Οι Βρυξέλλες καλωσορίζουν τη νέα κυβέρνηση συνασπισμού στη Γερμανία

Οι Βρυξέλλες καλωσορίζουν τη νέα κυβέρνηση συνασπισμού στη Γερμανία

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι υποδέχθηκαν με θετικό τρόπο τη συμφωνία Χριστιανοδημοκρατών και Σοσιαλδημοκρατών – Θεωρούν ότι δίνει ώθηση στην Ευρώπη

Οι Βρυξέλλες καλωσορίζουν τη νέα κυβέρνηση συνασπισμού στη Γερμανία
Με θετικά σχόλια υποδέχθηκαν οι Βρυξέλλες τη συμφωνία στη Γερμανία για το σχηματισμό κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού. Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι μάλιστα, εκτιμούν ότι η συμφωνία δίνει ώθηση στην Ε.Ε. Ως σύνολο. 

«Συμφωνία συνασπισμού στη Γερμανία:
καλά νέα και για την Ευρώπη! Τιμώ το εποικοδομητικό πνεύμα των φίλων μου από το SPD», έγραψε στο Twitter ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών,
Πιερ Μοσκοβισί. 
Κλείσιμο



Τη συμφωνία χαιρέτισε ο γερμανός προσωπάρχης του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ,
Μάρτιν Σελμάιρ, που ανήκει στο κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών. 

«Μια συμφωνία 170 σελίδων για 4 χρόνια, που ανοίγει με ένα ισχυρό κεφάλαιο για την Ευρώπη και έχει πολυάριθμες αναφορές στο πλαίσιο της ΕΕ σε όλα τα κατά τομείς κεφάλαια», ήταν το μήνυμά του, προσθέτοντας τις σημαίες της Γερμανίας και της ΕΕ. 





Για «απάντηση στους λαϊκιστές» έκανε λόγο ο επικεφαλής των κεντροδεξιών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Μάνφρεντ Βέμπερ. «Καλό σινιάλο από το Βερολίνο προς τον λαό και ολόκληρη την Ευρώπη: η μελλοντική γερμανική κυβέρνηση είναι έτοιμη να συμβάλει για μια ισχυρότερη και καλύτερη Ευρώπη. Αυτή είναι μια ξεκάθαρη φιλοευρωπαϊκή άποψη και μια απάντηση στους λαϊκιστές», σχολίασε στο Twitter. 





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης