Μεξικό: Βρέθηκε το «τούνελ των ναρκωτικών» που χρησιμοποίησε για να διαφύγει ο «Ελ Τσάπο»

Μεξικό: Βρέθηκε το «τούνελ των ναρκωτικών» που χρησιμοποίησε για να διαφύγει ο «Ελ Τσάπο»

Το υπόγειο τούνελ συνδέει τη μεξικανική πόλη Τιχουάνα με τις ΗΠΑ και εκτείνεται σε απόσταση μισού μιλίου – Περιέχει σιδηροδρομικές ράγες για τη μεταφορά των ναρκωτικών, ηλεκτρικό ρεύμα και αποθήκες, στις οποίες βρέθηκαν περισσότεροι από 10 τόνοι κάνναβης

Μεξικό: Βρέθηκε το «τούνελ των ναρκωτικών» που χρησιμοποίησε για να διαφύγει ο «Ελ Τσάπο»
Στον εντοπισμό του τούνελ που χρησιμοποίησε για να διαφύγει ο γνωστός Μεξικανός βαρώνος της κοκαΐνης, Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκούζμαν, το οποίο χρησίμευε για τη μεταφορά του «εμπορεύματος» από το Μεξικό στις ΗΠΑ, προχώρησε η αστυνομία, αποκαλύπτοντας λεπτομέρειες της οργάνωσης οι οποίες προκαλούν σοκ, ενώ συνελήφθησαν και 16 μέλη του καρτέλ Σιναλόα, τα οποία βρέθηκαν στον ίδιο χώρο.

Μετά από έρευνα και αξιοποίηση των πληροφοριών που υπήρχαν, η αστυνομία «ξεσκέπασε» το υπόγειο τούνελ που χρησιμοποιούσε το καρτέλ, το οποίο διέσχιζε μία απόσταση μισού μιλίου, ενώνοντας τη μεξικανική πόλη Τιχουάνα, με τις ΗΠΑ! Στο τούνελ είχαν κατασκευαστεί ράγες για να μεταφέρονται με βαγόνια τα ναρκωτικά, ενώ υπήρχε ένα πλήρες ηλεκτροδοτούμενο σύστημα, καθώς και δεκάδες γεννήτριες. Στις εγκαταστάσεις εντοπίστηκαν αποθήκες, μέσα στις οποίες ήταν τοποθετημένοι σε συσκευασίες περισσότεροι από 10 τόνοι κάνναβης!

Κλείσιμο
Το τούνελ διέθετε μεταλλικά στηρίγματα, ώστε να αποφεύγεται η κατάρρευση,  καθώς και πλήρη εξαερισμό, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα διαμονής για μεγάλο χρονικό διάστημα, προφανώς λειτουργώντας και ως καταφύγιο σε περίπτωση ανάγκης.

Δείτε τις φωτογραφίες και τα βίντεο που δόθηκαν στη δημοσιότητα...















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης