Βίντεο: Ποιος είναι ο πρόσφυγας που του έβαλε τρικλοποδιά η εικονολήπτρια

Βίντεο: Ποιος είναι ο πρόσφυγας που του έβαλε τρικλοποδιά η εικονολήπτρια

Προπονητής ποδοσφαιρικής ομάδας στη Συρία, απελπισμένος πατέρας στην Ουγγαρία

Βίντεο: Ποιος είναι ο πρόσφυγας που του έβαλε τρικλοποδιά η εικονολήπτρια
Ο Οσάμα Αμπντούλ Μόχσεν ποζάρει με περηφάνια δίπλα στα νεαρά παιδιά της ποδοσφαιρικής ομάδας al-Fotuwa SC που προπονεί στη Συρία. Χαμογελαστός για την πορεία των «παιδιών» του φωτογραφίζεται μαζί τους και λίγο πιο μακριά το ίδιο χαρούμενος δείχνει κι ο γιος του, Ζαίντ…

Αυτή η φωτογραφία αποτυπώνει την ευτυχία, την καθημερινότητα, την «κανονική» ζωή που ζούσε ο πρώην ποδοσφαιριστής και προπονητής στην Ντείρ Εζόρ της Συρίας.



Όλα αυτά, όμως, σκιαγραφούν την ευτυχία που ανήκει πια στο παρελθόν, μία ανάμνηση που πλέον σκονίζεται από τις «στάχτες» του πολέμου. Και σαν να μην έφτανε η λαίλαπα του εμφυλίου που πλήττει τη χώρα του τα τελευταία χρόνια, σαν να μην ήταν αρκετή η τρομοκρατία και η αγριότητα του Ισλαμικού Κράτους, ήρθε και μία… τρικλοποδιά να συμπληρώσει την κατάρρευση.
Κλείσιμο



Η εικόνα του Οσάμα Αμντούλ Μόχσεν, ο οποίος κρατώντας σφιχτά στην αγκαλιά του τον 7χρονο Ζαίντ, πέφτει στο έδαφος αφού η εικονολήπτρια Πέτρα Λάζλο από την Ουγγαρία του βάζει τρικλοποδιά, έκανε το γύρο του κόσμου.

Τα πλάνα με την Λάζλο να θέλει να εμποδίσει την πορεία του κατάκοπου και απεγνωσμένου πατέρα, ο οποίος έτρεχε για να αποφύγει τους αστυνομικούς στα σύνορα της Ουγγαρίας, προκάλεσαν την οργή της κοινής γνώμης.



Η σοκαριστική εικόνα του άνδρα να σωριάζεται στο έδαφος με τον μικρό γιο του που φορούσε φανέλα του Άρη, γεγονός που σημαίνει πως είχε περάσει και από την Ελλάδα, οδήγησε τη διεύθυνση του τηλεοπτικού σταθμού N1Tv να απολύσει τη γυναίκα. Την ίδια ώρα, δύο κόμματα της ουγγρικής αντιπολίτευσης κατέθεσαν μήνυση εναντίον της Λάζλο για την απάνθρωπη συμπεριφορά της.



Νέα πλάνα που κυκλοφόρησαν καταγράφουν το συγκλονιστικό επεισόδιο από άλλη γωνία, αποτυπώνοντας την οργή στο πρόσωπο του Μόχσεν και την απόγνωση του παιδιού που κλαίει γοερά πέφτοντας στο χώμα.

Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, ο άνδρας με όση δύναμη έχει σηκώνεται όρθιος, παίρνει και πάλι στην αγκαλιά του το παιδί του και αφού απευθυνθεί σε έντονο ύφος στην εικονολήπτρια που τον έριξε, φεύγει όσο γίνεται πιο γρήγορα.



Ο προπονητής της «dream team», όπως κάποιοι οπαδοί χαρακτηρίζουν την al-Fotuwa SC, ξέρει από δυσκολίες. Άλλωστε, είχε συλληφθεί και βασανιστεί από το καθεστώς του Μπασάρ Αλ Άσαντ, σύμφωνα με δημοσιεύματα, που τον αναφέρουν ως «επαναστάτη».

Ο Μόχσεν είχε εγκαταλείψει τη Συρία μετά την απελευθέρωσή του μαζί με τον μικρό Ζαίντ και είχε βρει καταφύγιο στην Τουρκία, όμως, τελικός προορισμός του ήταν η Γερμανία όπου σκόπευε να ζητήσει άσυλο. Η σύζυγος και ο μεγαλύτερος γιος του, Μοχανάντ, παραμένουν στην Τουρκία περιμένοντας το «πράσινο φως» από τον ίδιο ώστε να ταξιδέψουν και εκείνοι με τη σειρά τους στη Γερμανία.



Στο ταξίδι για την ελευθερία ο Σύρος προπονητής είχε περάσει από την Ελλάδα, φτάνοντας στα Σκόπια και έπειτα στη Σερβία, όπου έφτασε μέχρι τα σύνορα της Ουγγαρίας, σύμφωνα με τον γιο του Μοχανάντ.

Ο 19χρονος που μίλησε σε αραβικά ΜΜΕ δήλωσε σοκαρισμένος από τις εικόνες της επίθεσης στον πατέρα του και τον μικρό του αδελφό, ενώ δεν αποκάλυψε πού μπορεί να βρίσκονται τώρα οι δικοί του.

Στο μεταξύ, δεκάδες είναι τα σχόλια Σύρων που καλούν τον Μόχσεν να μην απελπίζεται προσπαθώντας να του δώσουν κουράγιο.









Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης