Ματέο Σαλβίνι: Ο πρόεδρος της Λέγκα του Βορρά που προκαλεί τρόμο στην Ευρώπη

Ματέο Σαλβίνι: Ο πρόεδρος της Λέγκα του Βορρά που προκαλεί τρόμο στην Ευρώπη

Ο αρχηγός του αντιμεταναστευτικού κόμματος Λέγκα φοβίζει την Ευρώπη – Δήλωσε ανοιχτός να συνομιλήσει με όλα τα κόμματα αλλά δεν θα μετέχει σε συμμαχία «σούπα μινεστρόνε»

Ματέο Σαλβίνι: Ο πρόεδρος της Λέγκα του Βορρά που προκαλεί τρόμο στην Ευρώπη
«Ματέο Σαλβίνι: Ο Ιταλός που κάνει την Ευρώπη να τρέμει», γράφει στο πρωτοσέλιδό της η γαλλική εφημερίδα «Liberation» σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των ιταλικών βουλευτικών εκλογών που τρίζει τα θεμέλια της ευρωπαϊκής συνοχής. 

Ο γενειοφόρος Σαλβίνι είναι ο αρχηγός του αντιμεταναστευτικού κόμματος Λέγκα που αναδείχθηκε πρώτο κόμμα στο εσωτερικό της κεντροδεξιάς, της πρώτης πολιτικής συμμαχίας.
 
Ο δεξιός τετρακομματικός συνασπισμός κατάφερε να συγκεντρώσει το 37% των ψήφων με τα παραδοσιακά κόμματα- Κεντροαριστερά και Κεντροδεξιά-να εμφανίζονται ιδιαίτερα αποδυναμωμένα.
Κλείσιμο

Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, ο Ματέο Σαλβίνο άνοιξε τα χαρτιά του προβληματίζοντας έντονα τις αγορές αλλά και τις Βρυξέλλες σχετικά με την παραμονή της Ιταλίας στην ευρωπαϊκή οικογένεια. 

Ο αρχηγός της Λέγκα δήλωσε πως το ευρώ ήταν είναι και παραμένει ένα λάθος αν και πρόσθεσε πως είναι αδιανόητη η διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την παραμονή ή μη της Ιταλίας στην  Ευρωζώνη. Τόνισε επίσης ότι,το κόμμα του,το οποίο απέσπασε περίπου το 18% των ψήφων,είναι πρόθυμο να συνομιλήσει με όλα τα κόμματα αλλά άφησε να εννοηθεί ότι δεν θα συμμετάσχει σε μία συμμαχία «σούπα μινεστρόνε», αναφερόμενος πιθανότατα σε μία κυβέρνηση ευρείας συμμαχίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι,η Λέγκα ξεπέρασε σε δύναμη το κόμμα «Forza Italia» του Σίλβιο Μπερλουσκόνι εντός της συμμαχίας με το ηγέτη του Ματέο Σαλβίνι να εκφράζει την αντίθεσή του για μία πιθανή συνεργασία με το «Κίνημα Πέντε Αστέρων», πρώτο κόμμα στις εκλογές με 32%.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης