"Τους εμπιστεύομαι" λέει τώρα για τους Μερκοζί ο Γκάιτνερ

"Τους εμπιστεύομαι" λέει τώρα για τους Μερκοζί ο Γκάιτνερ

Ο Αμερικανός υπ. Οικονομικών είδε τον Γάλλο ομόλογό του Μπαρουάν και δήλωσε ότι τα σχέδια Γερμανίας και Γαλλίας θα χτίσουν μια ισχυρότερη Ευρώπη

"Τους εμπιστεύομαι" λέει τώρα για τους Μερκοζί ο Γκάιτνερ
Ο γύρος επαφών του Αμερικανού υπ. Οικονομικών κ. Τίμοθι Γκάιτνερ στην Ευρώπη, ενόψει της Συνόδου Κορυφής, συνεχίζεται, ωστόσο το κλίμα που βγαίνει από τη σημερινή συνάντησή του με τον Γάλλο ομόλογό του Φρανσουά Μπαρουάν είναι τελείως διαφορετικό από αυτό που χαρακτήρισε τις δηλώσεις μετά τη χτεσινή συνάντηση με τον Γερμανό υπ. Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Οι δύο άνδρες είχαν σαφέστατα διαφωνήσει για τον ρόλο που πρέπει να διαδραματίζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα - διαβάστε εδώ http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=163816
Κλείσιμο
το αναλυτικό ρεπορτάζ - αφού οι ΗΠΑ θέλουν σαφώς μεγαλύτερες δυνατότητες παρέμβασης.

Ωστόσο ο κ. Γκάιτνερ, μετά τη συνάντησή του με τον Φρανσουά Μπαρουάν εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στις προσπάθειες της Γαλλίας και της Γερμανίας για ισχυρότερη δημοσιονομική διακυβέρνηση στην ευρωζώνη.

«Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη σε αυτά που κάνει ο πρόεδρος της Γαλλίας και ο υπουργός, σε συνεργασία με την Γερμανία για να χτίσουν μια ισχυρότερη Ευρώπη», δήλωσε χαρακτηριστικά από το Παρίσι ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, αφού ενημερώθηκε από τον Γάλλο υπ. Οικονομικών για τις γαλλογερμανικές προτάσεις που έχουν ως στόχο να ενισχυθεί η οικονομική διακυβέρνηση και η δημοσιονομική πειθαρχία της Ευρωζώνης.

Η περιοδεία Γκάιτνερ συνεχίζεται (διαβάστε εδώ http://www.protothema.gr/world/article/?aid=163888 αναλυτικά το σχετικό ρεπορτάζ),  ενώ οι αλλαγές που προωθούν Μέρκελ και Σαρκοζί παρακολουθούνται με ενδιαφέρον από τις αγορές αλλά και από τους Βρετανούς, με τον πρωθυπουργό Κάμερον να δηλώνει κατηγορηματικά πως θα προτάξει βέτο στις αλλαγές των συνθηκών, εάν αυτές δεν εξυπηρετούν τα βρετανικά συμφέροντα.

Διαβάστε εδώ http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=163939 για την σημερινή εικόνα των αγορών και εδώ http://www.protothema.gr/world/article/?aid=163918 για τις δηλώσεις του Βρετανου πρωθυπουργού. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης