Βρετανία: Οι πρώτες φωτογραφίες από το διαμέρισμα που ξεκίνησε η πυρκαγιά στον πύργο Γκρένφελ

grenfell_eksw

Η πυρκαγιά οδήγησε στο θάνατο 72 ανθρώπους πέρυσι τον Ιούνιο – Για πρώτη φορά φωτογραφίες από το διαμέρισμα 16 του 25όροφου κτιρίου, όπου ξεκίνησε η φωτιά

Για πρώτη φορά βγαίνουν στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες του διαμερίσματος 16 στον πύργο Γκρένφελ του Λονδίνου, όπου στις 14 Ιουνίου 2017 βρήκαν τραγικό θάνατο 72 άτομα.

Έκθεση εμπειρογνωμόνων δείχνει για πρώτη φορά το εσωτερικό του διαμερίσματος, όπου η φωτιά ξεκίνησε γύρω από έναν καταψύκτη ψυγείου, ενώ μια σειρά από αναφορές υποστηρίζουν ότι η επένδυση του διαμερίσματος ήταν τέτοια που προκάλεσε ταχεία διάδοση της φωτιάς στο κτίριο.

Σύμφωνα με την έκθεση, η φωτιά έχει ως προέλευση το χώρο «μέσα ή γύρω από τον ψηλό καταψύκτη ψυγείου».

Σύμφωνα με άλλη έκθεση, με αντικείμενο έρευνας τη διάδοση της φωτιάς αναφέρει ότι η επένδυση που υπήρχε στο εξωτερικό του κτιρίου δεν ήταν σύμφωνη με τις απαιτήσεις και επέκρινε την πολιτική για θέματα πυρόσβεσης που ενθάρρυνε τους κατοίκους να παραμείνουν στα διαμερίσματά τους σε περίπτωση φωτιάς.

Η μηχανικός πυροπροστασίας Μπάρμπαρα Λέιν υποστηρίζει ότι η πολιτική της πυρεσβεστικής υπηρεσίας είχε αποτύχει μόλις μισή ώρα αφότου η φωτιά ξέσπασε. Ωστόσο, οι κάτοικοι ενθαρρύνθηκαν να μείνουν στα διαμερίσματά τους για περισσότερο από μία ώρα από το γεγονός.

Η φωτιά επεκτάθηκε σε επτά ορόφους μέσα σε επτά λεπτά, ενώ 70 διαμερίσματα κάηκαν σε λιγότερο από δύο ώρες. Η καταστροφή επεκτάθηκε από πόρτες που δεν πληρούσαν κανονισμούς ασφαλείας, εύφλεκτα εξαρτήματα στα παράθυρα και ένα ελαττωματικό ανυψωτικό όχημα.

«Με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, είναι πιθανότερο ότι το σημείο προέλευσης της φωτιάς ήταν μέσα ή γύρω από το ψηλό ψυγείο του καταψύκτη στο νοτιοανατολικό τμήμα της κουζίνας», υποστήριξε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Dundee, Νάιαμ Ντέιντ, ενώ η αιτία της φωτιάς παραμένει απροσδιόριστη.


grenfell

grenfell_1

grenfell_2


grenfell_3


grenfell_4

grenfell_5ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

s300_1

«Είναι ικανά να αναχαιτίζουν αεροσκάφη σε απόσταση μεγαλύτερη των 250 χιλιομέτρων και μπορούν να πλήττουν ταυτόχρονα πολλούς στόχους στον αέρα», δηλώνει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας

Mountbatten

Ο ξάδερφος της Βασίλισσας Ελισάβετ, Ιβάρ Μαουντμπάτεν, παντρεύτηκε τον αγαπημένο του - Στην εκκλησία τον συνόδευσε η πρώην σύζυγος και τα τρία παιδιά τους - Το ζευγάρι σκέφτεται να ταξιδέψει στην Ελλάδα για τον «μήνα του μέλιτος»

un

Ο Τραμπ έχοντας στο πλευρό τη Μελάνια θα αναλύσει το όραμά του: «Πρώτα η Αμερική» - Ο Μακρόν θα διατυμπανίσει ότι μας συνδέει όλους ένα κοινό πεπρωμένο - Ηχηρές απουσίες των προέδρων της Ρωσίας και της Κίνας