Η Μόσχα πρέπει να αποδείξει ότι είναι πρόθυμη να διαπραγματευθεί, λέει ο ανώτερος σύμβουλος του Ζελένσκι
Ο Άντριι Γερμάκ έγραψε σήμερα στην εφαρμογή Telegram ότι αν ο Πούτιν δεν εμφανιστεί, θα είναι ένα σαφές μήνυμα προς τον κόσμο ότι η Μόσχα δεν θέλει την ειρήνη και δεν είναι «έτοιμη για σοβαρές διαπραγματεύσεις»
Ο επικεφαλής σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι αναμένει ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα συμμετάσχει στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις αύριο Πέμπτη στην Τουρκία.
Ο Άντριι Γερμάκ έγραψε σήμερα στην εφαρμογή Telegram ότι αν ο Πούτιν δεν εμφανιστεί, θα είναι ένα σαφές μήνυμα προς τον κόσμο ότι η Μόσχα δεν θέλει την ειρήνη και δεν είναι «έτοιμη για σοβαρές διαπραγματεύσεις».
Ο Γερμάκ, που είναι επικεφαλής του γραφείου του Ουκρανού προέδρου, ζήτησε να επιβληθούν κυρώσεις κατά της Ρωσίας εάν ο Πούτιν δεν πάει στην Τουρκία.
Τόνισε επίσης τη σημασία της ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ. «Χωρίς αυτό, δεν θα υπάρχουν πραγματικές εγγυήσεις (ασφάλειας)», είπε. Ο Ζελένσκι πρόκειται να μεταβεί αύριο Πέμπτη στην τουρκική πρωτεύουσα Άγκυρα για συνομιλίες με τον ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Αφορμή για το ταξίδι στάθηκε η προσφορά του Πούτιν να πραγματοποιήσει απευθείας ειρηνευτικές συνομιλίες με την ουκρανική πλευρά στην Κωνσταντινούπολη. Ωστόσο, η Ρωσία έχει αφήσει μέχρι στιγμής ανοιχτό το σχήμα των συνομιλιών και δεν είναι σαφές ποιος θα εκπροσωπήσει στις συνομιλίες αυτές τη Μόσχα.
Το περασμένο οικονομικό έτος (2025) αποδείχθηκε εξαιρετικά αποδοτικό για τη γνωστή εταιρεία δομικών και χημικών υλικών, που φέτος κλείνει 25 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα και ατενίζει το μέλλον με περισσή αισιοδοξία.
Η Novibet διαμορφώνει ένα σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον με διεθνή χαρακτηριστικά, επενδύοντας στην τεχνολογία, την εταιρική κουλτούρα και την επαγγελματική εξέλιξη των ανθρώπων της.