Κέρι: Θα εξετάσουμε από κοινού με το Παρίσι το ζήτημα των παρακολουθήσεων

Κέρι: Θα εξετάσουμε από κοινού με το Παρίσι το ζήτημα των παρακολουθήσεων

«Η προστασία των πολιτών μας στον σημερινό κόσμο είναι πολύ περίπλοκη κι αποτελεί μία μεγάλη πρόκληση», τόνισε

Κέρι: Θα εξετάσουμε από κοινού με το Παρίσι το ζήτημα των παρακολουθήσεων
Οι ΗΠΑ θα συζητήσουν με τη"την παλαιά σύμμαχό" τους τη Γαλλία, ΗΠΑ, για το πρόγραμμα παρακολουθήσεων των επικοινωνιών της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας (NSA), στο πλαίσιο του οποίου φέρονται να παρακολουθούνταν δεκάδες χιλιάδες Γάλλοι και θα δωθούν εξηγήσεις από αμερικανικής πλευράς, επεσήμανε σήμερα ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Τζον Κέρι.

"Η Γαλλία είναι ένας από τους πιο παλιούς συμμάχους μας σε παγκόσμιο επίπεδο και έχω μια ιδιαίτερα στενή σχέση συνεργασίας με τον Λοράν Φαμπιούς", είπε ο Κέρι.

Κλείσιμο
"Θα έχουμε διμερείς συζητήσεις, μεταξύ αυτών και με τους Γάλλους εταίρους μας, για να διευθετηθούν τα ζητήματα αυτά", πρόσθεσε ο ίδιος κατά την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Παρίσι, αναφερόμενος στις αποκαλύψεις της γαλλικής εφημερίδας Λε Μοντ σχετικά με το εύρος των παρακολουθήσεων.

«Η προστασία των πολιτών μας στον σημερινό κόσμο είναι πολύ περίπλοκη κι αποτελεί μία μεγάλη πρόκληση», τόνισε ο ίδιος μετά τη συνάντησή του με τον ομόλογό του του Κατάρ Χαλίντ μπεν Μοχάμεντ αλ Ατίγια.

«Οι ΗΠΑ αναθεωρούν τη στιγμή αυτή τον τρόπο συλλογής των πληροφοριών. Στόχος μας είναι να προσπαθήσουμε να βρούμε τη χρυσή τομή ανάμεσα στην προστασία του ιδιωτικού βίου και της ασφάλειας των πολιτών μας», επεσήμανε ο Κέρι.

Σύμφωνα με τη Λε Μοντ, που επικαλείται στοιχεία που διέρρευσε ο πρώην συμβασιούχος στην Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας των ΗΠΑ (NSA) Έντουαρντ Σνόουντεν, αυτή πραγματοποίησε 70,3 εκατ. εγγραφές τηλεφωνικών επικοινωνιών Γάλλων υπηκόων μόνο στο διάστημα 10 Δεκεμβρίου 2012 και 8 Ιανουαρίου 2013.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης