Εκλογές στην Ιταλία: Κερδισμένοι οι λαϊκιστές - Ανοιχτά όλα τα σενάρια

Εκλογές στην Ιταλία: Κερδισμένοι οι λαϊκιστές - Ανοιχτά όλα τα σενάρια

Το λαϊκιστικό Κίνημα των Πέντε Αστέρων και η ακροδεξιά Λέγκα του Βορρά οι κερδισμένοι της κάλπης, ακολουθεί ο Μπερλουσκόνι - Έσπευσαν να συγχαρούν Λεπέν και Φάρατζ - Αργότερα σήμερα το τελικό αποτέλεσμα λόγω της πολυπλοκότητας του συστήματος - Ανέβηκε εννιά μονάδες το ιταλικό ομόλογο

Η συμμαχία δεξιάς-άκρας δεξιάς καταλαμβάνει την πρώτη θέση μετά τις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή στην Ιταλία, αλλά τα ιστορικά ρεκόρ που πέτυχαν ως προς τις επιδόσεις τους στις κάλπες οι λαϊκιστές του Κινήματος Πέντε Αστέρων και οι ακροδεξιοί της Λέγκας του Βορρά υπό τον Ματέο Σαλβίνι ανακατεύουν την τράπουλα και βυθίζουν τη χώρα στην πολιτική αβεβαιότητα.

Πρώτο κόμμα αναδεικνύεται το Κίνημα Πέντε Αστέρων (M5S) με το 30,92% των ψήφων και 235 έδρες στην κάτω Βουλή, ωστόσο ισχυρότερη πολιτική δύναμη στη χώρα είναι η συμμαχία δεξιάς-άκρας δεξιάς με το 36,98% των ψήφων, βάσει των μέχρι τώρα αποτελεσμάτων, με πάνω από τα μισά εκλογικά τμήματα να έχουν ενσωματωθεί, μετά τις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Corriere della Sera, που επικαλείται στοιχεία του ιταλικού υπουργείου Εσωτερικών.

Στις τάξεις της συμμαχίας της δεξιάς, η Λέγκα του Βορρά (συγκεντρώνει το 18,69% των ψήφων) υπό τον Ματέο Σαλβίνι αναμένεται να καταλάβει 117 έδρες, το Φόρτσα Ιτάλια (13,45%) του Σίλβιο Μπερλουσκόνι 102 και τα Αδέλφια της Ιταλίας (4,25%) 28, κατά τα στοιχεία της Κοριέρε ντέλα Σέρα.

Το Δημοκρατικό Κόμμα (PD) βλέπει το ποσοστό του να υποχωρεί στο 24,40% και θα καταλάβει 107 έδρες στην επόμενη ιταλική κάτω Βουλή, ενώ το αριστερό κόμμα Ελεύθεροι και Ίσοι περιορίζεται στο 3,55% των ψήφων και δεν θα ξεπεράσει τις 15 έδρες στο σώμα, κατά τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα της χθεσινής ψηφοφορίας.

Τα ποσοστά των συμμαχιών, όπως τα μετέδωσε η RAI UNO νωρίς το πρωί της ΔευτέραςΤα ποσοστά που κερδίζουν τα κόμματα ξεχωριστά, όπως τα μετέδωσε η RAI UNO νωρίς το πρωί της ΔευτέραςΕνδεικτικό της αβεβαιότητας και το ότι η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου κατέγραψε σήμερα άνοδο κατά 9 μονάδες βάσης.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα περάσει άσχημη νύχτα», πανηγύρισε το βράδυ της Κυριακής μέσω Twitter η πρόεδρος του γαλλικού Εθνικού Μετώπου, η Μαρίν Λεπέν.

Η συμμαχία που έχουν συγκροτήσει το κόμμα Φόρτσα Ιτάλια («Εμπρός Ιταλία») του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, η Λέγκα και το μικρό εθνικιστικό κόμμα Αδέλφια της Ιταλίας (Fratelli d'Italia) συγκεντρώνει σχεδόν το 37% των ψήφων, σύμφωνα με τις στατιστικές προβολές που μεταδίδουν ιταλικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Στο εσωτερικό της συμμαχίας της δεξιάς όμως, είναι η Λέγκα του Σαλβίνι, ένα κόμμα στενά συνδεδεμένο με αυτό της Λεπέν σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αυτή που προηγείται, κατά τις προβολές.

Η Λέγκα διεξήγαγε μια εκστρατεία που σημαδεύτηκε από βίαια επεισόδια, έναν άκρως αντιμεταναστευτικό λόγο και την προβολή αδιάλλακτων θέσεων απέναντι «στις Βρυξέλλες», που όπως φαίνεται είχε αποτέλεσμα στη χώρα η οποία έχει υποδεχθεί 690.000 πρόσφυγες και μετανάστες από το 2013 κι όπου ο ευρωσκεπτικισμός έγινε αέρας στα πανιά της.

«Πρώτα οι Ιταλοί», «Στοπ στην εισβολή»: οι γιγαντοαφίσες της εκστρατείας στην έδρα της Λέγκας, στο Μιλάνο, υπενθυμίζουν τις θεματικές που πρόβαλε αέναα ο 44χρονος Σαλβίνι καθ' όλη τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, από τον βορρά ως τον νότο της χερσονήσου. «Το πρώτο μου σχόλιο: ευχαριστώ!», έγραψε στο Twitter περί τα μεσάνυχτα ο ηγέτης της Λέγκας, ο οποίος δεν αναμένεται να τοποθετηθεί δημόσια για το αποτέλεσμα παρά αργότερα σήμερα το πρωί.

Ο Μπερλουσκόνι, ο οποίος αυτοπαρουσιαζόταν στις Βρυξέλλες ως ο μόνος κυματοθραύστης του λαϊκισμού και των αντιευρωπαϊκών δυνάμεων, μοιάζει να έχασε το στοίχημα που είχε βάλει.

Το αυτοπροβαλλόμενο ως αντισυστημικό Κίνημα Πέντε Αστέρων (M5S) είδε να επιβεβαιώνεται πέραν πάσης αμφιβολίας η άνοδος της ισχύος του: έγινε το μεγαλύτερο κόμμα στην Ιταλία, με επίδοση που ξεπέρασε το 30%, λίγο καιρό μετά την επικράτηση του Brexit στη Βρετανία και τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ.

Ο Νάιτζελ Φαράζ, ο πρώην ηγέτης του UKIP -του Κόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου, του κυριότερου υποστηρικτή του Μπρέξιτ στη Βρετανία- έσπευσε να συγχαρεί μέσω Twitter τους «συναδέλφους» του στο M5S.

Το κίνημα που ίδρυσε ο κωμικός Μπέπε Γκρίλο το 2009, αφού είχε ήδη κάνει την έκπληξη στις εκλογές του 2013, όταν συγκέντρωσε το 25% των ψήφων, θα έχει κεντρική θέση στην επόμενη ιταλική Βουλή.

«Αν υπάρχει ένα σίγουρο δεδομένο που προκύπτει από τα πρώτα στοιχεία που φθάνουν, αυτό είναι ότι το M5S θα είναι ο πυλώνας του επόμενου κοινοβουλίου», έκρινε το βράδυ της Κυριακής ένας από τους ηγέτες του κινήματος, ο Αλφόνσο Μποναφέντε.

Πάντως οι αριθμοί οι οποίοι έχουν μεταδοθεί μέχρι τώρα πρέπει να αντιμετωπίζονται με μια δόση επιφύλαξης, δοθείσης της περιπλοκότητας του συστήματος ανάδειξης των μελών της κάτω Βουλής και της Γερουσίας.

Το νέο εκλογικό σύστημα αναμιγνύει το αναλογικό και το πλειοψηφικό σύστημα, και οι ως τώρα υπολογισμοί δεν επιτρέπουν να δοθεί μια σαφής εικόνα για τη σύνθεση των δύο σωμάτων. Κατά τους πολιτολόγους το όριο για την εξασφάλιση της απόλυτης πλειοψηφίας των εδρών κυμαίνεται από το 40% ως το 45%, και τα πλήρη αποτελέσματα δεν θα είναι γνωστά παρά αργότερα σήμερα το πρωί.

Το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα (PD) του Ματέο Ρέντσι είδε να επιβεβαιώνεται στις κάλπες το άσχημο αποτέλεσμα που προοιωνίζονταν οι δημοσκοπήσεις, σημειώνοντας μια επίδοση γύρω στο 20%, κατά τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις, δηλαδή ποσοστό υποδιπλάσιο εκείνου που κατέγραφε στις ευρωπαϊκές εκλογές του 2014.

Η αβεβαιότητα που δημιουργεί το αποτέλεσμα, το γεγονός δηλαδή πως οι «αντισυστημικές» δυνάμεις συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους, αφήνει ανοικτά όλα τα πιθανά σενάρια: πλειοψηφία της δεξιάς, συμμαχία μεταξύ της κεντροδεξιάς και της κεντροαριστεράς, παρότι αυτό το ενδεχόμενο μοιάζει όλο και πιο απίθανο, σύμφωνα με ιταλούς πολιτολόγους, ή ακόμη μια συμμαχία του M5S με την άκρα δεξιά της Λέγκας, παρότι οι ηγέτες των δύο παρατάξεων την απέκλειαν μέχρι χθες.

Επαφίεται στον ιταλό πρόεδρο Σέρτζο Ματαρέλα να ξεμπλέξει το κουβάρι του αποτελέσματος τις εβδομάδες που θα ακολουθήσουν και να εμπιστευτεί τη «διερευνητική εντολή» σε εκείνον ή εκείνη που θα αποπειραθεί να εξασφαλίσει πλειοψηφία στο κοινοβούλιο και να σχηματίσει την επόμενη κυβέρνηση.

Οι διαβουλεύσεις δεν θα ξεκινήσουν πριν από το τέλος του μήνα το νωρίτερο, αφού αναδειχθούν οι πρόεδροι των δύο σωμάτων του ιταλικού κοινοβουλίου.

Ο ιταλικός Τύπος έμοιαζε την Κυριακή παραιτημένος στην ιδέα ότι δεν πρόκειται να αναδειχθεί ξεκάθαρη πλειοψηφία.

«Η ετυμηγορία σε βάρος της Ιταλίας είναι πάντα η ίδια: η χώρα βιώνει μόνιμη αστάθεια. Η ακυβερνησία είναι πλέον ενδημική ασθένεια», θρηνολόγησε ο Κλαούντιο Τίτο από τη στήλη του κύριου άρθρου της εφημερίδας La Repubblica.

Το αποτέλεσμα θα προκαλέσει ταραχή στις Βρυξέλλες, που βλέπουν την ισχυροποίηση λαϊκιστικών και αντιευρωπαϊκών δυνάμεων στην τρίτη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία την ώρα που η ΕΕ ετοιμάζεται να προωθήσει μείζονες οικονομικές και πολιτικές μεταρρυθμίσεις.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΣΧΟΛΙΑ (85)

Αντε και στα δικα μας!

ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΙ ΛΑΟΙ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΞΥΠΝΑΝΕ... ΚΑΛΙΟ ΑΡΓΑ ΠΑΡΑ ΠΟΤΕ. ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΣΟΝΟΥΣ, ΕΓΧΩΡΙΟΥΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΥΣ.

κωστας αιρετικος

Η αναγκη για το σταματημα της κατρακυλας κερδισε η αναγκη για επιστροφη της ιταλιας στην κανονικοτητα κερδισε η αναγκη για παυση της λαθρομεταναστευσης κερδισε.Τα προβληματα ειναι υπαρκτα και απολυτως σαφη.Οποιος δεν θελει δεν βλεπει.Η πολλη αριστεριλα εφερε το χαος κι ο κοσμακης καλως η κακως δεν αρεσκεται σε παρανομους εισβολεις και βρυξελιωτικα καμωματα!!!!!!!

κοινή λογική

Η χώρα χρεωκόπισε από τό ευρώ ή από τήν ανικανότητα τών πολιτικών.Τά μνημονιακά ευρωλιγούρια γιά νά είναι σίγουρη... γιά μελλοντικές επιτυχίες θέλουν καί τό ευρώ καί τούς ιδιους πολιτικούς!!

ζ

...μπράβο Ιταλοί μου....μόλις γίνετε καλοί δεξιοί θα σας βομβαρδίσει το ΝΑΤΟ και όλοι θα πούν καλά να πάθετε.......Αυτός είναι και ο λόγος που σπρώχνουν έντεχνα την Ευρώπη προς την άκρα Δεξιά.......Ο.Ε.Δ. που λέγαν και οι πρόγονοι.......

Άρα

Το ΝΑΤΟ είναι ακροαριστεροί , σαν εσένα , Ε;

Πόπη

Αποκαλώντας με τη λέξη Λαϊκιστές τους κερδισμένους εννοούν με την αρνητική έννοια, προφανώς. Δηλ. τους μη σοβαρούς, ανειλικρινείς πολιτικούς που κανονικά δεν θα έπρεπε να τους ψηφίζουμε. Ενώ οι Μενουμευρώπηδες Ιταλοί της δεξιάς του Μπερλουσκόνι και γενικά οι Σαμαροβενιζέλοι της Ιταλίας είναι οι ............. σοβαροί. Μία Ιταλία σε κρίση εδώ και 20 χρόνια με υπεύθυνους τους ............ σοβαρούς πολιτικούς των εκεί ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Αποχή+Λαϊκισμός με Νεποτισμό+Ανεργία+Μετριοκρατία

Αναμενόμενα αποτελέσματα

Λογική

- οταν η χωρα σου εχει γινει η χωματερη της ΕΕ οσον αφορα τους παρανομους μεταναστες και ΚΑΝΕΙΣ δεν βοηθαει ουσιαστικα σε ενα προβληματα μεγαλυτερο απο το μποι της χωρας σου... - οταν η ΕΕ θελει οικονομικα αιχμαλωτες όλες τις ευρωπαικες χωρες υπο την φουστα της Μερκελ... - οταν η ΕΕ δεν δινει καμια ελευθερια αλλα αντιθετα εκβιαζει μεσα στην "δημοκρατικη" επικρατεια της ενώ δεν έχει αυτή την δικαιοδοσία όντας μόνον οικονομική ένωση(πχ για το brexit το μονο που δεν μας ειπαν ειναι οτι θα ανεβει η θαλασσα στα βουνα) ...τοτε τι περιμενεις να ψηφισουν οι πολιτες!;!;!;

Ξυπνά η Ευρώπη. Freedom

Ξυπνά η Ελλάδα. Όχι στην ισλαμοποίηση, όχι στους τραπεζίτες, όχι στους προδότες αριστερούς με δεξιές τσέπες Εφιάλτες. Τέλος η λαθρο εισβολή ψευτο προσφύγων του κ Σόρος. Ευρώπη για τους ευρωπαίους επιτέλους. Ελλάδα για τους Έλληνες. Πινόκιο, σε περιμένουν ειδικά δικαστήρια και ισόβια πουλημένε προδότη.

ξυπνα ελλαδα!

φιλε με δυο λογια τα ειπες ολα ! για αυτο στις επομενς μαυρο στα λαμογια και προδοτες τοσο αριστερα οσο και δεξια και ψηφο-στηριξη στο εθνικο-πατριωτικο κομμα.............

Αλέξης Τ.

Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας, οι Γερμανοί είναι φίλοι μας, οι Γερμανοί είναι φίλοι μας...

Λαθος κασετα εβαλες!

Ο προεδρος Τραμπ ειναι καλος, ο προεδρος τραμπ εινια καλος, ο προεδρος Τραμπ ειναι καλος! Την Μερκελ την φτυνουμε, αλλα της ζηταμε να μας σωσει!

Βεβαίως είναι φίλοι μας οι Γερμανοί

Γιαυτό βοήθησαν να αποκρατικοποιηθεί ο ΟΤΕ και να κρατικοποιηθεί από την Γερμανική Deutsche Telekom. Γιαυτό βοήθησαν να αποκρατικοποιηθούν όλα τα κερδοφόρα αεροδρόμια και να κρατικοποιηθούν από τη Γερμανική Fraport. Γιαυτό βοήθησαν να αποκρατικοποιηθεί ο ΟΛΘ και να περάσει σε Γερμανικά (και Γαλλικά) χέρια (α ναι και στον Σαββίδη). Γιαυτό έκαναν την Ελλάδα αποικία τους. Για το καλό μας. Η Ελλάδα δεν χρειάζεται δικό της δίκτυο τηλεπικοινωνιών, αεροδρομίων, λιμανιών, τραπεζών, ταχυδρομείων κ.λ.π. Είναι καλύτερα να τα κατέχουν οι Γερμανοί και οι άλλοι Ευρωπαίοι φίλοι μας.

Που ψαχνετε φιλους;

Να τα λετε ομως και ολα σωστα: η τελεκομ ανηκει στο Κατος εξολοκλήρου; Οοοοχι! Εινια πλεον εισηγμενη Ασε Χρηματηστηριο με ελεγχομενο ΔΣ , στο οποιο δεν ανηκουν...πολιτικοι, κυβερνητικοι κλπ κλπ. Η Φραπορτ, ανηκει στον...Δημο Φρανκφουρτης; Οοοοχι! Εχει μπει σε Χρηματηστηριο, μετατραπηκε σε ΑΕ με μετοχες, ιδιο κεφαλαιο και ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟ και ΕΛΕΓΧΟ και δεν διοριζει στα αεροδρομια της πληθος υπαλληλών επειδη ο Χ βολευτης τυης το ζητησε και το απαιτρει. Α, επισης εχουν και...ΕΛΑΣΤΙΚΕΣ συμβασεις εργασιας και στην Γερμανια παρακλαω και εκτος αυτου, οπου υπαρχουν, ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ τ αεροδρομια τους σε Φρανκφουρτη, Μοναχο και αλλου, ακριβως επειδη οι ανθωρποι δε γουσταρουν να...κλεινει το αεροδρομιο τους 30 χρονια με μια ομιλχιτσα, οπως της Θεσσαλονικης. Τελος ξεχασες πως επισης οι Ιταλοι παιρνουν τον ΟΣΕ, οι γαλλοι πανε για μεριδια του Μετρο σε Σαλονικη κλπ. Αλλα σε παρακαλω, οταν ο Ελληναρας ψηφιζε, δε θυμαμαι να ελεγε τοτε πως του φταινει οι γερμανοι, η φραπορτ κλπ. Οχι! Θυμαμαι τον ξιπασμο για την γεφυρα του καλατραβα παντως, γιατι δεν εχουν τετοια πουθενα αλλου στον κοσμο!". Τωρα του φταιει που ενα αεροδορμιο θεσσαλονκης δεν ειχε χροοοονια τουαλετες και καθε καλοκαιρι ζεχνει αο τους τουριστες και βαρδα μη κλεισει απο καμια ομιχλη. Επειδη καποιος Δημος δεν ηθελε να μπει η.....βλαβερη κεραια στην παραλια του!!! Μωρε Φραπορτ που μας χρειαζεται! τελος η Τελεκομ με το που πηρε τον ΟΤΕ, εδωσε πριμ αποδοτικοτητας σε υπαλληλους της και κονομησαν αρκετοι υπαλληλοι του ΟΤε, επειδη ακριβως προωθηθηκε η ντιτζινταλ τεχνολογια, που με τον κρτικο ΟΤΕ δεν θα προωθουνταν ποτε, καθως οπου υπαρχει κρατισμος, γεμιζουμε αχρειαστους ΔΥ αντι αν επενδυουμε σε τεχνολιγια και εξελιξη! Χαρακτηριστικο ειναι ως μετα την εκλογικη νικη του Πασοκ το 1993, χιλιαδες υπαλληλοι του ΟΤΕ-Τελεκομ βγηκαν σε συνταξη με πριμ και μαλιστα και απο την Τελεκομ! Αυτα προς γνωση του γιται οι ξενοι θα μας φτιαξουν λιμανια, αεροδορμια , υποδομες κλπ και οι Ελληνες μια Εγνατια οδο, χωρις καν χωρο σταθμευσης και μεγαλη λωριδα αναγκης! Καθολου τυχαιο πως τα 2 μεγαλα οδικα εργα στην Ελλαδα, το πεταλο του Μαλιακου και τις σηρραγγες, τις εφτιαξα οι ξενοι! Κατι σημαινει αυτο!

Ορθολογικός

Και επιδή φταίει η διοίκηση, το ξεπουλάμε όλο μαζί να πάει σταδιαλλά τελειώνουμε. Πόναει πόδι-κόψει πόδι που λέμε...

Καθολου ορθολογικος!

Δεν ειναι το ποναει ποδι κοβει ποδι, αυτο το καναμε εμεις τωρα! Ομως μη παραπονιομαστε, οταν απο το 1993 ειχαμε την δυνατοτητα να...σουλουπωσουμε καπως καποια Δημοσια πραγματα κι εμεις ολοι (ναι, νια ολοι γιται ολοι ανεχτηκαμε τοσα χρονια αυτα!) απλα κοιταζαμε καπως να τα βολεψουμε, μη δινοντας σημασια στο οτι τοσοι "Δημοσιοι Οργανισμοι" απο λεωφορεια , μεχρι τραινα και πλοια και λιμανια, εμπαζαν απο χρεη κι οχι λογω καποιων προμηθειων, εξοπλισμου, εκμοντερνισμου, αλλα λογω...υπεραριθμου προσωπικου, αχρειαστου τις περισσοτερες φορες. Οχι λοιπον, οχι κοβει ποδι, αλλα οτα παλιοτερα ακουγοτνα και μονο η λεξη "μετοχοποιηση", μαζευοταν τα παιδια με τα κοκκινα καδρονια και εκλεινα λιμανια,α εροδορμια κλπ. Αρα λοιπον οπως στρωνουμε κοιμομαστε. Εκτος κι αν μεσα στην κριση θα δεχοταν αυτοι , που στα "παχυα χρονια" ζουσαν καλα μεσα σε αυτες τις υποδομες, να...αλλαξει το ωραριο, η εργασια τους κλπ; Δεν φταιει η διοικηση, φταιει το Κρατος που διοικουσε! και το Κρατος μας φαληρισε, μας αρεσει ή οχι! Κι όταν φαληριζεις παντου στον κοσμο, το πρωτο που κανουν οι "οφειλετες" ειναι να κοιταξουν αν εξασφαλισουν τις οποιες απαιτησεις εχουν απεναντι σου. κι αν εσυ εχεις ακινητα κλπ, ασφαλως αυτα θα παρουν πρωτα. Τωρα αν εσυ το χωραφι σου 20 χρονια το αφηνες απεριποιητο και στο παρει ο Οφειλετης, το φροντισει και βγαλει καρπους, ααα, αυτο εινια δικο σου φταιξιμο.

@Βεβαιως εινια φιλοι μας οι γερμανοι:

1. Τζερμαν Τελεκομ, μετοχικα μεριδια: 31% ΜΟΝΟ η Γερμανια (14,5% η γερμανικη Κυβερνηση και 17,4% μεσω της κρατικης επενδυτικης Τραπεζης),68,1% μετοχες στα ΧΕΡΙΑ ΙΔΙΩΤΩΝ! Κατοχη ποσοστου του ΟΤΕ: 40%, Κοσμοτε: 100%. Οκ; 2. Φραπορτ, μετοχικα μεριδια: 31,34% η Εσση (το κρατιδιο) και 20% τα κρατικα δημοτικα οικηματα της Εσσης, συνολο 51%. Τα υπολοιπα σε ΧΕΡΙΑ ΙΔΙΩΤΩΝ! Βλεπεις λοιπον...ποσο "κρατικα" ειναι τα ...κρατικα γερμναικα; Η διαφορά ειναι πως εκει ακριβως δεν κοιταξανε τους συνδικαλιστρους, τους δεν ξερω εγω ποιους πολιτικους! Η Τελεκομ ανοιχτηκε απο το 1995 και το Κρατος μοσχοπουλησε μεριδια της και κονομησε λεφτα και η Φραπορτ, δηλαδη η εταιρεια διαχιερισεως του αεροδρομιου της Φρανκφουρτης,ξεκινησε και μπηκε στο Χρηματηστηιρο απο το 1999! Αντε τωρα να συγκιρνουμε τα δικα μας αεροδορμια κλπ; Ουτε καν τα ΚΤΕΛ που ειναι ιδιωτικα δε σγκρινονται σε ποιοτητα και πολιτικη οικονομικη με των εξω. Γιατι; Μα γιατι στην Ελλαδα μας οπου κυριαρχουσε ο κομματικος συνδικαλισμος, δεν αλλαζε τιποτε! Πως να το κανουμε, γραφει ο αλλος "κρατικη η Φραπορτ" και δεν λεει πως μολις 50% ανηκει στην γερμναικη Εσση και εχει ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΔΣ και ελεγχομενο απο επιτροπες οικονομικκες κλπ. Σα να λεμε Ολυμπιακη και Ετζιαν , ενα και το αυτο δηλαδη ε; Ιδια παροχη υπηρεσιων ειχε η ολυμπιακη και ιδια η Ετζιαν ε; Γιατι;

@

Ποίος ορίζει τη Διοίκηση στην Deutsche Telekom, στον ΟΤΕ, στην Fraport; Υπάρχει κανένας ιδιώτης με σοβαρό ποσοστό να κοντράρει τους Γερμανούς; Με το 50 % Γερμανικό εκλέγεται ανεξάρτητο ΔΣ. Πόσο φιλεύσπλαχνοι και αλτρουϊστές οι φίλοι μας οι Γερμανοί!

Στα οικονομικα δεν υπαρχει φιλευσπλαχνια!

Και αν θες να γραψεις μια πληροφορια, να μαθαινεις τη νομικη της υφη πρωτα: οταν δεν χει την πλειοψηφια στην Τελεκομ , δεν βαζει δικους της ανθρωπους. Μπορεις καλλιστα να δεις ποιοι εινια στο εποπτικο συμβουλιο πχ, που δεν ειναι κρατικοι υπαλληλοι, αλλα ανεξαρτητοι. Αυτο σημαινει πολλα, καθως δε μπορει να εισαι εισηγμενη στο Χρηματηστηριο και να εχεις εσυ μεν μειοψηφικο πακετο μετοχων, αλλα να καθοριζεις εσυ την εποπτεια και να θετεις εσυ συμβουλους σου. Δηλ. στον Οτε εχουμε γερμανους διευθυντες, εποπτικο κλπ; Οσο για την Φραπορτ εκει εχουν γερμανους δικους τους, ομως σε θεση Προδρου ειναι ανεξαρτητο ατομο, στο Εποτικο επισης και υπαρχει εταιρεια που εκδιδει και ελεγχει τον ισολογισμο της. οσο για φιλευσπλαχνια, οταν ο Τσιπρας διοριζει την ανηψια του και της δινει υπερωριες, δεν βλεπω να σε πιανει πικρα, ξεχνας εκει πως στην οικονομια δεν υπαρχει φιλευσπλαχνια, απρα συμφερον! Οταν το 2009 ψηφισαν κοντα 7,5 μυρια τα 2 μεγαλα κομματα, λειτουργουσαν με φιλευσπαλχνια; Πως ζητας απο τον ξενο να εινια φιλευσπλαχνος, οταν εσυ ο ιδιος φερεσαι βαρβαρα στο ιδιο σου το σπιτι λοιπον; Αλλα δεν μας πειραζει, οταν οι Κολαδες εκλειναν τους δρομους στην Αθηνα, ηταν καλα, τωρα που μπηκαν και μπαρες στο μετρο στο Συνταγμα, ακους παντου "επιτελους γιναμε Ευρωπη". Γιατι λες;

@Στα οικονομικα δεν υπαρχει φιλευσπλαχνια!

Το ΔΣ το εκλέγει η ΓΣ των μετόχων στην οποία την πλειοψηφία έχει αυτός που έχει το μεγαλύτερο (όχι απαραίτητα πλειοψηφικό) πακέτο μετοχών, γιατί σε εταιρείες με μεγάλη διασπορά μετοχών οι μικρομέτοχοι δεν εκπροσωπούνται στη ΓΣ. Επομένως και με 17,4% στην Deutsche Telekom οι Γερμανοί τοποθετούν το δικό τους Διοικητικό Συμβούλιο. Ακριβώς τα ίδια ισχύουν και για τον ΟΤΕ, απλά ο Τσαμάζ κάνει καλά τη δουλειά των Γερμανών.

@13:29

Κράτος χωρίς δικά του δίκτυα δεν είναι κράτος είναι αποικία!

@13:29

Μα και Κρατος με δικα του δικτυα πριν ηταν αποικια, απλα ηταν αποικια των λιγων κοντρα στον ανωνυμο, ανικανο να υπερασπιστει τα δικαια του πολιτη! Μη ξεχανς πως για καθε αυξηση μισθου των Δεητζηδων, κατεβαιναν διακοπτες και χιλιαδες εμποροι εχαναν πραματεια τους, γιατι χαλουσε το ψυγειο τους; Το θεμα ειναι τι σοϊ αποικια θες να εισαι, Βιετναμ και Κουβα, ή πχ δορυφορος της Μοσχας στυλ Ρουμανιας κλπ, ή αποικια στυλ ευρωαμερικανικου τυπου; Οταν ειχες δικα σου δικτυα δεν ησουν αποικια, ησουν ομως στο ελεος της ολιγαρχιας των συνδικα'ληστων και στο έλεος των απαιτησεων τους, που κρυβοταν πισω απο τον δημοσιο χαρακτηρα και αποκλειστικο παροχο-Κρατος. Δες τι εγινε με την κινητη τηλεφωνια λοιπον και καταλαβαινεις καλα τι εννοω. Οποτε χιλιες φορες "τετοιου ειδους" αποικια, παρα να πηγαινω στο αεροδρομιο και να μη πεταει αεροπλανο επειδη "εχει ομιλχη"! Ουτε να περιμενω να ερθει ο υπαλληλος της Δεη μερες για να επιδιορθωση την βλαβη του. Γιατι και οι 2 ειχαν στανταρακι πως βρεξει-χιονισει θα σταξει τον μισθακο τους. Αρα λοιπον αποικια σε κατηντησαν αυτες οι παρωχημενες, αρρωστημενες νοοτορπιες του "το Κρατος εινια το φεουδο μου"!

@

Οι Γερμανοδηγούμενοι εγκάθετοι λαδωμένοι πολιτικοί μας έφεραν ως εδώ με το ξέφρενο δόλιο δανεισμό και την γενικευμένη διαφθορά που πριμοδότησαν για να αγοράζουν ανενόχλητοι μιζαρισμένα Γερμανικά όπλα και τηλεποικοινωνιακό υλικό. Αυτοί οι ίδιοι κατέστρεψαν όποιες υγιείς δυνάμεις υπήρχαν στον τόπο και εκμαύλισαν την Ελληνική κοινωνία διαφθείροντάς την, για να μην μπορεί να αντισταθεί και να φτάσει η Ελλάδα να γίνει Γερμανική Αποικία. Λέτε να μην μπορούσαν οι Έλληνες να διοικήσουν σωστά τον ΟΤΕ τη ΔΕΗ και τις άλλες κρατικές επιχειρήσεις; Τον ΟΤΕ ποιος τον διοικεί τώρα; Απλά δεν τους άφηναν για να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε.

βζς βας

Γκαμώτι. Στράβωσε η συμμαχία του Νότου?

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

D4hNUh3WAAE8Lhi

Η εφημερίδα Yeni Safak, από την πλευρά της, γράφει ότι πρόσφατα είχαν εντείνει τις επαφές τους με ένα πρόσωπο το οποίο τελούσε υπό παρακολούθηση από την MIT στο πλαίσιο της έρευνας για τη δολοφονία Κασόγκι