Δεκάδες τραυματίες και νεκροί στο Πακιστάν για τη «βλάσφημη» ταινία

Δεκάδες τραυματίες και νεκροί στο Πακιστάν για τη «βλάσφημη» ταινία

Τουλάχιστον δεκαέξι είναι οι νεκροί και πενήντα πέντε οι τραυματίες από τις βίαιες διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο Καράτσι του Πακιστάν, με αφορμή την ταινία «Η Αθωότητα των Μουσουλμάνων»

Δεκάδες τραυματίες και νεκροί στο Πακιστάν για τη «βλάσφημη» ταινία
Τουλάχιστον δεκαέξι είναι οι νεκροί και πενήντα πέντε οι τραυματίες από τις βίαιες διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο Καράτσι του Πακιστάν, με αφορμή την ταινία «Η Αθωότητα των Μουσουλμάνων».

Χιλιάδες εξαγριωμένοι άνδρες ξεχύθηκαν στους δρόμους της πακιστανικής πόλης μετά την προσευχή και συγκρούστηκαν με τις αρχές ενώ προσπαθούσαν να κάψουν κινηματογράφους ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την ταινία. Μεταξύ των νεκρών είναι και ένας οδηγός τηλεοπτικού βαν που κάλυπτε τα βίαια γεγονότα από σφαίρες οι οποίες όπως υποστηρίζει ο τηλεοπτικός σταθμός προήλθαν από τις αστυνομικές δυνάμεις στην προσπάθειά τους να καταστείλουν το εξεγερμένο πλήθος.

Κλείσιμο
Ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Ρεμαν Μαλίκ έδωσε την εντολή για διενέργεια έρευνας σχετικά με τον θάνατο του άνδρα και παρακάλεσε το λαό για ειρηνική διαδήλωση. Ωστόσο ο σταθμός στον οποίο εργαζόταν ο άτυχος οδηγός μετέδωσε βίντεο με τον άνδρα σε κρίσιμη κατάσταση λίγο πριν μεταφερθεί στο νοσοκομείο όπου και έχασε τη ζωή του. Εκπρόσωπος του καναλιού μάλιστα δήλωσε ότι ο θάνατος του υπαλλήλου είναι «δολοφονία που καταδικάζουμε. Ο αστυνομικός που ενεπλάκη στο επεισόδιο πρέπει να συλληφθεί».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης