Η απελευθέρωση έρχεται λίγες ημέρες έπειτα από εκείνη του πρώην ευρωβουλευτή Πιέρ Αντόνιο Παντσέρι, ο οποίος και αυτός αφέθηκε ελεύθερος με ηλεκτρονικό βραχιολάκι.
Ο Μαρκ Ταραμπέλα κατηγορείται στο πλαίσιο της έρευνας της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας του Βελγίου για διαφθορά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Από την πλευρά του, ο ευρωβουλευτής ισχυρίζεται ότι είναι αθώος και αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη στο κύκλωμα διαφθοράς.
Ο εκπρόσωπος του ευρωβουλευτή είπε στη Le Soir ότι ο Ταραμπάλα «παραμένει στη διάθεση των αρχών, εάν χρειαστούν περισσότερες πληροφορίες». Πρόσθεσε ότι «πάντα διακήρυττε την αθωότητά του. Επίσης πάντα υποστήριζε ότι δεν υπάρχει κάτι για το οποίο μπορεί να κατηγορηθεί και ότι δεν έχει λάβει ποτέ χρήματα ή άλλο αντάλλαγμα για να επηρεαστούν οι απόψεις του»
Προφυλακισμένη εξακολουθεί να παραμένει μόνο η Εύα Καΐλή. Τη Μεγάλη Πέμπτη θα εξεταστεί το νέο αίτημα αποφυλάκισής της, με την ίδια να δηλώνει ότι δεν πρόκειται να ομολογήσει αδικήματα που δεν έχει διαπράξει.
Ο συνήγορος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, εκτιμά ότι η απόφαση για τον Ταραμπέλα μπορεί να διαδραματίσει ρόλο και όσον αφορά στην απόφαση για την Ελληνίδα ευρωβουλευτή.
Υπενθυμίζεται πως εκτός φυλακής, με βραχιολάκι, βρίσκεται και ο σύντροφος της Καΐλή και στενός συνεργάτης του Παντσέρι, Φραντσέσκο Τζιόρτζι.
Μια κούπα καφέ, μια αφορμή για ισότητα - Με δράσεις που ενισχύουν την καθημερινότητα και δημιουργούν νέες δυνατότητες, ο NESCAFÉ® προάγει την ισότιμη συμμετοχή και την εμπειρία μάθησης.
Με απόλυτη επιτυχία και με μετρήσιμα αποτελέσματα, που αποδεικνύουν ότι η συνεργασία ιδιωτικού - δημόσιου τομέα μπορεί να κάνει τη μεγάλη διαφορά, ολοκληρώθηκαν τα έργα βιώσιμης διαχείρισης νερού στο Δήμο Τανάγρας, κατά τη δεύτερη φάση του προγράμματος Zero Drop Mornos.
Με λύσεις που περιλαμβάνουν GPS Plotter, βυθόμετρα, όργανα, αυτόματο πιλότο, ηχοσυστήματα, VHF, κάμερες, ραντάρ και πολλά ακόμα, μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες κάθε σκάφους.