ποιος σου ειπε οτι ενα εθνικιστικο κομμα δεν μπορει να εχει εβραιους; ο σιωνισμος τι ειναι δηλαδη; καλα, νομιζεις οτι δεν υπαρχουν εβραιοι εθνικιστες; που ζεις; γιατι δεν πανε οι αφρικανοι λαθρομεταναστες στο παμπλουτο ισραηλ για δουλεια; εμαθες ποτε;

Ντίνος

Μας έχεις ζαλίσει τον έρωτα ρε λαντζερη από τη Σουηδία. Άσε το Πρώτο Θέμα να κάνει τη δουλειά του και τράβα στη κουζίνα

🇬🇷 Ε Λ Λ Η Ν Α Σ 🇬🇷 - ΣΟΥΗΔΙΑ

ΒΟΔΙΑ ΡΑΓΙΑΔΕΣ, πιστεύετε ότι το κόμμα αυτό είναι ακροδεξιό. Το κόμμα Sverigedemokraterna είναι μαϊμού ακροδεξιό κόμμα, ιδρύθηκε για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των σιωνιστών στη Σουηδία. Όσοι ακροδεξιοί πήγαν από λάθος στο κόμμα αυτό έφυγαν γρήγορα όταν πηραν χαμπάρι ότι διοικείται από ΕΒΡΑΙΟΥΣ. Εσείς στο Ελλαδισταν έχετε εμμονές και ΚΟΛΛΗΣΕΙ στην ιδέα ότι είναι ακροδεξιό, ΓΙΑΥΤΟ ΉΣΑΣΤΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΤΕ ΟΙ ΚΑΡΠΑΖΟΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, γιατί δεν βλέπετε μπροστά αλλά φοράτε παρωπίδες σαν τα γαϊδούρια

Ελληνας - Ελλαδα

Ρε, με εχεις μπερδεψει. Τελικα οι Εβραιοι του Σορος θελουν η' οχι πολυπολιτισμικοτητες με αλλαχακμπαρηδες;

Κλαίω χαχαχαχα

+1000

Σκάσε

Μάθε να εκφράζεσαι καλύτερα κομπλεξικό ζωύφιο. Ακόμα και δίκιο νάχεις, ό τρόπος που εκφράζεσαι μόνο αποστροφή προκαλεί, και προς εσένα τον ίδιο και μαζί με σένα και προς το ενδεχόμενο δίκιο. Είσαι ένα αμόρφωτο και κομπλεξικό βουβάλι που πήγε στη Σουηδία για να κολλήσει την δήθεν ταμπέλα του "μη βουβαλιού". Έχεις πανάθλια εκφορά του λόγου και δεν πείθεις ότι και να πεις. Επικοινωνιακά είσαι πολύ κάτω του μηδενός.

ΓΙΑΝΝΗΣ84

Διαβασμένος ήρθες για 0.60.

ΓΙΑΝΝΗΣ84

Διαβασμένος ήρθες για 0.60.

ΠΡΑΚΤΟΡΑΚΟΣ

ΤΟ ΟΤΙ ΣΕ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΟ ΠΘ ΕΝΩ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΟΒΕΙ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΣΟΥ

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΛΕΜΕ

ξύπνησαν ακόμα και οι σουηδοί σανοφάγοι λεσβιο-φεμινιστικού ισλαμολάγνου σανού!!!

@ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΛΕΜΕ

οι λεσβο φεμινιστριες της gudrun schyman πηραν μονο 1%

ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΙ ΣΤΟ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΣΟΥΗΔΙΑΣ...

..δεν το μετράω ως εθνικιστικό κόμμα. Οι Εβραίοι που διοικούν το κόμμα αυτό κοιτάζουν μόνο τα δικά τους συμφέροντα

Ενισχύεται το "εθνικιστικό" ΕΒΡΑΙΟ-κόμμα

Ξυπνάτε ραγιάδες, βγάλτε τις παρωπίδες, μη πιστεύετε τα φούμαρα που σας πουλάει η κάθε πουλημένη σιωνιστική φυλλάδα

@

Η Ευρώπη πρέπει πρώτα να στείλει την αριστερά στο περιθώριο, στο φυσικό της χώρο, και μέτα τους εισβολείς ταξικούς αδελφούς της, επίσης, στο φυσικό τους χώρο, στις χώρες προέλευσης. Διότι αυτή (η αριστερά) άνοιξε τα σύνορα στη βαρβαρότητα, ως σύγχρονως Εφιάλτης.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

DzeFj8lWkAAKLHo

Ισχυρίστηκε ότι «έσωσε» τους Ιάπωνες από τις ρουκέτες του Κιμ και άλλα 3 εκατομμύρια ανθρώπους στην Ιντλίμπ της Συρίας - «Το έδωσαν στον Ομπάμα ενώ ήταν (πρόεδρος) για περίπου 15 δευτερόλεπτα» σχολίασε ειρωνικά

DzaYqiMX4AA-w6D

«Καταβάλλονται απέλπιδες προσπάθειες να αντλήσουμε τα νερά από τις πλημμυρισμένες στοές για να ανασύρουμε τα θύματα» ανέφερε ο υπουργός Τοπικών Υποθέσεων  - Οι εργάτες παγιδεύτηκαν τη νύχτα της Τρίτης, όταν οι στοές πλημμύρισαν αφού κατέρρευσε ένα κοντινό φράγμα

mpenoua-kere-ntabos

«Η ΕΚΤ συζητά την έκδοση νέων πολυετών φθηνών δανείων στις τράπεζες, οι οποίες αντιμετωπίζουν σε ορισμένες χώρες ένα κενό χρηματοδότησης το επόμενο έτος» ανέφερε ο πιθανότερος διάδοχος του Ντράγκι

20710151

Τα Σκόπια είναι το πιο πρόσφατο παράδειγμα χώρας που άλλαξε το όνομά της σε «Βόρεια Μακεδονία» - Πέρυσι, μετονομάστηκε η Σουαζιλάνδη ενώ παρόμοιες σκέψεις γίνονται και στο Καζακστάν