Πάπας Φραγκίσκος: Ο Βενέδικτος ήταν ένα δώρο για την Εκκλησία και τον κόσμο
Έκανε λόγο για «έναν ευγενή και καλοσυνάτο άνθρωπο»
Ο Πάπας Φραγκίσκος, στην πρώτη δημόσια αντίδρασή του για τον θάνατο του προκατόχου του, αποκάλεσε τον πρώην πάπα Βενέδικτο ΙΣΤ' έναν ευγενή, καλοσυνάτο άνθρωπο που ήταν ένα δώρο για την Εκκλησία και τον κόσμο.
Ο ποντίφικας μίλησε στο κήρυγμα του εσπερινού των ευχαριστιών για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου.
«Με συγκίνηση θυμόμαστε το πρόσωπό του, τόσο ευγενικό, τόσο καλοσυνάτο. Και νιώθουμε στην καρδιά μας τέτοια ευγνωμοσύνη, ευγνωμοσύνη στον Θεό που τον χάρισε στην Εκκλησία και στον κόσμο», είπε ο Φραγκίσκος.
Η ιστορία ενός εκπαιδευτικού θεσμού που συνδέει ευρηματικά τα παιδιά με την τεχνολογία και την καινοτομία και αποτελεί μια οργανωμένη πλατφόρμα δημιουργικής σκέψης που εξάγει την ελληνική ρομποτική στον κόσμο.
Σήμερα, οι επιχειρήσεις δεν αναζητούν απλώς θεωρητικές γνώσεις, αλλά ανθρώπους που μπορούν να ενταχθούν άμεσα στην παραγωγή, να χειριστούν σύγχρονες τεχνολογίες και να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις ενός περιβάλλοντος που αλλάζει με ιλιγγιώδεις ρυθμούς