Φονική επίθεση σε εβραϊκό σχολείο στη Γαλλία

Φονική επίθεση σε εβραϊκό σχολείο στη Γαλλία

Νεκροί είναι ένας 30χρονος πατέρας και οι δύο γιοι του, ηλικίας τριών και έξι ετών, ένα παιδάκι περίπου 10 ετών...

Φονική επίθεση σε εβραϊκό σχολείο στη Γαλλία
Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν ύστερα από αιματηρό επεισόδιο με πυροβολισμούς στο εβραϊκό κολέγιο Οζάρ Χατοράχ στην Τουλούζη στη Γαλλία.

Συγκεκριμένα,  νεκροί είναι ένας 30χρονος πατέρας και καθηγητής στο σχολείο και οι δύο γιοι του, ηλικίας τριών και έξι ετών, ένα παιδάκι 10 ετών, ενώ έχουν τραυματιστεί πέντε άτομα, ανάμεσά τους και ένας 17χρονος ο οποίος νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ένας άντρας που φορούσε κράνος άνοιξε πυρ την ώρα άνοιγαν οι πόρτες του κολεγίου και μαθητές έφταναν για τα πρωινά μαθήματα και στη συνέχεια εξαφανίστηκε με ένα μαύρο μηχανάκι.

Το περιστατικό συνέβη μια περίπου εβδομάδα μετά τα αιματηρά επεισόδια στην Τουλούζη και το Μοντομπάν της νοτιοδυτικής Γαλλίας, όπου τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν και ένας τραυματίστηκε.

Και στις δύο περιπτώσεις, ο δράστης είχε διαφύγει με μηχανάκι γεγονός που κάνει την αστυνομία να μιλά για το ίδιο πρόσωπο πίσω από τις επιθέσεις. Μάλιστα, όπως μετέδωσε η γαλλική τηλεόραση, το όπλο που χρησιμοποιήθηκε στο σημερινό περιστατικό ήταν του ίδιου διαμετρήματος με αυτό που χρησιμοποιήθηκε στις επιθέσεις εναντίον των στρατιωτικών.
Κλείσιμο

Ύστερα από την φονική επίθεση, το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας αποφάσισε να ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας των εβραϊκών σχολείων.

Ο υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές Φρανσουά Ολάντ ανακοίνωσε ότι αναχωρεί αμέσως για την Τουλούζη για να εκφράσει την αλληλεγγύη του προς τις οικογένειες των θυμάτων και την εβραϊκή κοινότητα.

Ο πολιτικός του αντίπαλος, ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, σπεύδει επίσης στην Τουλούζη.

"Αυτή η βάρβαρη, δολοφονική πράξη θα λάβει μία εβραϊκή απάντηση", αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Ευρωπαϊκή Διάσκεψη Ραβίνων.

"Η επίθεση αυτή αποτελεί επίθεση κατά της εβραϊκής κοινότητας στο σύνολό της. Εάν υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να τρομοκρατήσουν την εβραϊκή κοινότητα, η απάντησή μας είναι ότι δεν θα αφεθούμε στον εκφοβισμό", αναφέρεται στην ανακοίνωση στην οποία η Ευρωπαϊκή Διάσκεψη Ραβίνων υπόσχεται ότι θα συνεχισθεί η ανέγερση σχολείων, συναγωγών και η ίδρυση άλλων εβραϊκών θεσμών.






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης