«Δεν είμαι άκαρδη», λέει τώρα η εικονολήπτρια που έβαλε τρικλοποδιά σε πρόσφυγες

«Δεν είμαι άκαρδη», λέει τώρα η εικονολήπτρια που έβαλε τρικλοποδιά σε πρόσφυγες

Ζητά άφεση αμαρτιών, κάνοντας παράλληλα λόγο για κυνήγι μαγισσών σε βάρος της

«Δεν είμαι άκαρδη», λέει τώρα η εικονολήπτρια που έβαλε τρικλοποδιά σε πρόσφυγες
«Δεν είμαι άκαρδη, ούτε ρατσίστρια που κλωτσά παιδιά. Πανικοβλήθηκα».

Με τα λόγια αυτά η εικονολήπτρια από την Ουγγαρία, η οποία έβαλε τρικλοποδιά σε μετανάστες, ζήτα άφεση αμαρτιών αφού πρώτα όμως είχε διοχετεύσει όλο το μίσος της σε πρόσφυγες, κάνοντας παράλληλα λόγο για κυνήγι μαγισσών σε βάρος της.

«Δεν αξίζω τέτοια συμπεριφορά αλλά ούτε τις ύβρεις και τις απειλές κατά της ζωής μου.  Είμαι μία άνεργη μητέρα μικρών παιδιών που έλαβε μία κακή απόφαση. Πραγματικά , λυπάμαι γι' αυτό που συνέβη», αναφέρει σε γραπτή αποστολή της η Πέτρα Λάζλο, σε μια προσπάθεια να να δικαιολογήσει τα... αδικαιολόγητα. 

Η εικονολήπτρια από την Ουγγαρία, η οποία συνελήφθη επ' αυτοφώρω από κάμερες συναδέλφων, να κλωτσά ένα κορίτσι και να ρίχνει στο έδαφος έναν πρόσφυγα που κρατούσε ένα παιδί στην αγκαλιά του, βάζοντας τρικλοποδιά, περνάει στην αντεπίθεση στέλνοντας μία απολογητική επιστολή στην τοπική εφημερίδα «Magyar Nemze», ζητώντας από την διεθνή κοινότητα να την συγχωρήσει.  

Στην επιστολή της αναφέρει χαρακτηριστικά πως μετά το περιστατικό, που σημειώθηκε την Τρίτη, η ίδια είναι σε κατάσταση σοκ. Ωστόσο, αρνείται όλες τις κατηγορίες για ρατσισμό και δικαιολογείται, λέγοντας πως οι πράξεις της είχαν κίνητρο το φόβο. 
Κλείσιμο



«Η κάμερα κατέγραφε, εκατοντάδες μετανάστες έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό, ένας από αυτούς έτρεξε προς το μέρος μου και εγώ φοβήθηκα», έγραψε. 

«Τότε κάτι έσπασε μέσα μου. Απλά σκέφτηκα ότι  δεχόμουν επίθεση και όφειλα να προστατέψω τον εαυτό μου. Είναι δύσκολο να πάρεις τις σωστές αποφάσεις όταν είσαι σε πανικό»,  προσθέτει στην επιστολή της. Η Λάζλο υποστηρίζει επίσης ότι είναι πρόθυμη να αναλάβει την ευθύνη για τις πράξεις της: «Δεν είμαι άκαρδη, ρατσίστρια που κλωτσά παιδιά.

Δεν αξίζω το πολιτικό κυνήγι μαγισσών εναντίον μου, ούτε τις απειλές θανάτου. Είμαι απλά μια άνεργη μητέρα δύο παιδιών που έκανε λάθος επιλογές. Λυπάμαι πάρα πολύ». 

Η Λάζλο απολύθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό N1TV λίγες ώρες αφότου το βίντεο με το περιστατικό άρχισε να κάνει τον γύρο του κόσμου. 

Χθες, Πέμπτη, η ουγγρική Δικαιοσύνη ανακοίνωσε ότι μια ποινική έρευνα έχει ξεκινήσει σε βάρος της και δύο μικρά κόμματα της αντιπολίτευσης κατέθεσαν μήνυση εναντίον της. 

«Στο πλαίσιο της έρευνας οι αρχές θα εξετάσουν εάν έχουν διαπραχθεί σοβαρότερες αξιόποινες πράξεις», επεσήμανε ο Σάντορ Τόρο, αναπληρωτής εισαγγελέας της κοινότητας του Κσόνγκραντ. 

Ένας «τοίχος ντροπής» σε λογαριασμό στο Facebook, στον οποίο έχουν αναρτηθεί φωτογραφίες, βίντεο και σχόλια σχετικά με το περιστατικό που αποτελεί ντροπή για την εικονολήπτρια , έχει ήδη δεχτεί επισκέψεις από 16.000 χρήστες του Διαδικτύου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης