Πόλεμος στο Ισραήλ: Πιο εύκολη η δημιουργία «δωματίων ασφαλείας» σε κάθε σπίτι

Πόλεμος στο Ισραήλ: Πιο εύκολη η δημιουργία «δωματίων ασφαλείας» σε κάθε σπίτι

Αίρονται οι περιορισμοί που εμπόδιζαν τη δημιουργία κυρίως σε παλιά κτίρια - Μέτρα για τον χαρακτηρισμό αλλοδαπών ως τρομοκράτες

secure_room
Η διαδικασία για την έγκριση των επεκτάσεων σε διαμερίσματα με σκοπό την κατασκευή «ασφαλών δωματίων» θα γίνει ευκολότερη, έπειτα από τη ψηφοφορία της ισραηλινής Βουλής.

Με την τροπολογία, οι άνθρωποι που ζουν σε σπίτια που αποτελούνται από πολλά τμήματα ή σε κτίρια με πολλές εισόδους θα πρέπει να λάβουν τη συγκατάθεση του 60% των ατόμων του τμήματός τους για την κατασκευή του δωματίου.

Ως σήμερα, η προσθήκη οποιασδήποτε επέκτασης απαιτούσε τη συναίνεση τουλάχιστον του 60% του συνόλου των κατοίκων του κτιρίου ή του σπιτιού.

Ο νέος νόμος ψηφίστηκε για να διευκολύνει τους Ισραηλινούς να κατασκευάσουν «ασφαλή δωμάτια» στα διαμερίσματά τους, δεδομένου ότι πολλά παλαιότερα κτίρια χτίστηκαν με ένα μόνο «ασφαλές δωμάτιο» για ολόκληρο το κτίριο ενώ άλλα δεν είχαν καθόλου δωμάτια.

Κλείσιμο
Επιπλέον πέρασαν σε πρώτη ανάγνωση και άλλα νομοσχέδια που σχετίζονται με τον πόλεμο. Σε ένα από αυτά ο υπουργός Άμυνας θα μπορεί να κηρύξει έναν αλλοδαπό ως τρομοκράτη, ακόμη και αν κανένας φορέας εκτός Ισραήλ δεν το είχε κάνει στο παρελθόν.


Ειδήσεις σήμερα:

Νέα Φιλαδέλφεια: Έριξε νερό κι έπνιξε γατάκια που είχαν κρυφτεί σε σωλήνα

Νετανιάχου για το βίντεο της Χαμάς με τους ομήρους: «Βάναυση ψυχολογική προπαγάνδα»

Ισπανία: Σε δάκρυα ξέσπασε η βασιλομήτωρ Σοφία σε εκδήλωση - Δεν έχει προσκληθεί στα γενέθλια της εγγονής της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης