Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης μπήκε στο μετρό για να ηρεμήσει τους κατοίκους

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης μπήκε στο μετρό για να ηρεμήσει τους κατοίκους

Μαζί με τον κυβερνήτη της πόλης διαβεβαιώνει τους πολίτες ότι μπορούν άφοβα να μετακινούνται με τα μέσα μεταφοράς και ότι δεν υπάρχει απειλή από τους τζιχαντιστές 

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης μπήκε στο μετρό για να ηρεμήσει τους κατοίκους
Για να καθησυχάσουν τους Νεοϋορκέζους μετά τις δηλώσεις της ιρακινής κυβέρνησης ότι οι τζιχαντιστές σχεδίαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις στο μετρό του Παρισιού και σε αμερικανικές πόλεις,ο δήμαρχος του "Μεγάλου Μήλου" αλλά και ο  κυβερνήτης της αμερικανικής μεγαλούπολης είχαν την ίδια ιδέα:Να μετακινηθούν με το μετρό προκειμένου να πείσουν  τους συμπολίτες του ότι μπορούν άφοβα να μετακινούνται με τα μέσα μεταφοράς. 

Σύμφωνα με το Reuters ,η προειδοποίηση του Ιρακινού πρωθυπουργού ότι οι φανατικοί ισλαμιστές σχεδίαζαν να εξαπολύσουν επιθέσεις στο Παρίσι αλλά και τη Νέα Υόρκη, έσπειρε τον φόβο στους κατοίκους της μεγαλύτερης πόλης των ΗΠΑ. 

Κλείσιμο
Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Αντριου Κουόμο και ο δήμαρχος της αμερικανικής μεγαλούπολης,Μπιλ ντε Μπλάσιο, έδωσαν πρώτοι το καλό παράδειγμα.



"Έχω ένα απλό μήνυμα για τους Νεοϋορκέζους. Δεν υπάρχει κάποια αξιόπιστη απειλή για το μετρό", δήλωσε στους δημοσιογράφους, ο πανύψηλος δήμαρχος κατά την έξοδο του από το σταθμό του μετρό "City Hall". Λίγα τετράγωνα πιο κάτω, στην στάση "Penn Station", o κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο , υποστήριζε:

"Θα δείτε περισσότερους αστυνομικούς στους δρόμους από κάθε άλλη φορά. Μην πανικοβληθείτε, όμως".

Στην Ουάσινγκτον, η εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, Κέιτλιν Χέιντεν, έσπευσε χτες, να δηλώσει ότι ο Λευκός Οίκος δεν έχει ενημερωθεί για κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο μαχητών του Ισλαμικού Κράτους να επιτεθούν εναντίον των δικτύων του μετρό αμερικανικών πόλεων και του Παρισιού.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης