Οι Ευρωπαίοι διαδήλωσαν υπέρ της Ελλάδας και κατά της λιτότητας

Οι Ευρωπαίοι διαδήλωσαν υπέρ της Ελλάδας και κατά της λιτότητας

Από το Λονδίνο, τις Βρυξέλλες, το Ελσίνκι μέχρι τη Λισαβόνα, το Λουξεμβούργο το Παρίσι και ξανά τη Ρώμη - Δείτε φωτογραφίες

Οι Ευρωπαίοι διαδήλωσαν υπέρ της Ελλάδας και κατά της λιτότητας
Χιλιάδες πολίτες σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις βγήκαν την Κυριακή στους δρόμους και κρατώντας ελληνικές σημαίες, φώναξαν για το δικαίωμα της Ελλάδας στην αξιοπρέπεια, εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους στην ελληνική κυβέρνηση, στην κρίσιμη διαπραγμάτευση που δίνει με τους Ευρωπαίους εταίρους.

Από το Λονδίνο, τις Βρυξέλλες, το Ελσίνκι μέχρι τη Λισαβόνα, το Λουξεμβούργο, η Στοκχόλμη, το Παρίσι και ξανά τη Ρώμη (όπου έγινε και το Σάββατο μεγαλειώδης διαδήλωση), οι Ευρωπαίοι πολίτες διαδήλωσαν για τρίτη φορά μέσα σε μερικές ημέρες, έχοντας κεντρικό σύνθημα: «Αλληλεγγύη στον ελληνικό λαό κατά της λιτότητας - Ούτε βήμα πίσω-Θα νικήσουμε».

Στην Αυστρία, μεγάλο  συλλαλητήριο στήριξης των ελληνικών θέσεων πραγματοποιήθηκε στην αρχή του μεγαλύτερου εμπορικού δρόμου της Βιέννης, δίπλα στη φημισμένη «Συνοικία των Μουσείων»

Κλείσιμο
Στο συλλαλητήριο, που διάρκεσε πάνω από μιάμιση ώρα και στο οποίοι συμμετείχαν όχι μόνον Αυστριακοί πολίτες και Έλληνες της Αυστρίας αλλά και αρκετοί Ισπανοί, υπήρχαν πανό με επιγραφές όπως: «Έλληνες ο αγώνας σας είναι και δικός μας αγώνας», «Τέλος με την πολιτική λιτότητας», «Σηκωθείτε και αγωνιστείτε», «Je suis Hellas», ενώ αρκετές ήταν οι ελληνικές σημαίες που κρατούσαν μερικοί στα χέρια ή είχαν ντυθεί με αυτές.

Στους χαιρετισμούς διαφόρων ομιλητών κυριάρχησαν τα συνθήματα: «Αγώνας για τη Δημοκρατία, για την Ελλάδα, για την Ευρώπη, για όλους τους ανθρώπους», «Η Ελλάδα μάς χρειάζεται όλους , η Ευρώπη μάς χρειάζεται όλους», «Κατά της λιτότητας του θανάτου», «Όχι στη συνέχιση της πολιτικής των οικονομικών ελίτ», «Ο αγώνας αφορά όλους και πρέπει να τον κερδίσουμε», όπως επίσης «Ξεσηκωθείτε για δημοκρατία, ελευθερία, ανθρώπινη αξιοπρέπεια».
Η εκδήλωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης ολοκληρώθηκε με τραγούδια του αγώνα του κορυφαίου μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, που τραγουδήθηκαν αυθόρμητα από τους συγκεντρωμένους.

Ο Μανώλης Γλέζος στη συγκέντρωση αλληλεγγύης του Βελγίου

Την ίδια ώρα, με βασικό ομιλητή τον Μανώλη Γλέζο πραγματοποιήθηκε στην πλατεία του Χρηματιστηρίου στις Βρυξέλλες συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των πολιτικών λιτότητας, αλλά και αλληλεγγύης προς τον ελληνικό λαό. 

Στη συγκέντρωση έλαβαν μέρος εκατοντάδες Έλληνες και Βέλγοι πολίτες ενώ τον λόγο έλαβαν και Βέλγοι συνδικαλιστές.

Μιλώντας προς τους συγκεντρωμένους ο κ. Γλέζος ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως «το πιο χαρακτηριστικό είναι ότι είμαστε μαζεμένοι μπροστά στο χρηματιστήριο, ως αντίδραση απέναντι στο χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο που έτρεξαν όλοι να το σώσουν ληστεύοντας τον ελληνικό λαό και τους άλλους λαούς».

Σημειώνεται πως εκτός από την Ευρώπη, πάντως, την πρόθεσή τους να διαδηλώσουν για να συμπαρασταθούν στην Ελλάδα εκδήλωσαν και πολίτες στις ΗΠΑ, την Βραζιλία, ακόμα και την Αυστραλία. 

Φωτογραφίες από το Twitter

Λονδίνο, πλατεία Τραφάλγκαρ 










Παρίσι






Άμστερνταμ














Βρυξέλλες


Λουξεμβούργο 



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης