Μία εβδομάδα μετά την τραγωδία στη Σόμα άνοιξαν εκ νέου τα ορυχεία!

Μία εβδομάδα μετά την τραγωδία στη Σόμα άνοιξαν εκ νέου τα ορυχεία!

«Η καταστροφή  δεν βγαίνει από το μυαλό μου ούτε για ένα λεπτό. Πήγα με μισή καρδιά να εργαστώ, αλλά δεν μπορώ να κάνω αλλιώς», λέει εργάτης στην εφημερίδα Hurriyet

Μία εβδομάδα μετά την τραγωδία στη Σόμα άνοιξαν εκ νέου τα ορυχεία!
Η παραγωγή πρέπει να συνεχιστεί στα ορυχεία γύρω από την Σόμα, παρά τον τραγικό θάνατο 301 ανθρακωρύχων την περασμένη εβδομάδα! Μία μικρή ομάδα εργατών πήγε πίσω για δουλειά για πρώτη φορά στις 20 Μαΐου,  μόλις μια εβδομάδα μετά το τραγικό δυστύχημα που βύθισε όλη την Τουρκία στο πένθος.

Μεταξύ των πέντε ορυχείων λιγνίτη που λειτουργούν στην περιοχή -και όπως διαπιστώθηκε δεν τηρούν βασικούς κανόνες ασφαλείας-, τα τρία ανήκουν στην εταιρεία που εκμεταλλεύεται το ορυχείο κοντά στο χωριό Εγνιέζ που σημειώθηκε η τραγωδία με τους εκατοντάδες νεκρούς.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Hurriyet, ο Φέρντι Σαζίν, που ήταν από τους πρώτους εργαζόμενους που έπρεπε να επιστρέψει στα ορυχεία μετά το δυστύχημα, είπε στην τουρκική εφημερίδα ότι ήταν ψυχικά καταβεβλημένος κατά τη διάρκεια της βάρδιάς του. «Δεν μου πέρασε καθόλου από το μυαλό ότι διακινδύνευα τη ζωή μου, αλλά σκεφτόμουν τους φίλους μου και ό, τι έζησαν κάτω από τη γη. Είδα τα πρόσωπα των παιδιών τους. Αυτό που έχουμε περάσει τις τελευταίες ημέρες ήταν πολύ δύσκολο, πολύ βαρύ», τόνισε.
Κλείσιμο

Όπως πολλοί εργάτες, έτσι και ο Σαχίν δεν είχε άλλη επιλογή. Πρέπει να εργαστούμε για την επιβίωση, τόνισε στην εφημερίδα, παρά το γεγονός ότι η εργασία τώρα είναι πιο επώδυνη μετά την τραγωδία.

«Η καταστροφή  δεν βγαίνει από το μυαλό μου ούτε για ένα λεπτό. Πήγα με μισή καρδιά να εργαστώ. Έπρεπε να πάω πίσω στο ορυχείο αμέσως μετά το δυστύχημα. Πήγα, αλλά δεν μπορούσα να το κάνω, γύρισα πίσω από την είσοδο του ορυχείου. Όμως τώρα δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να εργαστώ», είπε ακόμη ο Σαζίν.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης