Γέννησε δίδυμα κοριτσάκια η πρόεδρος της Yahoo Μαρίσα Μάγερ

Γέννησε δίδυμα κοριτσάκια η πρόεδρος της Yahoo Μαρίσα Μάγερ

Η 40χρονη ανακοίνωσε ότι θα πάρει «περιορισμένη άδεια μητρότητας», αλλά το μεγάλο ερώτημα στην εταιρία, για το αν θα βρει τη θέση της να την περιμένει, παραμένει ανοιχτό

Γέννησε δίδυμα κοριτσάκια η πρόεδρος της Yahoo Μαρίσα Μάγερ
Δίδυμα κοριτσάκια απέκτησε η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της Yahoo Μαρίσα Μάγερ.

Η γοητευτική Μαρίσα είχε πάρει άδεια μόλις δύο εβδομάδες μετά τη γέννηση του πρώτου της παιδιού το 2012 και όταν ανακοίνωσε ότι είναι έγκυος με δίδυμα τον Σεπτέμβριο, είχε υποστηρίξει ότι θα πάρει και αυτή τη φορά περιορισμένη άδεια μητρότητας και ότι «θα εργάζεται καθ’ όλη τη διάρκεια». Πριν από τρία χρόνια, η επικεφαλής της Yahoo είχε αποκτήσει ένα αγοράκι, τον Μακάλιστερ.  

Την ώρα που η ίδια και ο σύζυγός της πλέουν σε πελάγη ευτυχίας, η εταιρεία της περνάει δύσκολες ώρες με πολλούς συνεργάτες της να την κατηγορούν ότι δεν κάνει γι΄αυτή την θέση. Η ίδια έχει προσπαθήσει να αντιστρέψει την κατάσταση, όμως συνεχώς πληθαίνουν οι φωνές που την κατηγορούν ότι δεν έχει ιδέα πώς να διοικεί μια επιχείρηση.

Από το 2007 η Yahoo έχει αλλάξει συνολικά έξι CEO. Η 40χρονη Μαρίσα ανέλαβε τα ηνία της εταιρίας στις 17 Ιουλίου του 2012, ενώ προηγουμένως κατείχε τη θέση της αντιπροέδρου στη Google. Τους τελευταίους μήνες όμως έχουν αρχίσει οι γκρίνιες στη δουλειά. «Η Μαρίσα θα βρει άραγε ξανά την καρέκλα της όταν επιστρέψει από την άδεια μητρότητας;» , διερωτάται η βρετανική εφημερίδα "Daily Mail".

Αφορμή για την οξύτατη κριτική στο πρόσωπο της Μάγιερ στάθηκε το γεγονός ότι η Μαρίσα προσέλαβε την συμβουλευτική εταιρία "McKinsey & Co" προκειμένου να αποφασίσει ποιες μονάδες χρίζουν μεγαλύτερης επένδυσης και ποιες θα πρέπει να κλείσουν ή να πωληθούν. Ένα ακόμη γεγονός που επιβαρύνει τη θέση της στη Yahoo είναι το γεγονός ότι σύμφωνα με πληροφορίες, η ίδια η Μάγιερ ζήτησε από μερικά από τα υψηλότερα στελέχη της εταιρίας να δεσμευτούν ότι θα παραμείνουν στην εταιρία για τουλάχιστον τρία επιπλέον χρόνια. 
Κλείσιμο

Η ίδια είχε δηλώσει ότι οι αλλαγές στην ηγετική ομάδα της Yahoo είναι το αποτέλεσμα προσεκτικού σχεδιασμού για την επίτευξη των στόχων και της ανάπτυξης της εταιρίας. Οι δηλώσεις της αυτές σε συνδυασμό με την πρόσληψη της συμβουλευτικής ομάδας ήταν που έκαναν τους αναλυτές αλλά και τους συνεργάτες της να αμφισβητούν την ηγεσία της. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης