Ο τρόμος επέστρεψε στην Τουρκία με τη μορφή παιδιού

Ο τρόμος επέστρεψε στην Τουρκία με τη μορφή παιδιού

Αγόρι ηλικίας μεταξύ 12 και 14 ετών ο καμικάζι αυτοκτονίας - «Αιματοκύλησαν το γάμο μας», είπε συγκλονισμένη η νύφη - Το ζευγάρι είχε μετακομίσει στην περιοχή για να γλιτώσει από τις συγκρούσεις Κούρδων ανταρτών και αστυνομίας 

Ο τρόμος επέστρεψε στην Τουρκία με τη μορφή παιδιού
Το ζευγάρι χόρευε ευτυχισμένο, ενώ δίπλα τους οι συγγενείς και οι φίλοι τους εύχονταν να έχουν ανθόσπαρτο βίο. Άλλωστε, η απόφαση των νεόνυμφων να μετακομίσουν στο Γκαζιαντέπ από την επαρχία Σιίρτ για να γλιτώσουν από τις συγκρούσεις ανάμεσα σε Κούρδους αντάρτες και τις τουρκικές δυνάμεις, υποδείκνυε ότι ήλπιζαν σε ένα καλύτερο αύριο.

Η λαχτάρα τους, όμως, για ειρηνική ζωή έσβησε απότομα, όταν ένας καμικάζι αυτοκτονίας κατάφερε να εισχωρήσει ανάμεσα στο πλήθος των καλεσμένων τους, ανατινάζοντας τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος και σκορπώντας το θάνατο. Μπορεί το ζευγάρι να επέζησε της επίθεσης, όμως, ο ματωμένος γάμος τους θα τους στοιχειώνει για την υπόλοιπη ζωή τους.

Κλείσιμο
Μπορεί η Τουρκία να πλήττεται διαρκώς από χτυπήματα τρομοκρατών, με το μακελειό στο αεροδρόμιο Ατατούρκ να είναι ακόμα χαραγμένο στη μνήμη των πολιτών, όμως, το ξεχωριστό στοιχείο στην επίθεση αυτή είναι ο ίδιος ο βομβιστής αυτοκτονίας. 

Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο δράστης που σκόρπισε το θάνατο σε 51 ανθρώπους, εκ των οποίων 29 παιδιά, και τραυμάτισε τουλάχιστον 69 ήταν μεταξύ 12 και 14 ετών.

«Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε από το Ισλαμικό Κράτος. Ένας βομβιστής αυτοκτονίας ηλικίας μεταξύ 12 και 14 ετών ανατινάχθηκε. Ξέρουμε ότι το ΙΚ έχει επιχειρήσει να κερδίσει έδαφος στο Γκαζιαντέπ εδώ και καιρό
», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος σε δημοσιογράφους στην Κωνσταντινούπολη έπειτα από τη φονική επίθεση.

Ο Ερντογάν καταδίκασε το «χτύπημα», συγκρίνοντας το Ισλαμικό Κράτος με την εκτός νόμου οργάνωση του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) και την οργάνωση του Φετουλάχ Γκιουλέν, εξηγώντας πως «δεν υπάρχει καμία διαφορά».

Όπως επισημαίνει η τουρκική εφημερίδα Hurriyet, μάλιστα, ο ανήλικος καμικάζι βρέθηκε ανάμεσα στους συγγενείς και φίλους των νεόνυμφων παριστάνοντας τον καλεσμένο του ζευγαριού, πριν ανατιναχθεί, ενώ λίγες ώρες αργότερα βρέθηκε και το γιλέκο του με τα εκρηκτικά. 

Όλα αυτά, ενώ σύμφωνα με έκθεση της UNICEF ολοένα περισσότερα είναι τα παιδιά που γίνονται βομβιστές αυτοκτονίας από την ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ στη Νιγηρία, επομένως δεν μοιάζει παράδοξο και οι τζιχαντιστές να ακολουθούν το ίδιο μοτίβο, επιστρατεύοντας παιδιά για να θέσουν σε εφαρμογή τα φονικά σχέδιά τους. Άλλωστε, δεν είναι λίγες οι εικόνες που φτάνουν από τα προπύργια του Ισλαμικού Κράτους σε Ιράκ και Συρία με παιδιά ηλικίας ακόμα και τεσσάρων ετών να εκπαιδεύονται σε εκτελέσεις ομήρων.

Εν τω μεταξύ, ο Τούρκος πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμι, σε ανακοίνωσή του έκανε λόγο για «οδύνη» και πρόσθεσε πως όλοι πρέπει να «διασφαλίσουμε ώστε η ενότητα να αποτρέψει το κακό και τις εσωτερικές επιθέσεις».

Την ίδια ώρα, η νύφη Μπενσά Ακντογάν, η οποία πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο και μεταφέρθηκε στην κατοικία της με τη βοήθεια συγγενών της, δήλωσε συγκλονισμένη: «Αιματοκύλησαν το γάμο μας».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης