«Ανάσα Αξιοπρέπειας» ζήτησαν από το Σύνταγμα πάνω από 20.000 Έλληνες

«Ανάσα Αξιοπρέπειας» ζήτησαν από το Σύνταγμα πάνω από 20.000 Έλληνες

Με ελληνικές σημαίες στα χέρια και φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της κυβέρνησης - Κάλεσμα για νέο συλλαλητήριο τη Δευτέρα, την ώρα του Eurogroup


«Ανάσα Αξιοπρέπειας» ζήτησαν από το Σύνταγμα πάνω από 20.000 Έλληνες
Με ελληνικές σημαίες στα χέρια και φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της ελληνικής κυβέρνησης χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν σήμερα στην πλατεία Συντάγματος, στο κέντρο της Αθήνας και ζήτησαν μια «ανάσα αξιοπρέπειας», διαδηλώνοντας για την κατάργηση του προγράμματος της λιτότητας, ενώ απηύθυναν κάλεσμα για νέο συλλαλητήριο τη Δευτέρα, την ώρα του Eurogroup.

Μετά τις επιτυχημένες διαδηλώσεις της περασμένης Τετάρτης, αλλά και της Πέμπτης 5 του Φλεβάρη, όταν πολίτες όλων των ηλικιών συγκεντρώθηκαν και έδωσαν δυναμικό «παρών» στην κρίσιμη διαπραγμάτευση για τη χώρα μας, το κύμα συνετίστηκε για τρίτη φορά, ενώ εκτός από την Αθήνα, ανάλογες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν σε πολλές άλλες πόλεις της χώρας, καθώς και σε όλη την Ευρώπη.

Η σημερινή συγκέντρωση στην Αθήνα χαρακτηρίστηκε, πάντως, από την μεγάλη προσέλευση του κόσμου που πλημμύρισε, όχι μόνο την πλατεία Συντάγματος, αλλά και όλους τους γύρω δρόμους, κλείνοντας έτσι την κυκλοφορία καθ' όλη τη διάρκειά της, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από 20.000 πολίτες.

Κλείσιμο
Είναι χαρακτηριστικό ακόμη ότι, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, δεν υπήρχαν κομματικά συνθήματα ή πανό, αλλά πολλές ελληνικές σημαίες. Έντονη ήταν επίσης η παρουσία των σχολικών φυλάκων, αλλά και της πορείας μοτοσικλετιστών που κατέληξε στο Σύνταγμα.



Οι διαδηλωτές άρχισαν να αποχωρούν λίγο μετά τις 9 το βράδυ από την πλατεία Συντάγματος.



«Την ώρα που η Ελληνική αντιπροσωπεία θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες και θα διαπραγματεύεται τη διευθέτηση του Ελληνικού χρέους, μια κατάμεστη πλατεία Συντάγματος, Λευκού πύργου, αλλά και όλων των υπόλοιπων πλατειών της χώρας, ίσως αποτελέσει το ισχυρότερο διαπραγματευτικό χαρτί. Πάνω από τις στατιστικές και τους δείκτες της οικονομίας, πρέπει να βρεθεί ο Ελληνικός λαός και το αίτημά του για ανεξαρτησία, δημοκρατία, δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια, αρχές που υποτίθεται πως είναι αυτονόητες αλλά και επιβεβλημένες στην Ευρώπη του Πολιτισμού», ήταν το μήνυμα που έδωσαν οι διοργανωτές, που δηλώνουν απλοί πολίτες, χωρίς κομματική ιδιότητα και άλλα «οφέλη».  



Εν τω μεταξύ, στο Λονδίνο, στις Βρυξέλλες, στο Ελσίνκι στη Λισαβόνα, στο Λουξεμβούργο, στη Στοκχόλμη, στο Παρίσι και στη Ρώμη χιλιάδες Ευρωπαίοι βγήκαν, επίσης, στους δρόμους εκφράζοντας μέσα από πορείες και συγκεντρώσεις την στήριξή τους στη χώρα μας και την κυβέρνηση. Διαβάστε περισσότερα και δείτε φωτογραφίες εδώ

Φωτογραφία από το Twitter: Διαδήλωση υπέρ της Ελλάδας στο Παρίσι


Μάλιστα, με βασικό ομιλητή τον Μανώλη Γλέζο πραγματοποιήθηκε στην πλατεία του Χρηματιστηρίου στις Βρυξέλλες συγκέντρωση διαμαρτυρίας «κατά των πολιτικών λιτότητας», αλλά και «αλληλεγγύης» προς τον ελληνικό λαό. Στη συγκέντρωση έλαβαν μέρος εκατοντάδες Έλληνες και Βέλγοι πολίτες ενώ τον λόγο έλαβαν και Βέλγοι συνδικαλιστές.

Μιλώντας προς τους συγκεντρωμένους ο κ. Γλέζος ανέφερε μεταξύ άλλων και τα εξής: «Το πιο χαρακτηριστικό είναι ότι είμαστε μαζεμένοι μπροστά στο χρηματιστήριο, ως αντίδραση απέναντι στο χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο που έτρεξαν όλοι να το σώσουν ληστεύοντας τον ελληνικό λαό και τους άλλους λαούς».



Εκδήλωση υποστήριξης προς την Ελλάδα στη Λευκωσία

Πολλοί πολίτες συγκεντρώθηκαν, υπό βροχή, έξω από το Σπίτι της Ευρώπης απόψε, για να διαδηλώσουν την υποστήριξη τους στην Ελλάδα, εν όψει της συνόδου του Eurogroup στις Βρυξέλλες.
 
Οι διαδηλωτές κρατούσαν ελληνικές σημαίες και πανό στα οποία αναγράφονταν συνθήματα, όπως, «Διεκδικούμε αξιοπρέπεια και ελπίδα» και «έξω τα αρπακτικά από την Ελλάδα και την Κύπρο». Την εκδήλωση οργάνωσε το Δίκτυο Αλληλεγγύης Ελλήνων Πολιτών της Κύπρου.

























































Συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα
Περισσότερα από 8.000 άτομα εκτιμά η αστυνομία ότι βρίσκονται στο Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη, διαδηλώνοντας κατά της λιτότητας και των μνημονίων και με στόχο την έκφραση αλληλεγγύης στις ελληνικές θέσεις, στο πλαίσιο του αυριανού κρίσιμου Eurogroup.
Λόγω της μεγάλης συγκέντρωσης κλειστοί παραμένουν κεντρικοί δρόμοι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, κλειστή είναι η Λεωφόρος Νίκης, κάθετος της Διαγωνίου και της Εθνικής Αμύνης στην Τσιμισκή.

Οι διαδηλωτές, ζητούν «απαλλαγή από τα μνημόνια και τη λιτότητα», αρκετοί είναι αυτοί που κρατούν ελληνικές σημαίες και κάποιοι σημαίες κρατών της Ε.Ε. Κρατώντας δε πλακάτ κατά της Γερμανίας, κεντρικό τους σύνθημα αποτελεί «δε φοβόμαστε, δεν εκβιαζόμαστε».

Διαβάστε περισσότερα στο seleo.gr





Στην υπόλοιπη χώρα, πολίτες συγκεντρώθηκαν στα Ιωάννινα, την Κόρινθο, το Ναύπλιο, τη Βέροια, την Κέρκυρα, την Σκιάθο, τη Νάουσα, την Χίο, τον Πύργο, τη Λάρισα, το Βόλο, την Καστοριά, την Καβάλα, την Καλαμάτα, την Κάλυμνο, τη Λέσβο, το Ηράκλειο, τα Χανιά, το Ρέθυμνο, την Πάτρα και τη Λαμία.

Φωτογραφίες από τη Λαμία από το lamiareport.gr




«Ανάσα αξιοπρέπειας» και στις πλατείες των πόλεων της Ηπείρου

Συγκεντρώσεις ενάντια στην λιτότητα πραγματοποιήθηκαν στα Ιωάννινα, την Ηγουμενίτσα, την Αρτα και την Πρέβεζα με τους πολίτες της Ηπείρου να ζητούν «ανάσα αξιοπρέπειας».

Στις 6 το απόγευμα στις κεντρικές πλατείες συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες διαδηλωτές, με το βλέμμα στραμμένο στην διαπραγμάτευση που κυριάρχησε στις συζητήσεις τους. Οι συγκεντρωμένοι εξέφρασαν την συμπαράσταση τους και την στήριξη τους στην Κυβέρνηση.

Συγκέντρωση υπέρ των θέσεων της Ελληνικής κυβέρνησης στο Ηράκλειο

Μια ακόμη συγκέντρωση υπέρ των θέσεων της Ελληνικής κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, πραγματοποιήθηκε και στο Ηράκλειο, στην πλατεία Ελευθερίας.

Στη συγκέντρωση πήραν μέρος μαζικά οι Ηρακλειώτες μετά από το κάλεσμα πολιτών που έγινε από μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Οι Έλληνες, θα πρέπει να στείλουμε με ομοψυχία τώρα, ένα ηχηρό μήνυμα στην Ευρώπη για αλλαγή της πολιτικής λιτότητας, της ύφεσης, της ανεργίας, που φτωχοποιεί ολοένα τον Ελληνικό Λαό», αναφέρεται μεταξύ άλλων σε σχετική πρόσκληση την οποία είχαν απευθύνει οι οργανωτές καλώντας τους πολίτες να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση επισημαίνοντας ότι: «Η ιστορική ευθύνη όλων μας είναι μεγάλη».

Συγκεντρώσεις συμπαράστασης στην κυβέρνηση σε Πάτρα και άλλες πόλεις της Δυτικής Ελλάδας
   
Μεγάλος αριθμός πολιτών συγκεντρώθηκε και στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας.

Οι συγκεντρωμένοι κρατούσαν πανό και πλακάτ με συνθήματα, που μεταξύ άλλων έγραφαν «τέρμα στην λιτότητα και την ανεργία, η Ελλάδα δεν είναι αποικία», καθώς και ελληνικές σημαίες. Διαβάστε περισσότερα στο thebest.gr

Συγκεντρώσεις συμπαράστασης πραγματοποιήθηκαν επίσης στην πλατεία Ιατρίδη στον Πύργο και σε άλλες πόλεις της Δυτικής Ελλάδας, ενώ πολίτες του Αγρινίου μετέβησαν με λεωφορεία στην Αθήνα, προκειμένου να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση της πλατείας Συντάγματος.

Φωτογραφία από τη διαδήλωση στην Πάτρα


Συγκέντρωση και στο Ναύπλιο 



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης