Κλειδωμένα σε ντουλάπια θα μένουν τα κινητά των μαθητών γυμνασίων στη Γαλλία
Τον πλήρη αποχωρισμό του κινητού από τα παιδιά προωθεί από τον Σεπτέμβριο η γαλλική κυβέρνηση, καθώς δεν θα επιτρέπεται να τα έχουν ούτε στο σακίδιό τους
Η Γαλλία θα κάνει ακόμη αυστηρότερους τους περιορισμούς στη χρήση κινητών στα σχολείααπό τους μαθητές γυμνασίων (παιδιά 11-15 ετών).
Από τον Σεπτέμβριο οι μαθητές θα βάζουν τα κινητά τους σε ντουλάπι που θα κλειδώνει ή σε σάκο στην είσοδο μόλις φτάσουν στο σχολείο και θα τα παίρνουν όταν φεύγουν.
Η υπουργός Παιδείας Ελιζαμπέτ Μπορν είπε στη Γερουσία ότι τα παιδιά πρέπει να αποχωρίζονται πλήρως από τα κινητά σε όλη τη διάρκεια της σχολικής ημέρας. Σε μια εποχή που στη χρήση οθονών αποδίδονται τόσα βλαπτικά αποτελέσματα, το μέτρο είναι αναγκαίο για την επιτυχία και την καλή διαβίωση των παιδιών στα σχολεία, εξήγησε η ίδια.
Οι πρώτες δοκιμές για την πλήρη απαγόρευση σε 100 σχολεία το τελευταίο εξάμηνο είναι ενθαρρυντικές, είπε η υπουργός.
Τα κινητά έχουν απαγορευτεί σε όλα τα γυμνάσια στη Γαλλία από το 2018, γράφει ο Guardian, ενώ απαγορεύονται και στα δημοτικά. Τα παιδιά μπορούν να τα έχουν στην τσάντα τους, αλλά δεν επιτρέπεται η χρήση ούτε στο διάλειμμα.
Τα σχολεία αναφέρουν ότι το μέτρο είναι θετικό, καθώς αυξάνει την κοινωνική επαφή και αυξάνει τη σωματική δραστηριότητα – αν και δεν λείπουν οι καταγγελίες των δασκάλων ότι τα παιδιά τα χρησιμοποιούν κρυφά στις τουαλέτες.
Η διεθνής διάκριση iF Design Award 2024 για το ελαστικό ECSTA PS71 EV, επιβεβαιώνει τη δέσμευση της εταιρείας για λύσεις υψηλών προδιαγραφών και κορυφαίας συμπεριφοράς στον δρόμο.
Banana breads, σκανδιναβικά σέμλα με σαντιγί, cinnamon rolls, κρουασάν gianduja, brownies με αλμυρή καραμέλα και πολλές ακόμη high-quality επιλογές από τα premium bakeries της πόλης
Με λύσεις που περιλαμβάνουν GPS Plotter, βυθόμετρα, όργανα, αυτόματο πιλότο, ηχοσυστήματα, VHF, κάμερες, ραντάρ και πολλά ακόμα, μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες κάθε σκάφους.