Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD): Το προφίλ των ηγετών και η φιλοναζιστική τους στάση

Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD): Το προφίλ των ηγετών και η φιλοναζιστική τους στάση

Το βασικό κίνητρο δημιουργίας του AfD ήταν η στάση της Μέρκελ απέναντι στην Ελλάδα και η απόφαση της να προβεί σε χρηματοδότηση της χώρας μας - Το Μεταναστευτικό και η ρητορική κατά των Μουσουλμάνων εκτόξευσαν το φιλοναζιστικό κόμμα

Είναι ανατριχιαστικό μόνο που το σκέφτεται κανείς: είναι η πρώτη φορά μετά το 1949 που μπαίνει στη γερμανική Βουλή ένα ναζιστικό κόμμα και μάλιστα με έντονες τις μνήμες από τις πιο αποτρόπαιες ημέρες του Β'Παγκοσμίου Πολέμου. Με τα μέλη του να είναι στην πλειοψηφία τους αναθεωρητές και με τους δυο βασικούς του εκπροσώπους να υποστηρίζουν πως πρέπει να αποκατασταθεί η αμαύρωση της φήμης των Γερμανών στρατιωτών, είναι σίγουρα ανησυχητικό αυτό το κόμμα να συναποφασίζει για το μέλλον της Γερμανικής δημοκρατίας. 

Δεν είναι τυχαίο ότι η αντιπρόεδρος του κόμματος Μπεατρίξ Βον Στορχ, μια όμορφη αριστοκράτισσα, όπως φανερώνει και το όνομα με γαλαζοαίματο παρελθόν που μάλιστα φτάνει μέχρι και το ελληνοδανεζικό βασιλικό οίκο, είναι εγγονή του μακροβιότερου Υπουργού Οικονομικών του Χίτλερ Γιόχαν Λούτβιχ Βον Κρόζιγκ. Ο Κρόζιγκ όντας ο πιο πετυχημένος Υπουργός ανέλαβε τη θέση του πρωθυπουργού και του υπουργού εξωτερικών αμέσως μετά την αυτοκτονία του Χίτλερ -και αυτό επειδή το επιθυμούσε ο Φίρερ στη διαθήκη του. Η ανατριχιαστική αυτή λεπτομέρεια λέει πολλά για το από που ακριβώς αφορμάται ένα κόμμα που, όπως έλεγε και αρθρογράφος της εφημερίδας Guardian "σε καμία περίπτωση δεν μοιάζει με αυτά της υπόλοιπης Ευρώπης. Δεν είναι ιμιτασιόν, είναι αυθεντικοί Ναζί, 100%". 

Και αυτό όντως συμβαίνει, αν αναλογιστεί κανείς ότι εκτός από την ακροδεξιά στάση της "καθαρόαιμα ναζί" Μπεατρίξ, αντίστοιχα υποστηρικτικές προς τους Ναζί δηλώσεις έκανε και ο νούμερο δυο του AfD, Αλεξάντερ Γκάουντελ, ο οποίος είχε δηλώσει πως «Αν κοιτάξω σε όλη την Ευρώπη, κανένας άλλος λαός δεν αντιμετώπισε με τόση καθαρότητα τις αδικίες του παρελθόντος όσο οι Γερμανοί». Για να τονίσει επίσης πως «Αν οι Γάλλοι είναι δικαίως υπερήφανοι για τον αυτοκράτορά τους και οι Βρετανοί για τον Νέλσονα και για τον Τσόρτσιλ, έχουμε το δικαίωμα να είμαστε κι εμείς υπερήφανοι για τα επιτεύγματα των γερμανών στρατιωτών σε δύο παγκόσμιους πολέμους» σε ένα βίντεο που έχει κάνει ήδη θραύση στο διαδίκτυο, καθώς υπάρχει αυτούσιο στο youtube. 

Πολιτικός επιστήμων ο ίδιος δεν αρνήθηκε ποτέ τις ακραίες απόψεις του από τότε ήδη που διατέλεσε διευθυντής του γραφείου του δημάρχου της Φρανκφούρτης. Η ευφυία του τον βοήθησε μάλιστα να πρωταγωνιστήσει στην πολιτική σκηνή της Γερμανίας και να εκμεταλλευτεί το μένος των Γερμανών κατά των Ελλήνων, όταν  ξέσπασε η οικονομική κρίση. Ήταν τότε που σκέφτηκε να οργανώσει ένα κόμμα για να διαμαρτυρηθεί για την πολιτική στάση της Καγκελαρίου στο ελληνικό ζήτημα!

Το AfD-Η εναλλακτική για τη Γερμανία δημιουργείται κατά της Ελλάδας!

Επομένως το βασικό κίνητρο δημιουργίας του κόμματος της "Εναλλακτικής για τη Γερμανία" ήταν η στάση της Μέρκελ απέναντι στην Ελλάδα και η απόφαση της να προβεί σε χρηματοδότησή της: όταν η καγκελάριος ανακοίνωσε το πρώτο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας, μια ομάδα οικονομικών συμβούλων και βουλευτών είχαν εκφράσει την αντίθεση τους και είχαν αποχωρήσει από το κόμμα. Ανάμεσα τους ο οικονομολόγος Μπερντ Λούκε και ο σημερινός ηγέτης του κόμματος Αλεξάντερ Γκάουντελ, καθώς και μια ομάδα τραπεζικών και οικονομολόγων οι οποίοι αποτέλεσαν και τα ιδρυτικά μέλη. 

Σύμφωνα λοιπόν με τους κεντρικούς τότε πρωταγωνιστές Αλεξάντερ Γκολάντ, Κόνραντ Άνταμ και Μπερντ Λούκε του κόμματος "Εναλλακτική Εκλογή 2013" τον Σεπτέμβριο του 2012 (που λίγο αργότερα τον Απρίλιο του 2013 ονομάστηκε "Εναλλακτική για τη Γερμανία") η αφορμή δημιουργίας του κόμματος ήταν ακριβώς αυτή η ξαφνική αλλαγή στη θέση της Μέρκελ υπέρ της Ελλάδας και γενικότερα η στάση των Χριστανοδημοκρατών υπέρ των προγραμμάτων διάσωσης των χωρών του Νότου. 

Παρότι στις εκλογές του 2013, τα ποσοστά δεν έφτασαν ούτε το 5%, το κόμμα κατάφερε να κερδίσει έδρες στις περιφερειακές εκλογές και να δείξει μια πρωτόγνωρη, για τα γερμανικά πολιτικά χρονικά, ανοδική πορεία. Όσο οι φωνές κατά των κρατών του Νότου, της Ελλάδας και των μεταναστών γίνονταν όλο και πιο έντονες, τόσο τα ποσοστά  AfD μεγάλωναν. Το 2017 το κόμμα έθεσε στο επίκεντρο των αποφάσεων του το Μεταναστευτικό και κατάφερε με κεντρικό σύνθημα κατά των Μουσουλμάνων να ανεβάσει τα ποσοστά του σε διψήφια. Καταλυτικό ρόλο έπαιξε σίγουρα και το προφίλ των στελεχών του τα οποία, παρά τις ρατσιστικές απόψεις και δηλώσεις, έχουν πετυχημένες καριέρες και ανήκουν στην πιο εκλεκτή κρεμ ντε λα κρεμ του τραπεζικού και πολιτικού συστήματος. 

Ακολουθώντας  τη ρητορική των υπόλοιπων ακροδεξιών κομμάτων στη γηραιά ήπειρο υποστήριξαν ότι η γερμανική ταυτότητα πρέπει να διατηρήσει την καθαρότητα της και για αυτό πρέπει να εμμείνει σε μια αντι-ευρωπαική στροφή και να χαράξει ένα νέο πρόγραμμα κατά των “ξένων στοιχείων που απειλούν τα γερμανικά επιτεύγματα”. Επιπλέον παρότι εναντιώνονται στους γάμους των ομοφυλοφίλων, παραδόξως επιλέγουν μια ηγέτη λεσβία και μάλιστα με ξένη σύντροφο!

Αλίς Βάιντελ: Η λεσβία ηγέτης του ακροδεξιού AfD

Γι' αυτό και είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς τι έκανε τους βασικούς αντιπροσώπους της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD) να επιλέξουν την Αλίς Βάιντελ -εκτός από τον Αλεξάντερ Γκάουντελ- ως επικεφαλής. Μια οικονομολόγο και τραπεζικό που έχει τη βάση της στην Ελβετία -άρα δεν αποδίδει φόρους στο γερμανικό κράτος- και μεγαλώνει δύο παιδιά μαζί με τη λεσβία σύντροφό της που είναι από τη Σρι Λάνκα (!) και που καμία σχέση δεν έχει με το προφίλ μιας ακροδεξιάς. Επιπλέον η ίδια έχει ζήσει αρκετά χρόνια στην Κίνα ενώ μιλάει άπταιστα και τη γλώσσα. 

Οι φίλοι μάλιστα της Αλίκης από τα εφηβικά χρόνια του σχολείου κάνουν λόγο για μια «πανέξυπνη και ευρηματική Αλίκη όπως αυτή των παραμυθιών» και αδυνατούν να αντιληφθούν τη στροφή της προς ακροδεξιές θέσεις, αποδίδοντάς την στην ακραία πολιτική φιλοδοξία. Ωστόσο η πραγματικότητα αποκαλύπτει μια ευρωσκεπτικίστρια που ανέκαθεν ήταν κατά του ενιαίου νομίσματος και έδειχνε εμμονή με την απομάκρυνση της Γερμανίας από το άρμα της Ευρώπης. Είναι μάλιστα τέτοια η απέχθειά της έναντι της Ανγκελα Μέρκελ που την έκανε να συμμαχήσει ακόμα και με τους αντιδραστικούς του AfD ως τη μοναδική λύση στον αυστηρό της μονόδρομο- η ίδια έχει ανακηρύξει τους μουσουλμάνους σε Νο 1 εχθρούς της, κυρίως λόγω της στάσης που δείχνουν απέναντι στις γυναίκες, «τις οποίες αντιμετωπίζουν ως αντικείμενο αναγκάζοντάς τες να κρύβουν το σώμα τους κάτω από μαντίλες». 

Είναι προφανές πως το Μεταναστευτικό έχει δώσει πόντους στο ακραίο αυτό κόμμα της Γερμανίας και το συμπαθητικό προφίλ της Βάιντελ καθιστά ακόμα πιο επικίνδυνη την παρουσία του στη γερμανική πολιτική σκηνή. Σίγουρα η ίδια είναι από τις πιο σκληροπυρηνικές του κόμματος σε σχέση με την προηγούμενη ηγέτη Πέτρι, η οποία αποχώρησε και μάλιστα υποστηρίζει πως θα εμμείνει στις σκληρές της θέσεις όπως στον βαθύτατο ανθελληνισμό της. Και μια μικρή λεπτομέρεια: ο Μπγερν Χέκε, επικεφαλής του AfD στο κρατίδιο της Θουριγγίας, είχε δηλώσει πως είναι ντροπή για τους Γερμανούς να έχουν “μνημείο Ολοκαυτώματος”. Ανατριχιαστικές οι εποχές που έρχονται, με όλη τη σημασία της λέξης, όχι μόνο για τη Γερμανία αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο. 

ΣΧΟΛΙΑ (26)

Αλίς Βάιντελ

Δηλωμένη ομοφυλόφιλη και πρώην τραπεζίτρια της Goldman Sachs(!!!!!!!), είναι παντρεμένη με τη Σάρα Μποσάρντ, έχουν δύο παιδιά και είναι ταυτόχρονα ηγετικό μέλος ακροδεξιού κόμματος? Περίεργο... Πάρα πολύ περίεργο...

Κιμ Νίκος

θα φάνε καλά. Καλό είναι που αποκαλύφθηκαν. Έχουν καλούς προγόνους

pantelis

Εδώ ανεχόμαστε τόσα χρόνια τους εγκληματίες των κομουνιστών παντού στη γη,που ακόμα και σήμερα δολοφονούν ανθρώπους λόγο ιδεολογίας. Στην Ελλάδα, τους δώσανε και άφεση αμαρτιών μετά το 74 και τους κάναμε από θύτες θύματα Μάλιστα στη Λαμία, έχουν και άγαλμα του αρχιεγκληματία Αρη. Ξίδι παιδιά ξίδι, κάνει καλό.

🇬🇷Epwnvmus🇺🇸

Ναι,, οι ναζί αναστησαν το κόμμα τους επειδη η Μερκελ κ η Γερμανία ηταν αναμεσα στις 20κατι χωρες που χρηματοδότησαν την Ελλαδα για να μην διαλυθεί η ΕΕ. Αυτο θα γράψουν οι ιστορικοί του μελλοντος. Μεγααααλη μας τιμη!!

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ.....

ΞΥΔΑΚΙ!!!ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ!!!ΠΟΤΕ ΒΑΛΑΤΕ ΑΛΛΟΥ ΤΙΤΛΟ.....Αλίς Βάιντελ: Η λεσβία ηγέτης του ακροδεξιού AfD.ΤΩΡΑ ΞΑΦΝΙΚΑ ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΚΕΣ ΟΙ ΛΕΣΒΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΤΕ ΥΠΟΤΙΜΗΤΙΚΑ???ΕΝΩ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ MUST ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΗ ΠΑΝΤΟΥ ΟΧΙ ΦΙΣΙΚΑ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ.ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΟΜΩΣ...ΞΥΔΙ!!!!!ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ....!!!!

pantelis

Σωστός !!!!!!

ζουιντερ

τωρα ξεκινησε η συκοφαντηση και η λασπη απο τα καθεστωτικα ΜΜΕ την πατησαν ομως ειναι αργα οι εκλογες εγιναν , οι δημοκρατες ανοιξαν το ασκι του αιολου.

Σαμπα

Οι απανταχου ακροδεξιοι δοξαζουν καθε μερα κατι πολιτικαντηδες οπως μερκελ, μακρον, σαρκοζι, τσιπρα, ντραγκι, και αλλους πολλους που κανουν οοοοοοοτι περνα απο το χερι τους για να ασκουν πολιτικες οι οποιες ενισχυουν την ακροδεξια !! Αναποφευκτα λοιπον σε ολιγα χρονακια η ακροδεξια θα κυβερνηση στην Ευρωπαικη ηπειρο .....

ανοδος

η ανοδος της ακροδεξιας θα ανεβαινει παντου συνεχως.. ειναι αναποφευκτο... δεν μπορει αλλο η ευρωπη ουτε τους λαθρομεταναστες αλλα ουτε κ το ενιαιο νομισμα..!!

Κάτι ξέχασες....

Επίσης η Ευρώπη δεν αντέχει να πληρώνει Έλληνες κηφήνες δημόσιους υπαλλήλους και συνταξιούχους ΔΕΚΟ από τα 40 και 50.... Αλλά αυτό γαργάρα έτσι, μη ξεβολευτούμε από τον καναπέ και τον φραπέ μας

ftg

Οι κηφηνες που αναφερεις ειναι ενα μικρο ποσοστο, μπροστα στις μιζες των γερμανικων εταιριων και τις απατεωνιες με τα dieselgate. προφανως και εχουμε μεριδιο ευθυνης στις σπαταλες, αλλα οι μονοι που δεν εχουν δικαιωμα να κρινουν και να κουνουν το δαχτυλακι ειναι οι γερμανοι. 2 φορες το εκαναν και τους το σπασαμε, την επομενη φορα θα τους το ξεριζωσουμε για να τελειωνουμε με την παρτη τους. και μην ξεχνας, τοτε ηταν ο καθενας στη χωρα του, τωρα εχουμε μεταναστευσει μεσα στο σπιτι τους... θα ειναι πιο ευκολο να τους καθαρισουμε.

@δυστυχώς ..παραμένουμε και "κερατάδες" και δαρμέ

Αν είχαμε Πατριώτες πολιτικούς θα μας είχαν επιστρέψει οι Γερμανοί τα κατοχικά χρεωστούμενα της προς ..εμάς και ούτε θα τους χρωστούσαμε τώρα..ούτε δάκτυλο θα μας κουνούσαν!! Αλλά δεν γίνεται κανείς Εθνάρχης(!) στο Ελλαδιστάν άν δεν είναι και ΠΡΟΔΟΤΗΣ!!!!!!!

Η Προτεσταντική Βακτηρία

Κάνεις λάθος. Σύμφωνα με την Προτεσταντική ηθική, μεμπτός και διεφθαρμένος είναι μόνο όποιος αποδέχεται την δωροδοκία (μίζα), όχι όποιος την προσφέρει. Άρα και πάλι χαμένος βγαίνει ο τεμπέλης Νότιος, είτε Ιταλός, είτε Έλληνας, είτε τριτοκοσμικός δικτατορίσκος κάπου στην Αφρική.

@KATI ΞΕΧΑΣΕΣ 11.16

Η ΕΥΡΩΠΗ ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΞΑΠΑΤΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΛΟΓΙΣΤΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ !! ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΙΣ ΔΕΚΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΡΥΨΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ !

κατεχόμενα Πατήσια

δημοσιογράφοι είσαστε η καλύτερη διαφήμιση της ακροδεξιάς, και το πιο καλό είναι ότι δςν το ξέρετε....... συνεχίστε τα ψέματα και την παραπληροφορηση....

diiphovos

οταν λεει κανεις τα αυτονοητα στην Ευρωπη, μετα την καταστροφη που εχει κανει η αριστερα απο την δεκαετια του 60, ονομαζεται "ακροδεξιός"....ειναι τετοια η συγχυση που επικρατει στους εγκεφαλους των δημοσιογραφων....δηλαδη ειναι πολυ προοδευτικό να γεμιζεις την Ευρωπη με μισαλοδοξους ψηχοπαθείς που θελουν να εφαρμοσουν την σαρία, και κανουν απο 10 παιδια ο καθενας στηριγμενοι σε κρατικες παροχες, και οπισθοδρομικό να λες οτι αυτο ειναι πολυ επικινδυνο...ευκολα λοιπόν ονομαζεσαι ναζι και αλλα απο το δημοσιογραφικό και πολιτικό κατεστημενο...λογω της αδυναμιας του συστηματος να καταλαβει τα αυτονοητα, θα δουμε συντομα τα ποσοστα των παραδοσιακών κομμματων να πεφτουν συνεχεια, μεχρι να βαλουν μυαλό και να αρχισουν να αντιπροσωπευουν πραγματικα τους ψηφοφορους τους και οχι τους χρηματοδοτες τους...

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης