Γερμανία: Οι βιομήχανοι διαμαρτύρονται για την κυβερνητική συμφωνία

Γερμανία: Οι βιομήχανοι διαμαρτύρονται για την κυβερνητική συμφωνία

Η προγραμματική συμφωνία Χριστιανοδημοκρατών – Σοσιαλδημοκρατών προκάλεσε δυσαρέσκεια στους βιομηχάνους – Χρειάζονται τολμηρές αλλαγές, υποστηρίζουν

Γερμανία: Οι βιομήχανοι διαμαρτύρονται για την κυβερνητική συμφωνία
Μπορεί ο σχηματισμός κυβέρνησης στη Γερμανία να προκάλεσε ανακούφιση τόσο στην Ευρώπη όσο και στο εσωτερικό της χώρας, όμως η προγραμματική συμφωνία Χριστιανοδημοκρατών – Σοσιαλδημοκρατών προκάλεσε ήδη τις πρώτες «γκρίνιες». 

Δυσαρέσκεια εξέφρασε η Ένωση Γερμανικών Βιομηχανιών (BDI) καθώς εκτιμά ότι η συμφωνία ενισχύει την ανακατανομή και όχι την διασφάλιση του μέλλοντος.

Κλείσιμο
Ο πρόεδρος της BDI Ντίτερ Κεμπφ δήλωσε ότι στη συνολική εικόνα η βιομηχανία είναι δυσαρεστημένη. «Σε ό, τι αφορά την εκταμίευση κεφαλαίων, υπάρχει μια σαφής τάση προς την κατεύθυνση της ανακατανομής αντί της διασφάλισης του μέλλοντος», εξήγησε.

Επίσης, άφησε αιχμές ότι παρά την καλή οικονομική κατάσταση, απουσιάζει το θάρρος στη φορολογική πολιτική, που δεν εμπεριέχει χειροπιαστές ελαφρύνσεις και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. 

«Η Γερμανία πρέπει επειγόντως να αντιμετωπίσει τον διεθνή φορολογικό ανταγωνισμό. Μας λείπει μια σαφής αναγνώριση φορολογικών κινήτρων για την έρευνα και την ανάπτυξη (…) Επίσης δεν φαίνεται μια μεγάλη κίνηση στο θέμα της ψηφιοποίησης», κατέληξε ο Πρόεδρος της BDI.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης