Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις για την αντι-ισλαμική ταινία στο Πακιστάν

Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις για την αντι-ισλαμική ταινία στο Πακιστάν

Η οικονομική ζωή και οι χερσαίες μεταφορές έχουν παραλύσει στο Πακιστάν σήμερα, ημέρα επίσημης αργίας που κηρύχθηκε στη χώρα αργία προκειμένου οι πολίτες να συμμετάσχουν στις διαδηλώσεις για την αντι-ισλαμική ταινία που έχει εξοργίσει τους μουσουλμάνους....

Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις για την αντι-ισλαμική ταινία στο Πακιστάν
Η οικονομική ζωή και οι χερσαίες μεταφορές έχουν παραλύσει στο Πακιστάν σήμερα, ημέρα επίσημης αργίας που κηρύχθηκε στη χώρα αργία προκειμένου οι πολίτες να συμμετάσχουν στις διαδηλώσεις για την αντι-ισλαμική ταινία που έχει εξοργίσει τους μουσουλμάνους.

Πολιτικά και θρησκευτικά κόμματα, μεταξύ τους το κυβερνών Λαϊκό Κόμμα του Πακιστάν, κάλεσαν το λαό να καταδικάσει το ιερόσυλο βίντεο απευθύνοντας ωστόσο έκκληση για την πραγματοποίηση ειρηνικών διαδηλώσεων.

Οι υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας δεν λειτουργούν σε αρκετές πόλεις, όπως στο εμπορικό κέντρο της χώρας, το Καράτσι, καθώς και στις πόλεις Πεσαβάρ και Κουέτα για λόγους ασφαλείας.

Οι αρχές στο Ισλαμαμπάντ έχουν ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας γύρω από την πρεσβεία των ΗΠΑ και άλλες διπλωματικές αποστολές δυτικών χωρών καθώς και σε κυβερνητικά κτίρια.

Στα πακιστανικά τηλεοπτικά δίκτυα προβάλλεται σήμερα αμερικανικό σποτ με τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και την υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον να απευθύνουν έκκληση για ηρεμία. Η Αυστραλία έκλεισε προσωρινά σήμερα τη διπλωματική της αποστολή στο Ισλαμαμπάντ για λόγους ασφαλείας.
Κλείσιμο

"Ζητούμε από τους Αυστραλούς να επανεξετάσουν την περίπτωση να ταξιδέψουν στο Πακιστάν λόγω των φόβων για μια πολύ μεγάλη τρομοκρατική απειλή, απαγωγή, θρησκευτική βία και απρόβλεπτη κατάσταση ασφαλείας.

"Αν αποφασίσετε να ταξιδέψετε στο Πακιστάν πρέπει να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί", ανακοίνωσε το αυστραλιανό υπουργείο Εξωτερικών.

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών προειδοποίησε τους πολίτες του να αποφύγουν να μεταβούν στο κέντρο του Σίδνεϊ αυτό το Σαββατοκύριακο λόγω ανησυχιών για τυχόν επανάληψη των ταραχών του Σαββάτου από οργισμένους μουσουλμάνους μετά την ανάρτηση μιας αντι-ισλαμικής ταινίας στο YouTube.

Ισχυρά μέτρα ασφαλείας εφαρμόζονται γύρω από τις διπλωματικές αποστολές δυτικών χωρών σε μουσουλμανικές χώρες, όπως στην πρωτεύουσα της Υεμένης Σαναά, στην Αίγυπτο, την Τυνησία, τη Λιβύη, την Ινδονησία, το Ιράν, ενόψει των διαδηλώσεων για την αντι-ισλαμική ταινία και τα σκίτσα για τον προφήτη Μωάμεθ που δημοσίευσε αυτή την εβδομάδα γαλλική εβδομαδιαία σατιρική εφημερίδα.

Χιλιάδες οργισμένοι μουσουλμάνοι διαδηλώνουν επίσης στη βόρεια Νιγηρία. Ο Αραβικός Σύνδεσμος, η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Αφρικανική Ένωση και ο Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση απευθύνοντας έκκληση για ειρήνη και ανεκτικότητα.

"Καταδικάζουμε καθετί που υποκινεί στο θρησκευτικό μίσος, στην εχθρότητα και τη βία ...Αναγνωρίζουμε πλήρως την ελευθερία της έκφρασης. Πιστεύουμε στη σπουδαιότητα του σεβασμού όλων των προφητών οποιασδήποτε θρησκείας", ανακοίνωσε η ΕΕ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης